Optica Leica în smartphone-ul Huawei

Fotografiile realizate cu smartphone-ul au acaparat deja lumea. În fiecare zi, newsfeed-urile din social media sunt împânzite cu mii de fotografii ale prietenilor noștri, ale felurilor de mâncare pe care le comandăm când ieșim în oraș sau ale locurilor pe care le vizităm, toate realizate doar cu telefonul mobil.

Mai mult, fotografiile surprinse cu smartphone-ul ajung pe prima pagină a celor mai importante publicații și sunt expuse în cele mai importante galerii din lume. Majoritatea fotografilor renumiți se mândresc cu faptul că utilizează smartphone-urile în activitatea lor de zi cu zi.

13568890_1233738133305117_2879447551012351728_o (1)

elefonul a început să înlocuiască camerele foto din ce în ce mai mult. Ba mai mult, smartphone-urile încep să țină pasul cu DSLR-urile în ceea ce privește calitatea fotografiei. Un model de smartphone care aparține unei astfel de elite este Huawei P9, dezvoltat în colaborare cu legendara companie, Leica Camera AG.

Colaborarea cu legendara companie germană nu reprezintă însă doar un proiect punctual: este o cooperare serioasă, care va continua cu următoarele modele de smartphone-uri Huawei. Mai mult, ambele companii au anunțat deja planurile lor de a lansa un centru de cercetare și inovatie în comun.

Obiectivul major al celor două companii în proiectarea ansamblului camerei foto pentru modelul P9 a fost de a transforma experiența de fotografiere cu un smartphone într-o experiență similară cu cea de fotografiere cu o cameră foto tradițională. În plus, fotografiile realizate cu un aparat Leica au avut întotdeauna o componentă artistică, astfel că, acesta a fost și efectul care s-a dorit a fi atins și în cazul Huawei P9. Și uite că obiectivul a fost atins!

Această prezentare necesită JavaScript.

Utilizarea a doi senzori, precum și a unor pixeli mai mari garantează că Huawei P9 poate surprinde fotografii mult mai bune în condiții de iluminare dificile. Pixelii au crescut la 1,25 μm, ceea ce înseamnă că aceștia au o dimensiune cu 24% mai mare decât cei din camera foto a modelului de anul trecut, Huawei P8.

Huawei P9 câștigă în lupta cu concurența directă (categoria smartphone-urilor high-end), datorită senzorilor care captează de la 90% și până la 270% mai multă lumină. Mai mult decât atât, o astfel de calitate a senzorilor transformă acest model într-o concurență directă și cu camerele DSLR.

Adepții fotografiei profesionale se vor bucura să găsească în Huawei P9 un nivel foarte ridicat de control asupra parametrilor fotografiei. Astfel, modul PRO permite setarea unor parametri precum ISO-ul, timpul de expunere sau balansul de alb. Este posibilă și ajustarea manuală a focalizării.

Huawei P9 are, deasemenea, câteva elemente distinctive pentru fanii Leica – fontul bine cunoscut al camerelor germane, precum și același sunet de declanșare în momentul în care surprinzi o fotografie.

În afară de amprenta legendarelor camere Leica în ceea ce privește calitatea fotografiei, Huawei P9 oferă soluții tehnologice inovatoare. Smartphone-ul dispune de tehnologia Hibrid Auto-Focus. Focalizarea camerei se bazează pe trei metodologii – laser, depth calculation și contrast, astfel că tehnologia Hybrid Auto-Focus asigură o viteză mare de focalizare și precizie.

Informațiile sunt prelucrate cu ajutorul tehnologiilor avansate IMAGEsmart 5.0 și Picture Quality Algorithm dezvoltate tot împreună cu Leica. Procesorul Kirin 955 a fost construit special pentru pentru a suporta tehnologiile de procesare a imaginilor.

Cele mai multe dintre imaginile pe care le surprindem cu telefonul devin un suvenir pentru mulți ani de acum înainte. Tocmai de aceea, e important ca, peste ani, când ne vom uita la fotografiile noastre să fim încă impresionați de ele: de amintirile pe care ni le evocă, dar și de calitatea imaginilor!

Huawei – 16.11.2016

Hits: 5

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: