Panasonic furnizează o gamă largă de soluţii şi echipamente pentru organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Rio din 2016

Aproximativ 15.600 de televizoare, 210 proiectoare DLP, 1.300 monitoare, 100 camere video, 72 de ecrane LED însumând 1.886 mp

Panasonic Corporation, Partenerul Oficial Mondial Olimpic şi Paralimpic al Jocurilor Olimpice de anul acesta de la Rio pentru categoria echipamentelor audio şi video, face cunoscută întreaga gamă de echipamente şi varietatea largă de soluţii pe care le va asigura pentru a susţine organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice Rio 2016.

panasonic-olympic-games

În baza cooperării sale cu Comitetul Olimpic Internaţional (IOC), Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC), Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice Rio 2016 (RIO 2016) şi cu Olympic Broadcasting Services (OBS), Panasonic va furniza echipament video de ultimă generaţie pentru filmarea și transmisiunea ceremoniilor de deschidere şi de închidere a Jocurilor Olimpice, a tuturor competiţiilor precum și a difuzărilor din locurile de vizionare special amenajate.

Tokio, Japonia – De mai bine de un sfert de secol, Panasonic se implică în organizarea Jocurilor Olimpice prin intermediul tehnologiei sale audio-video avansate. Pentru Rio 2016, Panasonic este „Official Ceremony Partner”, furnizând soluţii vizuale complexe, printre care se numără designul complet de sisteme, maparea proiecţiilor şi operaţiunile tehnice aferente Jocurilor Olimpice şi Paralimpice. Panasonic furnizează aproximativ 110 proiectoare compacte cu nivel înalt de luminozitate – 20.000 de lumeni (PT-DZ21K2), mixere imagine Live Broadcast Grade 2-M/E (seria AV-HS6000) şi alte game complete de echipamente de broadcast și televiziune care vor duce ceremoniile de deschidere și de închidere la un nivel al divertismentului complet nou, cu imagini spectaculoase de pe legendarul stadion Maracana din Brazilia. Spectatorii şi utilizatorii din lumea întreagă vor fi astfel martorii unora dintre cele mai impresionante festivități.

De asemenea, Panasonic va instala ecrane video cu LED şi sisteme video în spațiile special amenajate pentru vizionarea competiţiilor, acțiunea reprezentând cea mai mare desfășurare de forțe a companiei de când se implică în organizarea Jocurilor Olimpice. La Jocurile Olimpice, cerinţele tehnice ale ecranelor video sunt tot mai mari, iar aceste ecrane reprezintă o parte indispensabilă a efectelor vizuale ale transmisiunilor de pe terenurile competițiilor. Pe ecranele video sunt transmise imagini la dimensiuni gigantice prin comutarea video digitală multifuncţională.

Pe lângă panourile de afişare şi sistemele audio-video, Panasonic va furniza şi soluţii complexe de management AV pentru a crește spectacolul oferit privitorilor competiţiilor sportive. Pentru prima oară, Panasonic va furniza sistemele AV specifice pentru sport cu scopul de a susţine arbitrarea și corecta evaluare a prestațiilor sportivilor de către oficialii competiţiei.

Sistemul de cameră video de transmisie Panasonic P2HD a fost ales ca echipament de înregistrare pentru Rio 2016. Compania va furniza un număr mare de echipamente de transmisie, precum camera cu înregistrare AJ-PX5000G şi codecurile AVC-ULTRA ale acesteia. De la Jocurile Olimpice din Barcelona din 1992, Rio 2016 va fi a douăsprezecea ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice în care tehnologia digitală Panasonic va fi folosită ca format oficial de înregistrare.

<Echipamente AV furnizate pentru locaţii>

Echipament Cantitate
Sistem de afişare cu ecran larg LED 35 de locaţii,

72 de ecrane, 1.886 m2

Sisteme audio profesionale 41 de locaţii
Televizoare Aproximativ 15.600 de unităţi
Proiectoare DLP pentru ceremonii Aproximativ 110 de unităţi
Proiectoare DLP Aproximativ 210 de unităţi
Cameră video Aproximativ 40 de unităţi
Comutator live multi-format Aproximativ 70 de unităţi

Notă: Locaţiile de desfăşurare a competiţiilor, Satul atleţilor, Centrul oficial de presă şi locurile oficiale pentru transmisii în direct.

<Echipament pentru difuzare furnizat pentru Centrul Internațional de Transmisiuni Media (IBC) şi posturile emiţătoare>

Echipament Cantitate
Dispozitiv de înregistrare HD Aproximativ 100 de unităţi
Cameră video Aproximativ 100 de unităţi
Monitoare Aproximativ 1.300 de unităţi

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea unor diverse tehnologii electronice şi soluţii pentru clienţi în domeniul electronicelor de consum, soluțiilor rezidenţiale, auto, soluţiilor la nivel de întreprindere şi în industria echipamentelor. De la înfiinţarea sa în 1918, compania s-a extins la nivel global şi operează în prezent peste 474 de sucursale şi 94 de societăţi asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete consolidate de 7.553 trilioane JPY (valabil pentru anul încheiat la 31martie 2016). Dedicată în permanenţă atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania îşi utilizează tehnologiile pentru a crea o viaţă şi o lume mai bună pentru clienţii săi. Pentru a afla mai multe despre Panasonic: http://www.panasonic.com/global.

Partener oficial al Jocurilor Olimpice la nivel mondial

Panasonic este mândră să sprijine Mişcarea Olimpică—al cărei scop este promovarea păcii mondiale prin intermediul sportului—în calitate de partener oficial al Jocurilor Olimpice la nivel mondial în categoria echipamentelor audio şi video. De peste 25 de ani de la începerea programului Partener al Jocurilor Olimpice (TOP) în cadrul Jocurilor Olimpice din Calgary, în 1988, Panasonic acționează având la bază sloganul „Sharing the Passion” (Împărtăşim pasiunea). Prin intermediul tehnologiei sale, Panasonic va contribui la succesul Jocurilor Olimpice.

Lasă un răspuns