POCO X3 Pro – review
Ca si orisicine sunt consumator de video de pe smartphone si mereu imi pun problema daca voi gasi un ecran si o baterie, care ma vor face sa ma simt precum in sala de cinema. In plus sunetul Stereo mi se pare obligatoriu, atunci cand doresti o exprimare cat mai aproape de adevarul palpabil. Mai greu poti reintalni un midrange in tehnologia actuala la asemenea calitati, care sa le aiba pe toate si la un pret pentru buzunarele tale.
Atunci cand am primit in teste terminalul POCO X3 Pro, desi este este un upgrade conceput special pentru gameri, curios, m-am infipt direct in primul film gasit pe Netflix si m-am simtit satisfacut chiar de la prima vedere / ascultare. Aceiasi senzatie calitativa am avut-o de pe orice sursa as fi navigat impreuna cu aceste resurse.
Cu ecran de 120Hz, cipuri de varf, difuzoare stereo, baterii mari, cel mai ieftin Poco X3 Pro – primul operand sub Snapdragon 860 – si bang-ul sau adus prin caracteristici. Pro foloseste hardware mult mai bun, totusi – este primul telefon care ruleaza pe Snapdragon 860 – o versiune reambalata a cipului de varf Snapdragon 855+.
POCO X3 Pro ofera performante la nivel de flagship, fiind echipat cu Qualcomm® Snapdragon™ 860, unul dintre cele mai puternice procesoare mobile 4G disponibile pe piata. Este dotat cu un CPU Kryo™ 485 ce asigura o procesare pe 7nm pentru o performanta de top de pana la 2.96GHz, precum și un GPU Adreno™ 640 ce asigura redarea imbunatatita a continutului grafic. Astfel, procesorul ofera o experienta de gaming ultra fluida si de inalta calitate, chiar si atunci cand utilizatorul il foloseste la jocuri 3D pe setari maxime, extrem de solicitante.
Poco X3 Pro este clasificat la IP53 pentru protectia impotriva prafului si rezistenta la stropire, are un ecran LCD IPS de 6,67 „cu rezolutie 1080p si suport pentru rata de reimprospatare de 120Hz si aceeași baterie de 5.160 mAh capabila sa se incarce rapid de 33 W. De asemenea, aveti difuzoare stereo, un slot microSD, NFC, un blaster IR si chiar si o mufa de 3,5 mm.
Configuratia de acces la UI este urmatoarea: stanga: slot SIM / microSD, dreapta: volum basculant , buton de alimentare cu senzor de amprenta, partea de sus: blaster IR, microfon, partea de jos: difuzor, microfon, USB-C, mufa audio de 3,5 mm, dispune de certificare Hi-Res.
Poco X3 Pro are o camera foto quad pe spate, cu o primara de 48MP, o ultra-larga de 8MP, macro de 2MP si un snap de adancime de 2MP. Nu este rau, doar ca modelul obisnuit X3 a oferit un shooter principal de 64MP si un ultra-wide de 13MP si la prima vedere pare un downgrade.
Xiaomi transfera date de pe cardurile microSD cu o viteza buna – ratele secventiale de citire si scriere pe care le-am masurat nu pot fi nici macar depasite de smartphone-urile de ultima generatie. Viteza de copiere, pe de alta parte, este destul de slaba. Un alt aspect surprinzator si impresionant pentru acest terminal este stocarea UFS 3.1. Practic, Poco X3 Pro este primul mid-range care dispune de UFS 3.1. Poco va ofera o optiune pentru pana la 8 concerte de memorie RAM LPDDR4X. Spatiul de stocare este limitat la 128 GB, dar telefonul accepta extinderea cu pana la 1 TB. Aceasta se face printr-un slot hibrid.
Mai jos aveti si specificatiile:
- Corp: 165,3×76,8×9,4mm, 215g;
- Fata din sticla (Gorilla Glass 6), cadru din plastic, spate din plastic; IP53, protectie impotriva prafului si a stropilor.
- Afisaj: LCD IPS de 6,67 „, 120Hz, HDR10, 450 nits (tip), rezolutie 1080x2400px, raport de aspect 20: 9, 395ppi; esantionare tactila 240Hz.
- Chipset: Qualcomm Snapdragon 860 (7 nm): Octa-core (1×2,96 GHz Kryo 485 Prime + 3×2,42 GHz Kryo 485 Gold + 4×1,8 GHz Kryo 485 Silver); Adreno 640.
- Memorie: 128GB 6GB RAM, 256GB 8GB RAM; UFS 3.1; microSDXC (foloseste slotul SIM comun).
- Sistem de operare / software: Android 11, MIUI 12, lansator Poco.
- Camera din spate: Principala: 48 MP, f / 1,8, 1 / 2,0 „, 0,8µm, PDAF; Unghi ultra-larg: 8 MP, f / 2,2, 119˚; Macro: 2 MP, f / 2,4; Adancime: 2 MP, f / 2.4.
- Camera frontala: 20 MP, f / 2.2, 1 / 3.4 „, 0.8µm.
- Captura video: camera din spate: 4K @ 30fps, 1080p @ 30 / 120fps, 1080p @ 960fps; giro-EIS; Camera frontala: 1080p @ 30fps.
- Baterie: 5160mAh; incarcare rapida de 33W.
- Diverse: Cititor de amprente (montat lateral); Port infrarosu; NFC; Boxe stereo; mufa de 3,5 mm.
Afisajul Poco X3 Pro este protejat de Gorilla Glass 6. Ca urmare, smartphone-ul ar trebui sa supravietuiasca unei caderi de pana la 1,6 metri pe suprafete dure si aspre – totusi nu am încercat asta. Ecranul format 20:9, poseda tehnologie HDR10, refresh de pana la 120Hz (refresh adaptiv), rata touch sampling de 240Hz, rezolutie 2400×1080 pixeli si 395PPI. Spatele este din plastic si are un finisaj mat spre margini. Un detaliu atragator este banda lucioasa care trece prin centrul capacului din spate de sus in jos. Este. Banda din centru ofera o aderenta chiar mai usoara pentru degete decat partile laterale, facand smartphone-ul sa stea destul de sigur in mana, in ciuda dimensiunilor sale.
Desigur pachetul de vanzare este cel standarde vanzare intalnit si pe la celelalte modele de POCO s nu are rost sa insist atat timp cat puteti vizualiza in galeria foto.
Xiaomi Poco X3 Pro nu este echipat cu 5G, dar ofera o acoperire solida a frecventei 4G care ar trebui sa fie suficienta pentru a utiliza dispozitivul. Conexiunile wireless sunt stabile si fiabile in test. In ceea ce priveste WLAN, telefonul Xiaomi foloseste tehnologia antenei Wi-Fi 5 si 2×2 MIMO. Smartphone-ul atinge rate de transmisie stabile si destul de rapide de peste 600 Mb / s pentru transmisia de date. Cu toate acestea, exista inca loc de imbunatatiri in ceea ce priveste primirea datelor.
Terminalul Xiaomi isi obtine informatiile de localizare prin intermediul sistemelor de navigatie prin satelit GPS, GLONASS, BeiDou si Galileo si ne poate determina pozitia atat in interior cat si in exterior destul de repede si cu o precizie de 3 metri.
Precizia ramane ridicata si la miscare. Pe o plimbare cu 10 kilometri cu bicicleta, Poco X3 Pro nu este la fel de precis ca dispozitivul de navigare profesional Garmin si este adesea putin oprit cand vine vorba in special de zonele urbane dense.
Trecand la iesirea audio a telefonului, difuzoarele stereo de la bord sunt suficient de puternice pentru a viziona videoclipuri de pe YouTube. Ati dori sa treceti la casti pentru a va bucura de muzica, dar acestea nu sunt prezente in cutie. Acestea fiind spuse, asociate cu casti decente, iesirea audio a Poco X3 Pro este destul de buna. Radioul Wi-Fi si Bluetooth al telefonului a functionat așa cum ar trebui. Nici cu receptia in retea nu a existat nicio anomalie.
Xiaomi echipeaza Poco X3 Pro cu Android 11 si interfata sa de utilizator MIUI 12. Patch-urile de securitate Android erau la nivelul lunii iunieie 2021 la momentul testării si, prin urmare, erau inca destul de actualizate. Sistemul de operare si aplicatiile preinstalate utilizeaza 20,6 GB din cei 128 GB de stocare, deci exista inca aproximativ 107 GB. Software-ul terta parte suplimentar este limitat la o mana de aplicatii precum Facebook, Netflix, eBay si Amazon, care pot fi toate dezinstalate.
Pe langa Play Store, telefonul vine cu „GetApps” al Xiaomi. La fel ca agentul LIC din fiecare grup WhatsApp, GetApps te incurajează sa iei lucruri aleatorii. Cel mai din stanga ecran este ocupat de „App Vault” al Xiaomi. Agregeaza stiri, vreme, sport si alte actualizari intr-un aspect bazat pe carduri. Poco a conceput o aplicatie de securitate care scaneaza automat software-ul nou instalat.
Snapdragon 860 este un Snapdragon 855 din 2019 cu un procesor usor overclockat. Ganditi-va la asta ca la un Snapdragon 855 Plus reconditionat. Avand in vedere cat de repede Qualcomm isi reimprospateaza portofoliul in aceste zile. Unii l-ar putea numi datat. Dar atunci cand puneti un cip de genul acesta intr-un telefon bugetar precum Poco X3 Pro, toate notiunile preconcepute sunt instantaneu expirate.
Drept dovada a celor afirmate stau si obisnuitele Benchmark-uri colectate direct de pe unitatea de test: CPU-Z, Aida64, 3DMark, GeekBench, AnTuTu, PCMark.
Terminalul vine cu tehnologia Poco’s Liquidcool Plus, care utilizeaza conducte de caldură din cupru si foi de grafit pentru disiparea caldurii. Conform materialului promotional, acest lucru asigura performante de varf sustinute. Cu toate acestea, am observat o scadere considerabila a ratei cadrelor dupa 20 de minute de jocuri continue. Conform testelor, performanta procesorului X3 Pro scade frecvent sub 60% dupa 15 minute si scade pana la 55% intr-un test de 30 de minute.
Acesta este singurul telefon midrange care poate juca fara efort un joc grafic intens, cum ar fi Genshin Impact (la setare medie) sau Call of Duty: Mobile (toate maximizate), ceea ce inseamna ca experienta ar fi foarte, foarte satisfacatoare. GPU Adreno 640 rezista bine. Desi se limiteaza din cand in cand, acest telefon se blocheaza si iti ofera 60 fps constant in multe jocuri. Ceva de genul acesta nu era posibil înainte. Acesta deschide noi oportunitati, Poco X3 Pro, pentru cei care doresc sa obtina un fel de avans in lumea jocurilor competitive fara a-ti rupe buzunarele.
Poco X3, desi era un telefon slash orientat spre performanta, avea o configuratie a camerei competitiva. Din anumite motive curioase, versiunea sa „Pro” face cativa pasi inapoi. Are o retea principala de 48MP (aceasta era de 64MP la X3), unghi ultra-larg de 8MP (13MP la X3) si doua camere de 2MP, una pentru adancime si alta pentru macro-uri. Iesirea este aproape utila. Puteti face fotografii suficient de bune cu camera principala (senzor Sony IMX582) atunci cand este disponibila multa lumina, dar nivelul de detaliu si gama dinamica ar putea fi mai bune. Culorile sunt in mare parte fidel sursei, ceea ce este frumos. Camera ultra-larga nu are paritate de culoare cu camera principala, dar face o treaba decenta oferind o perspectiva mai larga atunci cand iluminarea este ideala. Portretele realizate cu Poco X3 Pro ies frumos cu o separare buna a subiectului si o estompare cremoasa a fundalului. Macro shooter-ul este o afacere de succes. Fotografiile cu lumina scăzută (chiar si cu modul de noapte, care este disponibil si pe ultra-wide) sunt mai putin atractiva, in parte datorita algoritmului agresiv de reducere a zgomotului. Inregistrarea video depaseste la 4K @ 30fps. Camera frontala de 20MP este aceeasi cu cea de pe Poco X3.
Fotografiile realizate cu ocazia testelor stau marturie.
Poco X3 Pro atrage energia dintr-o baterie de 5.160 mAh si este livrat cu un incarcator rapid de 33 W tip C. Telefonul dureaza cu usurinta o zi cu o singura incarcare. Nu este rau pentru un telefon cu un procesor puternic si un ecran cu o rata de reimprospatare ridicata. Reincarcarea bateriei nu dureaza mult. Incarcatorul din pachet poate scoate telefonul de la zero la aproximativ 50% in jumatate de ora, ceea ce este destul de bun.
Views: 3
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.