OnePlus Nord 2 5G terminalul ce asigura viata caracteristicilor flagship pe un midrange
OnePlus Nord 2 5G reintregeste experienta de utilizare a predecesorului terminal OnePlus Nord ce a poposit anterior la GADGETARUL ROMAN si a devenit unul dintre terminalele uzitate zi de zi pentru diferite sarcini, pentru ca a fost foarte convingator si a ramas indispensabil pentru activitatea de blogging si nu numai.
Desi aparut dupa circa o luna de la lansarea lui Nord, terminalul Nord 2 mi-a oferit o experienta mai buna. Ca parte a strategiei de diversificare a portofoliului, pentru a face experienta OnePlus mai accesibila unui numar mai mare de utilizatori. OnePlus Nord 2 5G este un smartphone dotat cu mai multe functii de flagship care domina dispozitivele mediocre pe majoritatea planurilor – flagship killer-ul din 2021, in timp ce OnePlus Nord CE 5G este mid-range killer, deoarece ofera experienta OnePlus rapida si fluida la un pret excelent.
OnePlus Nord 2 5G poarta aspectul de familiar si arata similar cu smartphone-urile OnePlus din seria 9. Are un ecran mare de 6,43 inchi cu o camera cu perforare in coltul din stanga sus. Panoul are rame subtiri, iar doar barbia este putin mai groasa. OnePlus a optat pentru un spate din sticla pentru Nord 2, ceea ce ii confera un aspect si o senzatie premium. Are protectie Corning Gorilla Glass 5 pe fata si in spate. Geamul din spate se curbeaza spre partile laterale unde se intalneste cu cadrul, ceea ce face usoara prinderea dispozitivului. Cadrul central este realizat din plastic, dar nu se simte ieftin. Amplasarea butoanelor este destul de buna, cu butonul de pornire in dreapta si butoanele de volum in stanga cadrului. Glisorul este in dreapta, chiar deasupra butonului de pornire. Va permite sa comutati cu usurinta modurile de sonerie.
Nu exista nicio mufa pentru casti de 3,5 mm pe Nord 2. Daca asteptati cu nerabdare mufa pentru casti, s-ar putea sa fiti dezamagit, dar Nord 2 5G are difuzoare stereo care sunt un plus binevenit. Portul USB Type-C se afla in partea de jos, langa tava dual-SIM. Partea superioara a cadrului are doar microfonul secundar. Venind in spate, modulul camerei este in coltul din stanga sus si are trei senzori. Lentilele a doua dintre ele par mult mai mari. Acest modul iese putin in afara, ceea ce face ca smartphone-ul sa se balanseze atunci cand este plasat pe o suprafata plana. OnePlus Nord 2 cantareste 189 g la dimensiunile de 158.9 x 73.2 x 8.3 mm, si are ambalata o baterie de 4.500 mAh. Pentru a incarca rapid bateria, aceasta vine cu un incarcator Warp Charge 65W in cutie. OnePlus a optat pentru un spate din sticla pentru Nord 2, ceea ce ii confera un aspect si o senzatie premium. Ai protectie Corning Gorilla Glass 5 in fata si in spate. Geamul din spate se curbeaza spre partile laterale unde se intalneste cu cadrul, ceea ce face usoara prinderea dispozitivului.
Eu am primit in pachetul jurnalistic: cutia propriuzisa a terminalului impreuna cu niste huse ce asigura o rezistenta suplimentara si un design extrem de atractiv in culori vii. Asta desi in pachetul de vanzare se regaseste o alta husa de silicon ce pune in evidenta culoarea originala Blue Haze. Apoi mai regasim cheita de acces la compartimentul Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by), dar si partea de incarcare / date constituita din incarcatorul Fast charging 65W, ce incarca 1-100% in 30 min precum si cablul USB / USB-C 2.0, USB On-The-Go in culoarea portocalie deja recunoscuta.
OnePlus Nord 2 5G integreaza hardware-ul puternic al camerei cu imbunatatiri software bazate pe AI, pentru a oferi o experienta foto remarcabila. Nord 2 aduce imbunatatiri majore in fotografia de noapte cu OIS si cu senzorul Sony IMX766 de 50 MP de pe camera principala, care este capabil s capteze cu 56% mai multa lumina decat Sony IMX586 de la primul Nord. Iar cu modul Nightscape Ultra, utilizatorii pot realiza fotografii mai bune si mai luminoase chiar si in conditii de 1 lux.
OnePlus Nord 2 5G este dotat cu chipset-ul MediaTek Dimensity 1200-AI, care ofera o crestere de 65% a performantei procesorului si de 125% pentru GPU, in comparatie cu performantele de pe OnePlus Nord, lansat in iulie 2020. OnePlus a lucrat indeaproape cu MediaTek pentru a imbunatati caracteristicile procesorului bazate pe AI. Motorul AI ofera utilizatorilor o experienta lina si intuitiva, de la jocuri la chat vocal imbunatatit. Ofera conectivitate 5G si dispune de OxygenOS 11, cel mai rapid si mai receptiv software OnePlus. OxygenOS 11 ofera imbunatatiri semnificative ale caracteristicilor apreciate de utilizatori, cum ar fi Dark Mode, Zen Mode si un nou AOD. Nord 2 vine cu un ecran AMOLED fluid de 6,43 inci, cu o rata de reimprospatare de 90 Hz. Cu functii noi precum AI Color Boost si AI Resolution Boost, care imbunatatesc culorile si rezolutia din aplicatiile populare, Nord 2 ofera experiente vizuale dinamice, precum si iluminare optima, chiar si atunci cand soarele puternic bate in ecran.
Chipset-ul personalizat se ajusteaza constant pentru a utiliza capacitatea retelei mai eficient si pentru a oferi o latenta mai mica in timpul sesiunilor de gaming online. In acelasi timp, un algoritm imbunatatit pentru GPU reduce consumul de energie cu pana la 10%. Marele pariu al OnePlus pe Nord 2 a fost utilizarea SoC MediaTek Dimensity 1200 AI (sistem pe un cip) pentru a conduce telefonul, mai degraba decat un procesor Snapdragon. Este un pariu care a dat roade in experienta mea de utilizare a dispozitivului. In utilizarea de zi cu zi, este un smartphone care se ocupa de jocuri si alte sarcini intensive mai bine decat orice alt telefon de gama medie pe care l-am testat. Are 12 GB de RAM, care, combinata cu puterea chipset-ului Dimensity 1200AI, are ca rezultat o experienta de utilizator absolut eleganta si cursiva. Am rulat Nord 2 5G prin aplicatiile obisnuite de analiza comparativa pentru a va oferi o idee generala despre cum functioneaza: Aida 64, CPUZ, 3DMark, Geekbench5, AnTuTu.
La fel ca si in cazul OxygenOS 11, exista o multime de optiuni de personalizare, dar fara prea multe in ceea ce priveste bloatware-ul sau serviciile de acumulare de resurse. Cipul Dimensity 1200AI ofera multa putere pentru a gestiona tot ceea ce iese in cale, ceea ce inseamna ca nu este nevoie sa va multumiti cu o experienta software substandard. OnePlus promite upgrade-uri ale sistemului de operare la Android 12 si 13 impreuna cu 3 ani de actualizari de securitate.
Din punct de vedere vizual, OxygenOS 11 este destul de curat, discret si usor de utilizat, ceea ce este un lucru bun pentru consumatori.
OnePlus Nord 2 5G aduce imbunatatiri semnificative ale fotografiei in lumina slaba, in primul rand datorita integrarii OIS si a senzorului Sony IMX766 preluat de la OnePlus 9 si 9 Pro. Aceste imbunatatiri nu se limiteaza la nivel hardware; Nord 2 are, de asemenea, un mod Nightscape imbunatatit numit Nightscape Ultra, care ofera fotografii mai bune si mai luminoase in locuri intunecate, cu iluminare de doar 1 lux (echivaleaza cu cantitatea de lumina emisa de o singura lumanare). In plus, algoritmul pentru un timp de raspuns mai rapid a fost ajustat, iar telefonul dispune de o functie numita AI Photo Enhancement, care recunoaste pana la 22 de scene foto diferite si ajusteaza automat setarile camerei pentru o imagine finala mai clara, colorata si naturala.
Sectiunea camerei este de obicei acolo unde smartphone-urile de gama medie cad, dar OnePlus a jucat-o inteligent folosind acelasi senzor Sony IMX766 de 50 MP din seria OnePlus 9 ca si camera principala pe Nord 2 5G. Desigur, este sustinuta de un obiectiv ultra-wide de 8MP si, din anumite motive, de o camera monocroma dedicata de 2MP. Ultra-wide de 8MP produce fotografii bune, daca nu sunt remarcabile si cu cat se vorbeste mai putin despre senzorul monocrom de 2MP, cu atat mai bine. Vedeta spectacolului este snapper-ul de 50MP, care se lauda cu stabilizare optica a imaginii si pur si simplu ridica Nord 2 5G la un nivel peste concurentii sai directi.
Exista o multime de detalii, iar culorile sunt stralucitoare si vibrante, fara a fi suprasaturate, desi puteti alege unul dintre filtrele incorporate pentru un plus de putere daca este necesar. Viteza obturatorului este la fel de rapida cum ar trebui ss fie di chiar si zoom-ul este util, desi se bazeaza pe decuparea digitala, spre deosebire de un obiectiv cu zoom real.
Experienta mea foto o puteti vizualiza in galeria de mai jos.
Veti beneficia de o zi intreaga de utilizare a OnePlus Nord 2 5G, fara a recurge la nicio opitune de economisire a energiei, cum ar fi modul intunecat sau chiar cel mai putin intruziv mod de economisire a energiei.
Desigur, Nord 2 5G are inca o functie emblematica incarcarea Warp de 65W. Aceasta inseamna ca dureaza doar 30 de minute pentru a reincarca o baterie descarcata pana la maxim, iar OnePlus include chiar si un incarcator de 65 W in cutie, cat de tare poate fi acest lucru in zilele acestea. Incarcarea wireless nu este prezenta pe Nord 2 5G, dar avand in vedere cat de mult a impachetat deja OnePlus, putem trece cu vederea aceasta mica omisiune. Prefer incarcatorul pe care il are in cutie.
Views: 0
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.