PANASONIC extinde gama cinema cu modelul VARICAM

Panasonic şi-a extins gama cinema cu modelul VariCam LT, o cameră compactă, uşoară care asigură majoritatea funcţiilor modelului precedent, 4K VariCam 35.

Camera VariCam LT este dotată cu aceeaşi funcţie de înregistrare 4K (4096 x 2160) şi UHD (3840 x 2160), printre caracteristicile acesteia numărându-se: sensibilitatea ridicată, zgomotul redus, domeniul dinamic larg şi o profunzime cinematică a câmpului.

pic17870

Pentru a păstra aspectul VariCam, camera VariCam LT este echipată cu un senzor MOS cu un singur chip, de 35 mm, dezvoltat iniţial pentru camera VariCam 35, şi are un domeniu dinamic la fel de larg. Acesta asigură randarea precisă a întregii imagini, de la zonele întunecate la zonele luminoase.

Acest senzor are două setări ISO native, de 800 şi de 5000. Fiind prevăzut cu două circuite analogice dedicate, sensibilitatea este mult mai ridicată, fără ca zgomotul să crească. Caracteristica „V-Gamut” (Gamă cromatică V) cu care este prevăzut modelul VariCam LT face posibilă existenţa unui spaţiu de culoare mai larg decât cel pe care îl oferă filmul tradiţional. Curba gamma „V-Log” a fost dezvoltată astfel încât să extindă domeniul dinamic la 14+ opriri.

În plus, camera VariCam LT vă oferă posibilitatea de a transforma suportul de  montare dintr-un suport EF (standard) într-un suport PL (opţional), mărind gama de obiective utilizabile.

„Aceasta este următoarea generaţie de inovaţii în domeniul cinematografiei digitale”, spune Luc Bara, Director Tehnic în cadrul Panasonic. „Chiar şi în cazul scenelor iluminate slab, care sunt deosebit de importante pentru producţia filmelor, camera VariCam LT înregistrează imagini cu zgomot redus, fără compromisuri în ceea ce priveşte calitatea acestora.”

„De asemenea, observăm că această cameră este foarte populară pe piaţa operatorilor independenţi şi a realizatorilor de documentare, care au nevoie de o cameră 4K concepută pentru a fi utilizată pe teren de un singur cameraman” a adăugat acesta.

Fiind capabilă să înregistreze 60 fps în 4K, camera este prevăzută şi cu un nou mod de decupare cu un senzor central care face posibilă înregistrarea a 240 fps pentru mişcare cu încetinitorul atât în HD, cât şi în 2K.

Este convenabilă atât din punct de vedere al funcţionării cât şi al fluxului de lucru datorită gradaţiei culorilor, codecului AVC-Ultra şi a formatelor de înregistrare multiple (proxy 4K/UHD/2K/HD).

Camera VariCam LT acceptă atât view finder Panasonic, cât şi view finder produs de terţi, fiind prevăzută cu un număr de accesorii suplimentare, inclusiv suportul de umăr, dispozitivul de prindere şi suportul PL. Corpul camerei are un preţ cu amănuntul recomandat de 13.110 £ (18.000 €) şi este disponibil în România.

Pentru mai multe informaţii privind gama de produse destinate transmisiilor şi ProAV, vă rugăm să vizitaţi: http://business.panasonic.eu/broadcast-and-proav 

Panasonic – 16.06.2016

Lasă un răspuns