Philips X586 intr-un scurt review

Recunosc, am o simpatie aparte ce provine din trecut, atunci cand terminalele Philips aveau toate argumentele ca sa poata concura cu prea marii momentului de atunci care erau Nokia si Ericsson. Am apreciat atunci ca si acum dispozitia proiectantilor de a tine cont de utilizatori si gusturile acestora inainte de performantele tehnologice, desi nici acolo acestia nu au facut rabat la calitate.
Nu sunt la primul terminal Philips testat si sper ca nici la ultimul, pentru ca mi se intareste convingerea ca Philips sunt o companie care a ramas constanta in angajamentele lor catre clienti in a face terminale extrem de aspectuoase si in acelasi timp eficiente in utilizare, fara a fi neaparat in top cu specificatiile.
Cei care se multumesc sa foloseasca un middle range vor primi intotdeauna un terminal de calitate care nu ii va lasa la greu beneficiind de o marca de renume istoric in bransa producatorilor, asa cum este Philips.

Asa cum spuneam si Philips X586 nu face rabat la calitatile sale vizuale si de materialele utilizate in constructia sa. Pe mine multitudinea delatiilor, muchiilor metalice de culoare aurie, peste un plastic de culoare alba, perforatiile grilelor, extrem de estetice m-au dus imediat cu gandul catre un produs premium. Toate acestea sunt pe gustul meu, desi, s-ar putea spune ca acest produs duce cu ideea, catre un utilizator feminin. Este un produs ce reuneste traditia cu tehnologia.

Această prezentare necesită JavaScript.


Asa cum puteti vedea in galeria de mai sus, terminalul se joaca intre volumele formelor de culoare alba, ale carcasei, si evidentierea detaliilor ce ajuta la atentionarea  elementelor pe care un utilizator le va ataca in utilizare, atragandu-i simbolistic atentia, cu contururi de culoare aurie.
Corpul terminalului, un smartphone 4G dual-sim cu display tehnologia SoftBlue, despre care v-am mai scris anterior, protejeaza ochii, la rezolutie HD IPS (1280 x 720 pixeli). De forma dreptungiulara este usor de prins in palmele utilizatorului la dimensiunile sale de 144.2 x 71.8 x 8.9 mm la 168 g, dar are si o vizibilitate conform recunoscuta, apartinand Philips, adica de calitate, chiar daca displayul IPS este de numai 5 inch. Pe mine unghiurile folosite in utilizare m-au multumit si nu am ceva de reprosat sau de evidentiat in mod special.
Pachetul de vanzare arata atractiv, daca acest lucru mai are vreo importanta, atunci cand iti doresti sa il oferi cadou.
Inauntru, in pachetul de vanzare, exista mai toate accesoriile, pe care ti le doresti:

  • terminalul unibody propriuzis fara capac de spate detasabil;
  • incarcatorul USB cu iesire 5V/1000mA;
  • cablul de date/incarcare USB/microUSB;
  • castile STEREO cu conector EAR si buton de raspuns la apeluri primite;
  • ghidul de utilizare plus certificatul de garantie;
  • agrafa de extragere de la sertarul  a compartimentului Dual Sim / microSD (pana la 128 Gb);
  • folie de protectie a ecranului in caz de impact mecanic exterior.


Procesorul MediaTek MT6735 este model quad-core si este sincronizat intern la 1.5 GHz (pe ARM-Cortex-A53), GPU Mali T720, alaturi de o memorie DRAM de 2 GB, iar pentru stocarea fisierelor audio/video si nu numai, avem la dispozitie intern un spatiu de stocare de 16 GB care poate fi extins cu ajutorul unui card microSD de până la 128 GB, ceea ce consider ca este mai mult decat multumitor. Pentru ca pentru siguranta raman la parerea ca mereu aceste date importante este bine sa le transferam pe un mediu de inmagazinare mai casnic, sau poate online desi, poate necesita un timp de lucru suplimentar.
O masura a performantelor tehnologice pot sa ramana in continuare masuratorile efectuate cu programe de amatori, asa cum sunt cele download-ate de pe Google Play: AnTuTu, CPU-Z, AIDA 64, am impresia ca sunt indeajuns. Sigur ca mai sunt si altele dar ma opresc aici, pentru ca in real prin comparatie cu alte unitati testate de mine ma simt destul de multumit pentru a transfera atentia catre astfel de teste not-profi.

Această prezentare necesită JavaScript.


In viata de zi cu zi terminalul nu este vreo consola de gaming, dar cu sistemul deja neactualizat Android 6.0 configuratia ramane una stabila, chiar daca nu este ultimul racnet in domeniu. Trebuie sa ne obisnuim cu ideea, ca se poate trai decent, chiar daca nu avem performante de top, cu alte cuvinte gamerii sunt sigur ca vor alege varianta fixa pentru precizie, in detrimentul variantei mobile de joc, numai pentru faptul ca este cu mult mai comod. Dar acest lucru nu exclude posibilitatea de a juca in mobilitate, chiar daca performantele nu vor fi niciodata aceleasi, si aici ma referla timpul de raspuns.
Interesanta pare si autentificarea prin amprenta cu dubla functionalitate, adica, inclusiv realizarea de selfie. Nu am intampinat probleme in functionare pentru ca nu sunt unul dintre acei utilizatori, care sa masoare timpul de deblocare. Nu este extrem de rapid, dar o va face cu siguranta.
Apreciez functionarea terminalului, ca si telefon, pentru ca, nu am avut probleme de a nu putea fi contactat de retea, sau, semnalul sa aiba de suferit la interactiunea cu reteaua. La fel si cu modulul de localizare GPS, pe care multi dintre noi il mai utilzam in pereglinarile noastre, de la o locatie la alta. Cuvantul este acuratete si precizie.
In rest multumit si de conexiunea 4G, cu reteaua Telekom, pe care o uilizez in mod curent, atat pe date cat si pe voce.
Camera foto principala de 13 Megapixeli, cu focalizare automata si blitz de tip LED, precum si camera foto frontala de 5 Megapixeli pentru fotografii de tip selfie si apeluri video, intra in configuratia cu care este terminalul dotat. Nu rupe gura targului, dar, este necesar pentru dotarea celor pasionati de interactiunea cu retelele de socializare. Puteti vedea mai jos cateva dintre incercarile mele realizate in principal pe lumina zilei si mai deloc, noaptea. Nu sunt realizari de fotografie artistica ci mai degraba de amator aflat in calatorie catre locul de munca.

Oamenii obisnuiti, adica cei care nu isi propun performante, la nivelul acesta de pret,  vor prefera un X586 pentru ca au tot ceea ce este necesar sa interactioneze cu reteaua la care sunt inscrisi. Daca nu sunt niste fobisti utilizatorii respectivi au sanse sa apuce doua zile cu bateria de 3000 mAh cu care terminalul vine in pachet. Daca nu, exista si posibilitatea unei baterii externe, atunci cant va utiliza multimedia la capacitatea ei maxima, si se pare ca o singura zi nu va prinde in functionare acest terminal.
Daca esti un utilizator rezonabil de resurse cu siguranta X586 te va ajuta in activitatile zilnice. Daca esti vreun hobbyst cu siguranta va fi nevoie de resurse suplimentare pentru un alkt terminal dar si de mai multi bani pentru a-ti satisface pretentiile de utilizare.

Views: 0

Lasă un răspuns