OnePlus 10 Pro un terminal care iti intoarce privirea – review
Am petrecut o perioada buna cu un terminal care mi-a dat un status pozitiv. Mi s-a parut a fi un terminal extrem de apropiat de utilizator si necesitatile absolute ale acestuia. In plus este un OnePlus care se stie ca intoarce privirea celor obisnuiti cu performanta. L-am avut si l-am pus la treaba ca sa-l fac un review.
Unii au impresia ca un terminal trebuie vazut si nu pus la treaba, asa cum sunt necesitatile de zi cu zi. Dar daca acesta arata si cu un design atractiv treaba pare mai bine finalizata. Preturile competitive si performanta solida completa fac din 10 Pro o optiune convingatoare. OnePlus 10 Pro este, fara indoiala, cel mai bun terminal pe care compania l-a facut vreodata. De la procesorul sau puternic si afisajul sau frumos, pana la camera solida si designul inteligent, bifeaza aproape toate casetele la care ar trebui sa va asteptati de la un telefon emblematic cu Android de ultima generatie in 2022. Ofera performante 5G si o interfata fluida si accesibila. Cu toate acestea, este usor dezamagitor prin lipsa unui rating oficial IP de rezistenta la apa. Ar trebui sa suporte si unele socuri, deoarece spatele este fabricat din Gorilla Glass 5 securizat si exista Gorilla Glass Victus care acopera partea din fata.
Designul lui OnePlus 10 Pro este caracterizat in special de capacul ceramic nou proiectat al camerelor din spate cu nano microcristale 3D. Potrivit producatorului, acest lucru face suprafata deosebit de dura si rezistenta. In ceea ce priveste culorile, nu s-a schimbat mare lucru in comparatie cu OnePlus 9 Pro. Cu „Volcanic Black” si „Emerald Forest”, exista din nou o varianta neagra si verde din care sa alegeti. Ambele variante de culoare au un finisaj mat care ni se pare foarte atragator din punct de vedere vizual. Amprentele sunt greu vizibile din cauza finisajului mat al suprafetei Gorilla Glass 5.
Calitatea constructiei si senzatia sunt la un nivel foarte inalt. Marginile de sticla usor curbate de pe spate se simt placute in maini. 2.5D Gorilla Glass Victus din fata se curbeaza usor peste margini, ceea ce face ca margini destul de subtiri in partea de sus si de jos a ecranului de 6,7 inchi. Raportul suprafetei de afișare este de 90%. Glisorul de alerta tipic al producatorului chinez este situat in partea dreapta a carcasei, care poate fi folosit pentru a comuta rapid intre setarile de sunet.
OnePlus 10 Pro are Hasselblad Camera for Mobile de a doua generatie, cele mai bune performante dintre smartphone-urile OnePlus si un ecran de 120Hz cu tehnologie LTPO imbunatatita si calibrare dubla a culorii. In plus, dispozitivul include o serie de noi functii de joc oferite de HyperBoost Gaming Engine si prezinta un design nou care continua traditia OnePlus de a oferi produse cu stil. Hasselblad Camera for Mobile de a doua generatie de pe OnePlus 10 Pro are suport pentru OnePlus Billion Color Solution, care permite calibrarea naturala a culorii cu Hasselblad aplicata la peste un miliard de culori. Astfel, fiecare dintre cele trei camere de pe spatele OnePlus 10 Pro este capabila sa fotografieze in culori complete pe 10 biti. Drept urmare, dispozitivul proceseaza de 64 de ori mai multa culoare decat smartphone-urile care fotografiaza in culori de 8 biti. Mai mult, OnePlus 10 Pro face fotografii folosind gama de culori DCI-P3, care ofera cu 25% mai multa acoperire decat gama de culori sRGB folosita pe alte smartphone-uri.
Cat despre pachetul de vanzare acesta nu cuprinde cele doua carcase de rezistenta prezentate in kitul de presa ci numai o husa de siliccon, incarcatorul de 80 W si cablul incarcare / date dar si manualele de utilizare.
Sistemul de operare este versiunea Google Android 12 cu corectii de securitate din martie 2022. „Patch-ul Day One” pentru lansarea pe piata (V12.1) a fost deja aplicat dispozitivului de testare.. Initial, totul pare sa fi ramas mai mult sau mai putin la fel, dar chinezii fac noi drumuri cu interfata actuala a sistemului Oxygen OS 12. BBK Electronics uneste sistemele de operare ale marcilor sale Oppo si OnePlus, astfel incat interfetele de utilizator sa se bazeze pe o baza de cod uniforma numita Unified OS. Interfata de utilizator interna a OnePlus 10 Pro ofera un mod intunecat imbunatatit cu trei niveluri personalizabile, simboluri de pictograme reinnoite cu texturi imbunatatite si noi aspecte in aplicatia Galerie.`
In ceea ce priveste comunicatiile, OnePlus foloseste Bluetooth 5.2, dual-SIM, 5G si NFC pentru plata contactless. 10 Pro functioneaza foarte bine. In ceea ce priveste WLAN datorita WiFi 6 si MIMO multi-utilizator, care asigura rate de transfer ridicate in reteaua de acasa. Pe langa standardul 5G, OnePlus 10 Pro accepta si accesul la un total de 26 de benzi LTE.
Pentru localizare, smartphone-ul OnePlus foloseste sisteme de satelit, de la GPS (L1+L5), Glonass, Galileo (E1+E5) la BeiDou, precum si SBAS. Telefonul detecteaza rapid semnalele satelitului si face acest lucru cu precizie atat in aer liber, cat si in interior. OnePlus 10 Pro urmareste traseul foarte precis si arata doar ocazional abateri minime.
Din pacate, smartphone-ul high-end de la OnePlus nu accepta eSIM. Pot fi folosite doar cele doua sloturi fizice pentru cartela SIM. Pe de alta parte, sunt acceptate functii precum apelurile WLAN si VoLTE. Este placuta calitatea vocii a OnePlus 10 Pro. Fie tinut la ureche, fie prin difuzor. In timpul apelurilor „normale”, partenerul de conversatie suna destul de natural si vocea utilizatorului este, de asemenea, transmisa foarte clar. In modul hands-free, pe care l-am verificat si prin videotelefonie, intra in joc unele reverberatii si distorsiuni. Dar o buna inteligibilitate este intotdeauna data.
Senzorul de amprenta de sub afisajul OLED reactioneaza rapid si detecteaza adesea degetul cu acuratete. Desi senzorul optic nu se bazeaza pe tehnologie cu ultrasunete, este foarte fiabil in utilizarea de zi cu zi. Pozitionarea pe afisaj s-a deplasat din nou in sus si, prin urmare, este mai confortabila decat pe predecesor. Cei care doresc sa foloseasca recunoasterea faciala pentru a debloca ecranul o pot face prin intermediul camerei frontale. Cu toate acestea, identificarea biometrica cu chipul nu este foarte sigura datorita procesului 2D. OnePlus a instalat un motor de vibratii imbunatatit in smartphone-ul sau emblematic, care ofera feedback haptic placut in utilizarea de zi cu zi. Prin urmare, tastarea pe OnePlus 10 Pro este foarte placuta.
Functionarea smartphone-ului nu beneficiaza doar de un motor solid cu vibratii, ci si de o rata de reimprospatare ridicata de 120 Hz precum si de o rata de esantionare de pana la 1.000 Hz. Ecranul capacitiv multi-touch are astfel o rata de esantionare tactila de 1000 de ori pe secunda in anumite aplicatii.
Ca si alte smartphone-uri actuale de ultima generatie, 10 Pro foloseste un Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 si un afisaj rapid LTPO 2.0 AMOLED de 120 Hz, care masoara 6,7 inchi in diagonala si are o rezolutie de 3.216 x 1.440 pixeli. In functie de varianta, smartphone-ul OnePlus vine fie cu 8 GB RAM LPDDR5 si 128 GB spatiu de stocare UFS 3.1, fie asa cum am testat eu cu 12 GB RAM si 256 GB spatiu de stocare. De asemenea, OnePlus 10 Pro este echipat cu un sistem de racire pasiv 3D cu 5 straturi; acesta este cel mai avansat sistem de racire de pe un telefon OnePlus si ajuta la maximizarea performantei procesorului.
Caracteristicile OnePlus 10 Pro sunt completate de o baterie de 5.000 mAh, care poate fi incarcata rapid cu pana la 80 de wati prin SuperVOOC si pana la 50 de wati fara fir prin AirVOOC.
Mai jos puteti vizualiza testele de tip benchmark:AnTuTu, Aida64, CPUZ, DevInfo, PcMark, 3DMark, Geekbench.
OnePlus 10 Pro dispune de HyperBoost Gaming Engine, care ofera o serie de noi functii de gaming concepute pentru o experienta de joc mai stabila. Acestea includ General Performance Adapter (GPA) Frame Stabilizer si O-Sync. GPA Frame Stabilizer urmareste sa reduca fluctuatia ratei cadrelor din jocuri si se asigura ca, daca apar scaderi ale ratei cadrelor, acestea vor avea loc treptat.
O-Sync mareste viteza de sincronizare intre procesorul si display-ul OnePlus 10 Pro de pana la sase ori in timpul sesiunilor de gaming. Acest lucru reduce timpii de raspuns la atingere cu pana la 30 de milisecunde, ceea ce inseamna ca dispozitivul reactioneaza mai rapid la fiecare atingere si glisare.
OnePlus 10 Pro este echipat cu o noua camera ultra-wide care ofera un camp vizual de 150° si care poate face fotografii de patru ori mai largi decat cele realizate de camerele ultra-wide de 120° de pe alte smartphone-uri. Campul vizual crescut de la camera ultra-wide a lui OnePlus 10 Pro alimenteaza creativitatea si permite captarea unui numar mai mare de detalii. Hasselblad Pro Mode disponibil pe OnePlus 10 Pro poate capta imagini RAW pe 12 biti pe toate cele trei camere de pe spate, cu Hasselblad Natural Color Solution for Mobile. In plus, Pro Mode mai dispune de un nou mod RAW, mai puternic, numit RAW+, care permite fotografierea in RAW pe 12 biti, pastrand in acelasi timp un nivel ridicat de elemente fotografice pentru a obtine fisiere foto de calitate superioara, cu mai multe informatii, interval dinamic imbunatatit si reducerea zgomotului. Movie Mode debuteaza pe OnePlus 10 Pro, permitand reglarea unor parametri precum ISO, viteza obturatorului si balansul de alb inainte si in timpul filmarii. In plus, Movie Mode permite inregistrarea intr-un format LOG fara un profil de imagine prestabilit, oferind libertate pentru gradarea culorilor dupa ce filmarea a fost realizata.
Turul foto realizat in fiecare perioada de iluminare il puteti vizualiza mai jos.
Views: 0
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.