Portable Full HD Video Recorder NAVITEL DVR R400 la review

Cui ii place sa aiba un martor de drum inteligent, care sa-i urmareasca toate miscarile dibace si mai apoi sa redea inregistrarile efectuate cu o camera DVR de rezistenta zilnica, poate apela la un prieten al parbrizului auto, de la Navitel.

Ultimul gadget pe care GADGETARUL ROMAN l-a avut ceva vreme in pereglinari de vacanta, de la Navitel, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte s-a comportat onorabil avand o constructie din lentila de sticla cu patru straturi, unghiuri de vizualizare de 120°, adica cam atat cat era nevoie pentru a imortaliza pe cardul microSD de pana la 64 GB, toate evenimentele rutiere si extra rutiere.

Si apoi camera propusa este de calitate Full HD (1920х1080) la 30 fps, Portable Full HD Video Recorder NAVITEL DVR R400, asa cum este necesar oricarui conducator auto, indragostit de peripetiile sale rutiere.

Pachetul de vanzare sosit avea toate cele dorite, pentru a injgheba de urgenta o configuratie ce putea sa se muleze foarte rapid, pe parbrizul auto conjugal, incat, proprietarul sa aiba grija sa nu uite asa cum am procedat eu prima oara introducerea cardului microSD in aparat.

Deci faceti mereu ce zice doctorul, si nu ceea ce face acesta. Nu imi place sa descriu pozele de pe cutie si aspectul exterior care si acesta poate avea un grad de atractivitate pentru unii cumparatori. Pe scurt mi s-a parut decent si complet sugestiv pentru cei care spera sa regaseasca inauntru un obiect folositor.

Mi-a placut sa deschid in interior sa constat urmatorele:

  • NAVITEL DVR R400
  • Suport parbriz
  • Incarcator auto
  • Cablu USB
  • Manual utilizator
  • Card garantie
  • Husa microfibra

Cred ca acestea sunt destule lucruri care te vor ajuta sa treci cat mai rapid la treaba, pentru care ai facut aceasta achizitie, si sa nu injuri fabricantul.

Carcasa este realizata dintr-un material negru, placut la atingere. Muchiile frontale rotunjite confera DVR R400 o forma placuta, ergonomizata. Butoanele de pe laturi sunt usor de utilizat.

Camera de 12 MPx este destul de miniona incat sa nu fie observabila din afara habitaclului. Poate fi prinsa printr-o articulatie sferica prin intermediul consolei terminata printr-o ventuza cu parghie, sau poate fi printr-un dispozitiv dublu adeziv. Aflat la decizia utilizatorului aflandu-se unghiul sau preferat, al inregistrarilor dorite dar si modul in care doreste conducatorul auto sa isi protejeze accesorile interioare. Poate fi aleasa atat o pozitionare pe parbriz cat si/sau pe luneta, in functie de evenimentele dorite a fi inregistrate, in compresie video H.264 pe cardul microSD. Mai avem nevoie de  cablul de incarcare auto, cu o lungime de 4m pe care vom incerca traseul sa i-l pozam cat mai bine pe langa chedere. Cablul se incheie cu un conector miniUSB, care alimenteaza acumulatorul de numai 3,7 V / 100 mAh, care mi se pare de un standby nesemnificativ pentru o astfel de camera. Dezavantajul, pentru un astfel de sistem de navigatie este ca atunci cand includem si GPS-ul, cu siguranta trebuie sa dublam priza de bricheta, pentru cele doua dispozitive. Cred ca se putea imagina usor un adaptor de trecere a alimentarii intre cele doua dispozitive. Eu am cumparat unul din comert, comun, pentru conectorii de bricheta, dar ceea ce spuneam mai inaite, se refera la partea cealalta cu conectori miniUSB, urmat si de o redimensionare a intrarilor si iesirilor din alimentatorul auto.

Camera web este foarte mica si la indemana. Pe partea din fata gasim lentilele proeminente si LED-ul care lumineaza, iar partea din spate este un display TN de diagonala 2,7 ” si  rezolutie 960×240. In partea de sus gasim un loc pentru a monta suportul, conectorul si butonul de alimentare on/off, de pe dispozitivul de incarcare. Partea de jos este un buton de Reset, un microfon si un slot pentru cartela de memorie. Partea stanga are doua butoane: OK si „M”eniu, iar dreapta sageti „sus” si „jos” pentru introspectia prin meniuri. Procesorul MStar AIT8328P gestioneaza foarte usor ceea ce are de facut, pentru ca nici nu avem o mare complexitate de operatiuni cu DVR-ul portabil. Beneficiem si de un senzor G de miscare incorporat, pentru a marca si stoca in siguranta intregistrarile critice in cazul unui accident.

In timp ce butonul de alimentare joaca a doua functie, aceasta serveste, de asemenea, pentru a comuta intre inregistrare, galerie foto si vizualizare fotografii si clipuri video inregistrate. Este un pic cam complicat, dar, din fericire, puteti repede sa va amintiti succesiunea butoanelor.

Daca ajungem deja la setari, vom gasi acolo, printre altele corectia culorilor, efectul de inregistrare, modificarea dimensiunii fotografiei, modificarea timpului inregistrarii filmului, modul de parcare si alte optiuni. Informatiile, care ne sunt afisate pe ecranul principal sunt starea de incarcare, rezolutia inregistrarii, modul de functionare, data si ora si durata inregistrarii curente.

Software-ul care va permite sa configurati camera pentru a indeplini cerintele. Meniul de pe ecran este activat prin apasarea butonului din partea stanga. In partea de jos a ecranului este un set de pictograme care reprezinta cinci grupuri de setari referitoare la: camera foto, playerul video, cartela de memorie si setarile dispozitivului. Intre acestea se trece prin apasarea butonului de alimentare.
In modul camera foto, producatorul a pregatit 13 optiuni care va permit sa configurati functionarea aparatului in timpul inregistrarii filmului. Setarile au fost impartite in cinci ecrane. Deplasarea intre ele este posibila folosind butoanele aflate pe laturi. Este simplu si convenabil. Butoanele mari va permit sa navigati cu usurinta intre optiuni.

Setarile disponibile nu difera mult de ceea ce se poate gasi in dispozitivele altor producatori. Astfel, puteti modifica rezolutia imaginilor inregistrate (1920×1080, 1280×720, 640×480 – toate de 30 cps), inregistrarea audio, sunetul, setati balansul de alb, sensibilitatea ISO. De exemplu, in fiecare inregistrator video puteti seta lungimea fisierului. Cel mai adesea avem 1 minut, 3 minute si 5 minute. In acest caz, avem mult mai multe dintre aceste optiuni: 1, 2, 3, 4, 10 minute, putem dezactiva aceasta opțiune, ceea ce inseamna inregistrarea continua. O optiune interesanta este de a seta sensibilitatea microfonului, avem doua variante: standard si mic. In practica, acest lucru se traduce: – in primul mod, puteti inregistra conversatia soferului si pasagerul din fata, cu zgomot mai mult sau mai putin, in acest din urma caz ​​nu existaă nici un zgomot de dialog inregistrat. O alta optiune care merita notata este Efectul. Acesta va permite sa inregistrati filme sepia in alb-negru si negativ. Optiunea cea mai interesanta, in opinia mea, esteinregistrarea Slow Motion sau inregistrarea in timp. Putem seta viteza x2, x4, x8 aici. Acest lucru ofera un efect interesant, desi nu este neaparat util.

Pentru o cartela de memorie microSD, puteti sa o formatati si sa afisati informatii despre aceasta. In ultimul grup de parametri configurati exista optiuni legate de setarea dispozitivului: setarea ceasului, a formatului de data, a beeperului, etichetei pe film, limbii, etc. Puteti roti de asemenea ecranul la 180 de grade camera cu capul in jos sau aprindeti ledul LED.

Ca si in cazul altor camere, aceasta incepe de asemenea sa inregistreze cand este pornit. Singura diferenya este că DVR R400 nu necesita formatare a cartelei. In majoritatea celorlalte inregistratoare video, acest proces este necesar. Aceasta inseamna ca fisierele de pe card, plasate anterior acolo, vor fi pastrate. Dupa pornirea dispozitivului, software-ul creeaza automat foldere noi pe card: eveniment, normal, parcare, fotografie si video. In fiecare dintre acestea, sunt inregistrate filme si fotografii din evenimentele relevante. Faptul ca nu aveti nevoie sa formatati cardul este o modalitate mica, dar convenabila de a simplifica procesul de pregatire a camerei pentru lucru. Fisierele salvate sunt in format mov, filmul de trei minute este de aproximativ 175 MB. La randul lor, fotografiile au un format jpg.

Pretul de 240 RON este cu siguranta primul punct de referinta pentru ceea ce ne ofera dispozitivul. Trebuie sa recunosc ca Navitel R400 m-a surprins, pentru ca nu ma asteptam la cine stie ce revelatie de calitate, care sa inregistreze in format .mov, dar cu siguranta s-a dovedit a fi opusul. Camera este destul de ok. Atat in timpul zilei cat si dupa la intuneric. Desigur, cand lumina exterioara este mai mare, atunci inregistrarile sunt mai detaliate si mai clare. Dupa intuneric, exista zgomote delicate pe imagine. Ceea ce am observat este problema aparuta la citirea placutelor de inmatriculare, pe timp de noapte, reflectand doar lumina si obtinand un dreptunghi alb. Probabil, compresia H.264 este, de asemenea, responsabila pentru o astfel de imagine buna. Exemplificativ am pus mai jos doua clipuri comparative pe zi dar si pe noapte.

Views: 0

Lasă un răspuns