Optisomn și… „Noapte bună!”
Nopți lungi, turme întregi de oi numărate bucată cu bucată, canale TV și poziții de dormit schimbate, și totuși somnul nu vrea cu niciun chip să vină. Insomnia nu mai este doar ceva ocazional pentru mulți dintre noi, ea devenind un fenomen care încet-încet a luat amploare. Inabilitatea de a adormi sau de a menține somnul pe durata nopții ne afectează activitatea din timpul zilei, iar dacă această tulburare persistă, nefiind tratată, cu timpul, ea va duce la incapacitate de concentrare, probleme de memorie, nervozitate, epuizare și, pe termen lung, este un factor de risc pentru obezitate și afectarea sistemului cardiovascular.
Un somn de calitate, atât din punct de vedere al duratei, cât și a profunzimii lui, are o mulțime de beneficii pentru sănătate care includ sănătatea sistemului imunitar și a celui circulator, un nivel mai mic de stres, îmbunătățirea memoriei și a vigilenței, precum și o mai bună gestionare a nivelului de zahăr în sânge și a greutății corporale.
Sunt mulți factori care pot interfera cu un somn bun, de la stresul la locul de muncă și responsabilitățile familiale, până la diverse afecțiuni medicale. Este posibil să nu puteți controla acești factori, dar cu toate acestea puteți adopta obiceiuri “sănătoase” care să promoveze un somn mai bun.
Respectați un program de somn – mergeți la culcare și treziți-vă la aceeași oră în fiecare zi, inclusiv în week-end. A fi consecvent întărește ciclul somn-veghe al organismului. Dacă nu adormiți în circa 20 de minute, părăsiți dormitorul și faceți ceva relaxant. Citiți sau ascultați muzică liniștitoare. Când vă simțiți obosiți, mergeți înapoi în pat.
Fiți atenți la ce mâncați și beți – nu vă culcați flămânzi, dar nici imediat după ce ați servit cina. Evitați alimentele grele la masa de seară, nicotina, cofeina și alcoolul. Efectele lor stimulatoare durează multe ore și pot interfera cu somnul. Chiar dacă alcoolul vă poate face să vă simți somnoros la început, poate perturba somnul mai târziu în timpul nopții.
Creați un mediu odihnitor – aerisiți dormitorul și asigurați o temperatură confortabilă. În dormitor trebuie să fie întuneric, pentru că expunerea la lumină poate face mai dificilă adormirea. Evitați utilizarea televizorului, telefonului, tabletei sau laptopului cu câteva ore înainte de culcare.
Dacă aveți probleme cu somnul, luați în considerare administrarea unui comprimat de Optisomn, seara, înainte de culcare. Produsul Optisomn® conține o doză mare de melatonină, dar și extract de Passiflora și Hamei, magneziu și vitamina B6.
Melatonina contribuie la atenuarea tulburărilor de somn, la reducerea timpului necesar pentru a adormi şi la reglarea ritmul fiziologic al ciclului somn-veghe, iar Passiflora induce o stare de calm și un somn odihnitor, crescând totodată rezistența la stres a organismului. Hameiul are un efect calmant asupra sistemului nervos și ajută la obținerea unui somn odihnitor, iar magneziul și vitamina B6 contribuie la reducerea oboselii și extenuării, la funcționarea normală a sistemului nervos și la la menținerea sănătății psihice.
Pentru mai multe informații despre acest produs, vizitați https://optisomn.ro/.
Views: 6