realme C75 terminal de buget rezistent cu autonomie acoperitoare – review

Un smartphone interesant, accesibil, care ofera si un nivel impresionant de rezistenta la caderi, praf si apa, realme C75 este ideal pentru cei cu buget redus. C75 are genul de rezistenta și durabilitate pe care le-ati gasi de obicei la modele de gama superioara si mai specializate. realme C75 este distins oficial cu primul „certificat de smartphone robust” din lume de la TÜV Rheinland, are un rating de rezistenta la socuri MIL-STD-810H si un rating IP69, care reprezinta cel mai inalt nivel de rezistenta la praf si apa disponibil in prezent, impreuna cu capacitatea de a rezista la jet de apa de inalta presiune si temperatura, precum si la imersia in apa dulce de pana la 1,5 metri adancime timp de pana la 30 de minute – ceea ce il face singurul dispozitiv din gama sa de pret care are acest rating. 

Pentru a atinge acest nivel de rezistenta la apa, realme C75 dispune de garnituri integrate din spuma si componente impermeabile, precum si de o carcasa din policarbonat pentru a rezista la patrunderea apei si a prafului. Ca o caracteristica suplimentara, telefonul are si o setare SonicWave Water Ejection, care utilizeaza difuzorul mono pentru a vibra la o frecventa specifica pentru a ejecta apa acumulata din carcasa, permitand acesteia sa se usuce mai repede. Unul dintre aspectele cheie care asigura o rezistenta ridicata la caderi si deteriorari a ecranului frontal este utilizarea a ceea ce realme numeste sticla ArmorShell. Pentru cei neinitiati, materialul ArmorShell Glass este imbogatit cu un amestec de 35% borat de litiu si aluminiu, impreuna cu alte elemente brevetate, care ofera o rezistenta de 2,6 ori mai mare la socuri si de 4 ori mai mare la zgarieturi, in timp ce carcasa in sine are un design intern al airbag-ului, cu material de amortizare semnificativ in jurul componentelor cheie pentru a-i permite sa reziste la caderi, in timp ce carcasa din aluminiu turnat sub presiune asigura o rezistenta structurala ridicata.

In ceea ce priveste calitatea constructiei, realme C75 este placut de bine construit pentru pretul sau. Dincolo de durabilitatea exceptionala, realme C75 are un design contemporan, cu colturi rotunjite, un ecran si o placa din spate plate, precum si un finisaj rezistent la amprente. 

Modelul primit in teste realme C75, in culoarea Storm Black, are un finisaj negru satinat pe spatele telefonului, cu tonuri geometrice subtile, desi acestea sunt evidente doar daca te uiti de aproape, alaturi de o carcasa patrata a camerei in partea stanga sus, care gazduieste ceea ce par a fi trei camere, desi, de fapt, telefonul in sine are o singura camera principala de 50MP, restul constand dintr-un blit LED și ceea ce realme numeste senzor de „palpaire”.

Partea dreapa are butonul de pornire și butonul de volum obisnuit, in timp ce partea stanga are o tava pentru doua cartele SIM, care accepta si carduri microSD pentru a mari spatiul de stocare intern. Baza telefonului are un singur port USB-C, precum si o grila pentru difuzorul mono, in timp ce partea superioara este altfel banala.

In partea frontala, realme C75 are un ecran LCD IPS plat de 6,72 inci cu o rezolutie FHD+ (2.400 x 1080 pixeli), o rata de reimprospatare de 90Hz si o luminozitate maxima estimata de 580 niti, cu un mic orificiu in partea superioara pentru o singura camera selfie de 8MP. In mod ciudat, au aplicat si un protector de ecran pe ecran, ceea ce pare oarecum exagerat, avand in vedere cat de rezistent este ecranul cu invelis de sticla Armorshell.

In ceea ce priveste sunetul, Realme C75 a renuntat in mod inexplicabil la mufa pentru casti pentru cei care prefera ascultarea prin cablu. Cu siguranta ne va lipsi. Difuzorul unic, amplasat in partea de jos, este destul de puternic, desi basul, sa spunem, este deficitar. Intr-adevar, un lucru obisnuit in aceasta gama de pret. Si datorita functiei UltraBoom a marcii, volumul poate fi marit pana la un nivel declarat de 400%. Desi suna impresionant, introduce si distorsiuni vizibile la niveluri mai inalte. realme i foloseste pentru apeluri in medii zgomotoase si, sincer, acesta este probabil singurul moment in care ai vrea sa-l folosesti.

Echipat cu chipsetul Mediatek Helio G92 Max, 8 GB RAM si 256 GB stocare, realme C75 nu este deloc rapid si exista probleme vizibile in experienta utilizatorului. Este pacat ca firma nici macar nu a luat in considerare utilizarea modelelor G99 sau G100, care sunt cel putin cipuri mid-range testate si fiabile, cu conectivitate 4G, dar cred ca cea mai mare parte a costurilor a fost investita in designul arhitecturii sale robuste si in certificarea IP.

In ciuda acestui fapt, te vei descurca in continuare bine cu realme C75 pentru sarcinile de baza ale smartphone-ului, atata timp cat nu il tratezi ca pe un realme GT 7 Pro. Telefonul vine cu realme UI 5.0 bazat pe Android 14, ceea ce poate fi dezamagitor pentru unii oameni, dar nu pierzi prea multe functii si realme ii va oferi cu siguranta cel putin un upgrade major al sistemului de operare in timpul detinerii.

Ca de obicei am pus mai jos pentru cei interesati testele sintetice CPUZ, Aida 64, Geekbench6, 3DMark, AccuBattery.

Cu o baterie de 6000mAh, realme C75 nu are probleme sa ma tina doua zile consecutive de utilizare regulata, pana cand continui sa am anxietatea de a mă intreba „cand trebuie sa incarc acest telefon?”. O salvare daca se intampla sa incarcati bateria intr-o zi frumoasa este suportul pentru incarcare rapida cu fir de 45W. Spre deosebire de majoritatea telefoanelor din segmentul similar, care incă ofera o incarcare rapida rusinoasa de 18W, ce ar fi necesitat aproape doua ore pentru a incarca complet o baterie de o capacitate atat de mare, realme C75 va poate gaseste gata de la o baterie descarcata intr-o ora.

Configurarea camerei telefonului realme C75 este destul de simpla. Are un senzor de 50 de megapixeli si un senzor de umplere care ajuta la detectarea palpairii. Camera principala are o diafragma f/1.8 si o distanta focala echivalenta cu 25 mm, ceea ce este destul de standard pentru un telefon bugetar.

Sincer, camera principala este decenta pentru un dispozitiv entry-level. Ofera o gama dinamica buna si o claritate buna. Fotografiile in lumina slaba, totusi? Acestea tind sa fie zgomotoase si probabil veti vedea niste pete. Inregistrarea video atinge o rezolutie maxima de 1080p la 30 fps. In mod surprinzator, exista un mod Slo-mo care poate filma HD la pana la 120 fps, dar are nevoie de o iluminare foarte buna pentru a fi utilizabila. Practic, aceasta nu este camera pe care am lua-o cu noi intr-o calatorie, dar va fi suficienta pentru fotografii si videoclipuri de baza de pe retelele sociale.

Pentru selfie-uri, C75 foloseste o camera de 8 megapixeli, la fel ca versiunea anterioara. In lumina buna, face fotografii decente, cu suficiente detalii si claritate. Isi face treaba. Dar, asa cum era de asteptat, lucrurile devin destul de estompate imediat ce lumina scade.

In interiorul cutiei: carcasa tip jelly, documentatie + instrument de ejectare a cartelei SIM, cablu USB-A la USB-C, adaptor de alimentare SUPERVOOC de 45W, realme C75 in negru Storm.

Views: 78

Lasă un răspuns