realme C67 – review

Brandul de smartphone-uri realme s-a concentrat in principal pe publicul tanar si a produs in principal smartphone-uri de gama medie si buget. Ulterior, au inceput sa apara smartphone-uri mai scumpe, aproape de flagship-uri, dar totusi, modelele accesibile raman principala caracteristica a producatorului. 

realme C67 apare ca un competitor puternic in segmentul smartphone-urilor cu buget redus, combinand un design atragator, afisaj bun, camera capabila si performanta de incredere. Desi exista dezavantaje minore, cum ar fi absenta unei camere ultrawide, C67 ofera o valoare buna pentru utilizatorii care cauta un dispozitiv ieftin, cu un set de functii convingator. realme C67 este un telefon decent in ceea ce priveste specificatiile si performanta. realme C67 are dimensiuni de 164,6 mm pe 75,4 mm pe 7,6 mm, facandu-l elegant si usor de gestionat. Cantarind 185 g, este putin greu pentru profilul sau subtire. Panoul din spate prezinta un design captivant, care schimba culoarea, adaugand fler aspectului sau. In special, respinge amprentele chiar si in conditii de transpiratie. 

Specificatii

Disponibil in culorile Sunny Oasis si Black Rock, satisface diverse preferinte. Configuratia cu dubla camera, gazduita in coltul din stanga sus, iese usor, susceptibila la zgarieturi. Smartphone-ul are un ecran IPS mare cu o rata de reimprospatare de 90 Hz, reproducere placuta a culorilor si luminozitate ridicata si un procesor Qualcomm, care nu este foarte productiv, dar suficient pentru marea majoritate a sarcinilor. realme C67 are o camera principala din spate buna (tinand cont de categoria de pret), cu un zoom digital eficient in 3, suport pentru sunet stereo si o interfata de utilizare realme, convenabila, foarte apropiata de Android realme. Smartphone-ul are o durata buna de viata a bateriei si acceptă incarcare rapida de 33 W. Exista, de asemenea, bonusuri frumoase sub forma unui slot pentru card MicroSD si a unei mufe standard pentru casti. Carcasa este certificată IP54 pentru protectie la praf si stropire.

Designul realme C67 4G vizeaza un aspect minimalist si modern. Ramele din jurul perimetrului ecranului sunt destul de subtiri, mai ales avand in vedere utilizarea display -ului IPS . Geamul de protectie este plat, camera frontala este intr-un orificiu rotund standard. Deasupra este difuzorul pentru casca. Coperta din spate arata destul de originala. Are o textura diagonala placuta, culoarea este verde deschis, care straluceste cu galben stralucitor la anumite unghiuri. Pentru cei care prefera un stil mai restrans, exista o versiune neagra. Capacul este din plastic, dar nu se simte prea subtire si cu greu se indoaie. Modulul camerei din spate iese semnificativ deasupra corpului. Are o forma ovala, cu ambele camere cu un cadru decorativ auriu si un blitz LED sub o sticla de protectie comuna. Desigur, mi-as dori camera sa nu iasa atat de mult in evidenta, dar in general arata destul de original. Rama este plata si din plastic argintiu. Butoanele de volum si de pornire sunt amplasate in locul obisnuit. Inaltimea lor este suficient de convenabila atat pentru mana dreapta, cat si pentru mana stanga. Pe partea opusa, exista o tavita ce ofera spatiu pentru doua carduri SIM si un card MicroSD. Pe marginea superioara a smartphone-ului exista un difuzor suplimentar pentru casti pentru sunet stereo. In partea de jos sunt difuzorul principal, microfonul, USB Type-C si o mufa standard pentru casti.

Smartphone-ul dispune de un ecran FHD+ IPS cu o diagonala de 6,72 inchi si un raport de aspect de 20:9. Rata de reimprospatare este setata la 90 Hz, densitatea pixelilor la 392 ppi, iar luminozitatea poate ajunge pană la 950 nits. Ecranul este intr-adevar destul de luminos. Nivelul de luminozitate va fi mai mult decat suficient pentru utilizare in aer liber sub lumina naturala. Cu toate acestea, acest lucru nu abordeaza expunerea directa la lumina soarelui – un smartphone rar poate face fata asta fara probleme de vizibilitate. realme C67 este un reprezentant tipic al smartphone-urilor Android moderne, ieftine, cu un afisaj mare, asa ca panoul frontal nu este nimic special, are un contrast bland, reproducere naturala a culorilor si unghiuri largi de vizualizare. Daca este necesar, puteti modifica gama de culori si temperatura imaginii in setari, toate caracteristicile necesare pot fi gasite in setari: tema intunecata, modul noapte, timeout ecran, imagini de fundal si alte functii standard.

Chipset-ul Snapdragon 685 cu 8 nuclee, fabricat folosind un proces de 6 nm. Jumatate dintre nuclee sunt Cortex-A73 productive, cu o frecventa de ceas de 2,8 GHz, in timp ce celelalte 4 sunt Cortex-A53 eficiente din punct de vedere energetic, cu o frecventa de pana la 1,9 GHz. Procesarea grafica este gestionata de GPU Adreno 610. Smartphone-ul vine cu 256 GB de stocare interna, extensibila pana la 1 TB cu un card microSD. In ceea ce priveste jocurile, telefonul reuseste sa ruleze BGMI cu grafica medie si setari de frame rate. Acestea fiind spuse, am observat o usoara crestere a nivelurilor termice ale realme C67 5G dupa o sesiune de joc. Dispozitivul vine cu 8 GB de RAM de tip LPDDR4x si poate fi extins cu inca 8 GB in detrimentul stocarii interne. Setul de interfete wireless include tot ce aveti nevoie: Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC si servicii de localizare (GPS, Galileo, GLONASS). In ceea ce priveste retelele mobile, aceasta versiune accepta doar LTE. Cu toate acestea, avand capacitatea 5G este necesara in mod special, atunci merita sa luati in considerare modelul corespunzator, realme C67 5G.

In ceea ce priveste performanta, in sarcinile tipice precum navigarea pe web, mesageria, redarea videoclipurilor si lucrul cu aplicatii, dispozitivul functioneaza foarte receptiv. Multitasking-ul nu pare sa deranjeze, iar jocurile ocazionale si alte activitati care ucid timpul functioneaza fara probleme. Cu toate acestea, avand in vedere hardware-ul, jocurile 3D mobile mai avansate ar putea sa nu ruleze la fel de bine. Puteti incerca sa modificati setarile grafice, dar este esential sa retineti ca acesta nu este un dispozitiv axat pe jocuri. In toate celelalte aspecte, realme C67 nu va dezamagi in sarcinile de zi cu zi.

Mai jos, puteti gasi rezultatele unor teste sintetice: CPU-Z, Aida64, Devinfo, 3DMark, Geekbench, PCMark.

Experienta software este imbunatatita cu realme UI 4.0 bazat pe Android 13, asigurand o interfata usor de utilizat. In plus, dispozitivul ofera o valoare excelenta pentru bani. Cu toate acestea, realme C67 nu este lipsit de dezavantaje. Dispozitivul vine cu o cantitate destul de mare de bloatware, care poate afecta experienta generala a utilizatorului si poate ocupa spatiu de stocare inutil. De asemenea, este furnizat un asistent tactil plutitor, care ofera acces rapid la aplicatiile si functiile populare, precum si modul cu o singura mana, setarile de securitate si controlul parental.

Camera din spate este formata din doua module: un senzor primar de 108 MP cu o deschidere de f/1.8 si un senzor auxiliar de 2 MP. Senzorul principal poate capta videoclipuri de pana la 1080p la 30 fps. Stabilizarea optica nu este disponibila, dar exista stabilizare electronica a imaginii (EIS). Aplicatia pentru camera ofera urmatoarele moduri de fotografiere:

  • Pentru fotografii – moduri precum „Noapte”, „Street”, „Fotografie”, „Portret”, „Hi-Res” (108 MP), „Tilt-Shift”, „Pro”, „Panorama” si „Text Scanner” ”
  • Pentru videoclipuri – modul standard „Video”, „Timelapse”, „Slow-Mo” si optiunea cinematografica „Film”

In plus, aplicatia include Google Lens incorporat si include si filtre de frumusete si imbunatatiri.

Cand vine vorba de calitatea fotografiilor, acesta corespunde asteptarilor si se aliniaza cu pozitionarea smartphone-ului. In conditii bune de iluminare, puteti captura fotografii destul de decente cu obiecte bine detaliate, contrastante si clare in prim plan si un fundal sau margini usor neclare. Fotografiile in modul standard ies bine fara setari suplimentare. Cu toate acestea, la fotografierea cu lumina scazuta sau pe timp de noapte, calitatea scade semnificativ, introducand neclaritate, zgomot si claritate redusa. Modul de fotografiere pe timp de noapte, care acopera mai multa lumina, detalii si imbunatateste claritatea. Totusi, in unele cazuri, contrastul din cadru poate fi prea intins. Uneori, permite obtinerea de culori mai profunde, dar adesea functioneaza in directia opusa, intunecand si mai mult fotografiile. Deci, va trebui sa experimentati cu moduri pentru a gasi un optim. Desi fotografiile de noapte sunt departe de a fi perfecte, puteti obtine totusi ceva decent de la ele. Modulul selfie din realme C67 4G este un senzor de 8 MP cu o sensibilitate la lumina de f/2.1, care poate inregistra si videoclipuri in 1080p la 30 fps. Asa cum este tipic pentru camerele din smartphone-urile de buget redus, camera frontala este destul de sensibila la conditiile de iluminare. In timp ce capturarea selfie-urilor decente sau a continutului din retelele sociale poate fi o provocare, este suficienta pentru apeluri video. Mai jos galeria foto.

realme C67 4G vine cu o capacitate a bateriei de 5000 mAh, un fel de standard de aur in smartphone-urile moderne. Dispozitivul accepta incarcare rapida SuperVOOC la 33 W, iar in pachet este inclus un incarcator corespunzator cu aceeasi putere. realme C67 4G impresioneaza prin durata de viata a bateriei. Testele conform AccuBattery le vedeti mai jos.

Este posibil cheia sa stea nu numai in capacitatea bateriei, ci si ln echilibrul excelent intre software si hardware. Deci, doua zile de utilizare destul de activa pentru un smartphone nu reprezinta o problema. Daca este necesar, puteti personaliza oricand modul de economisire a energiei. Cu toate acestea, dispozitivul se incarca destul de rapid – de la 19% la 100% in doar putin peste o ora. 

Cutia este de culoare galbena are in interior un smartphone, un incarcator SuperVOOC de 33 W, un cablu USB – C, o husa de protectie transparenta din silicon, o folie de protectie (chiar pe ecran), un instrument pentru tava si documentatie.

Views: 10

Lasă un răspuns