realme 8 5G – review
- Realme fabrica smartphone-uri de un numar bun de ani si, avand in vedere ceea ce am vazut in trecut, nu este o surpriza faptul ca Realme 8 5G este un dispozitiv bine construit, cu aspect inteligent. In ciuda pretului scazut, acest lucru nu pare a fi un telefon ieftin sau slab, desi nu obtineti niciun fel de protectie IP impotriva apei si prafului. Realme 8 5G acopera toate elementele de baza ale unui telefon modern: performanta decenta, camere compatibile cu retelele sociale si un design destul de atragator, pentru a numi doar cateva.
Realme, care are deja o lunga linie de telefoane solide si ieftine. Nou pentru 2021 este Realme 8 5G, care ofera mai mult de acelasi lucru: un nivel respectabil de performanta si un design atragator pentru nu multi bani. De fapt, nu veti putea gasi un telefon 5G mai ieftin decat acesta chiar acum pe unele piete. Realme 8 5G este un telefon echipat cu procesorul MediaTek Dimensity 700 5G, fiind astfel unul dintre primele telefoane din lume care integreaza acest procesor. Realizat in procesul de fabricatie de 7nm, Dimensity 700 5G este capabil sa ofere o experienta placuta in gaming, oferind totodata si tehnologia 5G. Cu opt nuclee ce pot functiona pana la 2.2GHz si un GPU ARM Mali-G57, realme 8 5G este pregatit sa ruleze cele mai noi jocuri si sa ofere in acelasi timp o autonomie excelenta datorita consumului mic de energie pe care il are procesorul.
realme 8 5G este dotat cu un ecran generos si performant de 6.5 inch diagonala si o rezolutie Full HD+. realme 8 5G ofera imagini clare si culori precise indiferent ca este vorba despre un joc video sau un film. Cu o rata de refresh de 90Hz, ecranul este perfect pentru gaming, iar raportul corp-ecran de 90.5% il recomanda pentru redarea filmelor avand un spatiu generos de vizualizare.
Luminozitatea maxima de 600 nits il ajuta atunci cand va fi utilizat in conditii de lumina puternica, iar densitatea de pixeli de 405PPI este confirmarea ca orice imagine va fi redata clar.
Terminalul are multe similaritati estetice cu Realme 8 si 8 Pro, fiindca este o varianta a acelei serii. Are acelasi design de baza cu marginile curbate, gama eleganta de camere si decupajul de dimensiuni medii din coltul din stanga sus al ecranului, desi este pe un corp mult mai gros. Aceasta grosime este si mai evidenta atunci cand este privita din lateral. Lucrul bun este ca nu exista prea multa forta si inca se simte foarte ergonomic in mana.
Imi place modul in care obiectivele nu ies din gama camerei, desi matricea in sine adauga o umflatura considerabila pe spate. Stralucirea spatelui din plastic se adauga, de asemenea, la atractivitatea designului, așa cum fac majoritatea celorlalte telefoane. Nu este un telefon cu aspect rau; este doar destul de generic.
Trecand la ecran, ecranul LCD full HD este mare si luminos. Si la 6,5 inci, exista cu siguranta o multime de proprietati imobiliare pe care sa lucrati. De asemenea, suporta o rata de reimprospatare a ecranului de 90Hz, care a devenit acum standard pentru telefoanele din acest segment.
Las mai jos si cateva specificatii:
Grosimea de 8,5 mm (aproximativ o treime de inch) il face foarte usor mai subtire decat telefoanele care costa sume similare, cum ar fi Nokia 5.4 si Moto G50. In acest moment de pret, se spune ca este unul dintre telefoanele cele mai bune din punct de vedere al designului general si al esteticii sale, desi nu obtineti nimic in calea inovatiei aici. Afisajul de 6,5 inci inseamna o latime totala de 74,8 mm si o inaltime totala de 162,5 mm. Telefonul inclina cantarul la 185 de grame. Aveti comenzi de volum in partea stanga in timp ce priviti telefonul, in timp ce in partea dreapta exista un buton de alimentare incastrat care functioneaza ca senzor de amprenta.
Vorbind de spate, spatele din plastic lucios are un usor efect de sclipire, care confera un aspect premium Realme 8 5G. Modulul camerei din spate se afla in coltul din stanga sus al carcasei – adauga o camera destul de substantiala. Alegerile de culoare sunt Supersonic Blue si Supersonic Black.
Realme 8 5G intr-o gama de smartphone-uri nu va parea deplasat alaturi de telefoanele cu un pret similar, sau intr-adevar telefoanele care costa ceva mai mult in sectiunea de gama medie a pietei.
Desi nu il veti confunda niciodata cu un flagship high-end atunci cand il tineti sau il priviti, designul si senzatia sunt foarte solide.
Mai jos puteti sa vedeti ce este inclus in pachetul de vanzare cu amanuntul.
Realme 8 5G vine intr-una dintre casetele galbene semnate de producator. In interior veti gasi un adaptor de alimentare de 18W, un cablu USB-C si o carcasa transparenta moale este cu adevarat durabila si se potriveste bine, impiedicand patrunderea particulelor de praf in interior. Nu exista casti, ceea ce este un pic ciudat pentru un smartphone cu aceasta gama de preturi, dar aceasta este decizia companiei si va trebui sa o suportam.
Realme si Dirac Research au dezvoltat impreuna diferite profiluri EQ incarcate pe 8 5G, clasificate ca „Film”, „Joc” si „Muzica”, cu o optiune „Smart” care poate comuta automat pntre celelalte trei profiluri pe baza continutului ascultat.
Difuzorul unic care functioneaza jos este functional pentru apeluri, dar nu are detalii si profunzime, oferind un sunet scazut care este cel mai bine evitat daca intentionati sa ascultati muzica pe telefon fara casti.
In interiorul Realme 8 5G, veti gasi un SoC MediaTek Dimensity 700 5G cu un procesor octa-core tactat la 2,2 GHz. Este un mic pas inapoi fata de chipsetul 800U 5G din Realme 7 5G, dar nu se simte mult mai lent. Pe langa acest cip, veti primi un GPU ARM Mali G57, pana la 8 GB RAM si 128 GB spatiu de stocare UFS. a
Ca de obicei avem mai jos rezultatele sintetice captate direct de pe terminal: CPUZ, Aida64,GeekBench, AnTuTu, 3DMark, PCMark.
Aceasta este o serie standard de specificatii care sunt potrivite pentru uz casual, dupa cum puteti vedea din scorurile Geekbench 5479 simple si 1776 multi-core. Incarcarea de zi cu zi nu este o problema, dar orice lucru care necesita GPU mai intens sau care implica multitasking va incetini sistemul. Nu va asteptati sa jucati Call of Duty Mobile la cel mai bun nivel, dar se poate rezolva pentru lucrurile mai usoare si pentru unii administratori generali pe retelele de socializare, e-mail si alte aplicatii.
Android 11 se bazeaza pe Realme UI 2.0 pe 8 5G. Versiunea 2.0 este prima actualizare substantiala a skin-ului Android al companiei, plina de modificări vizuale si functionale care ofera cumulativ o experienta de utilizare mai capabilă si mai usor de inteles.
In general, Realme UI pastreaza, in general, lucrurile acolo unde v-ati astepta – in raport cu stocul Android, dar adauga o serie de caracteristici suplimentare si un control mai ridicat al granulatiei fine atat asupra setarilor, cat si a personalizarii. Realme UI include, de asemenea, o functie RAM virtuala, care va permite sa realocati o parte din spatiul de stocare neocupat al telefonului ca memorie (este setat in mod implicit la 3 GB, dar variaza de la 2 GB la 5 GB) pentru a accelera sarcini precum cele mentionate. Este o caracteristica care s-ar putea sa atraga doar specialistii in tehnologie.
Realme a taiat o camera intreaga de pe partea din spate a modelului 8 5G, fata de predecesorul sau, lasandu-va un snapper primar de 48 MP si o pereche de senzori de 2 MP: unul pentru adancime si unul pentru fotografiere macro.
Fotografiile facute cu senzorul principal de 48 MP al telefonului sunt utilizabile in intregime la lumina puternica, dar sunt prezente si toate caracteristicile unei experiente de fotografiere mai accesibile; cu o gama dinamica limitata si supra-ascutire, incercand sa redea instantanee ca si cum ar fi capturate intr-o fidelitate mai mare decat actualitatea.
8 5G filmeaza 12 MP in mod implicit, dar mai multe detalii pot fi culese din imagini daca treceti la modul 48 MP (cu conditia sa pastrati telefonul nemiscat), in timp ce este recomandata activarea imbunatatirii AI pentru a obtine culori mai bune si o gama dinamica usor imbunatatita.
Estomparea granulata in jurul marginii cadrului si limitarile inerente ale rezolutiei de 2 MP la fotografierea utilizand senzorul secundar al telefonului si modul Ultra Macro sunt compromisuri prea semnificative pentru a justifica utilizarea acestuia; mai ales atunci cand fotografiile macro realizate utilizand senzorul principal au, in general, un aspect mult mai bun, chiar daca nu va puteti apropia la fel de aproape de subiect.
Bokehul fals impus fotografiilor portret se simte, dar recunoasterea trebuie sa mearga la algoritmul de adancime al lui Realme si la senzorul de adancime de pe spatele modelului 8 5G; demonstrand o detectare fiabila a marginilor, care se impiedica cu adevarat doar pe cel mai fin fir de par.
Fotografierea cu lumina scazuta este, in mod surprinzator, una dintre principalele puncte slabe ale camerei si chiar si cu modul de noapte, zgomotul si pierderea detaliilor si a informatiilor despre culoare sunt evidente. Mai jos puteti aprecia galeria foto.
Bateria de 5000 mAh a telefonului se dovedeste, de asemenea, capabila, oferind in mod fiabil o zi si jumatate de utilizare per incarcare. Singura dezamagire pare a fi retrogradarea de la 30W la 18W incarcarea rapida, comparativ cu Realme 7 5G; ceea ce inseamna ca bateria telefonului este doar o treime plina in 30 de minute si dureaza 2,25 ore pentru completare. Realme UI 2.0 o numeste Night Charging. Aceasta caracteristica optimizeaza comportamentul de incarcare a terminalului pe baza modelelor de utilizare, pentru a minimiza degradarea pe termen lung a bateriei si este un alt plus excelent in ceea ce priveste sanatatea pe termen lung a bateriei si longevitatea generala.
Views: 2
Pingback: Terminalul realme 8i – review – Cristian Nicolau