Nokia Lumia 710…prietenul zilnic

Anul acesta prin luna iulie, am achizitionat un Nokia Lumia 710 din oferta unui operator drag mie cu abonament fiind si destul de convenabil la pret. Am cautat sa achizitionez un SMART cu Win Mobile intrucat am avut un Android si eram foarte curios cum se mai prezinta competitia intre cele 3 sisteme de operare care din punctul meu de vedere este benefica pentru utilizatori si mai ales pentru a putea face ceva comparatii in utilizare.

Lumia 710 are destul de mult aceeași performanță ca frații săi mai scumpi, Lumia 800 si 900. Proiectarea SMARTului Lumia 710 se bazează pe Nokia 603. Acesta nu va câștiga vreun premiu de design, nici nu este proiectat pentru a face acest lucru. Capacitatea de a personaliza aparatul nu ajuta .

Design 

Cutia în care vine Lumia 710 este albastră, de dimensiuni generoase și-l protejează bine. Acolo veți da de telefon, bateria de 1.300 mAh, căștile negre clasice pe jack de 3.5 mm, încărcător și adaptor pentru prizele noastre, manuale de utilizare, certificat de garanție, cablu de conectare la calculator. Marginile sale sunt rotunjite, puțin cam gros și mult plastic utilizat. Capacul bateriei se înlătură foarte ușor. Găsiți logo-ul Nokia stilizat în partea frontală, nu este intruziv. Pe spate, la bază, se află boxa responsabilă pentru sunet. Camera foto are un senzor de 5 Megapixeli, destul de mare, un led flash îl însoțeste. Cântărește 125.5 gr. și are o grosime de 12.5 mm.

Ecran și sunet

Integrează un TFT de 3.7 inch cu rezoluție 480×800 pixeli și 16 milioane culori. La baza sa se află trei butoane clasice în sistemul de operare Windows Phone cu rol de scurtătură pentru Căutare, Home și Back. Mi-a plăcut touchscreen-ul.Orice comanda ai da, răspunde ok.Este protejat de Corning Gorilla Glass și aduce Nokia ClearBlack display. Una dintre diferentele cheie pe care o stabilește Lumia 710 în afară de concurenților săi este utilizarea de LCD TFT cu filtru Nokia ClearBlack de proprietate.Filtrul CBD va spori, aparent, nivelurile de negru, precum și nivelul de contrast. Normal că este multitouch și cu 16 milioane culori.Sunetul vine de la o boxă situată pe spate. Nu se transmit vibrațiile în carcasă, se aude tare și clar. Am testat căștile pe jack de 3.5 mm, îl găsiți poziționat pe lateral superior. Se aud decent. Recomand productărilor de telefoane mobile să treacă pe cele de tip in-ear. Costurile de producție nu cred că-s prea mari și calitatea sunetului oferit, intensitatea sa uimește și te scutește de o achiziție în plus.

Cameră foto și video

O cameră foto de 5MP AF cu un singur LED flash pot fi găsite pe spate, în timp ce acesta nu este un obiectiv Carl Zeiss de marcă, calitatea imaginilor este totusi adecvata. Întotdeauna am crezut că la fel cum Sony Cybershot camerele vechi, cu optica Zeiss, obligatoriu voi regasi  si pe Lumia 710.

Are un senzor de 5 Megapixeli cu rezoluția maximă a fotografiilor de 2592×1944 pixeli. Filmează la 720p cu 30 fps. Nu aduce o cameră frontală.

Din fericire aplicația camerei oferă utilizatorilor posibilitatea de a se concentra și de a captura imagini, precum și o cantitate vastă de setari manuale, inclusiv controlul balansului de alb, saturația, ISO, etc. claritatea Pentru o camera de 5MP, Lumia 710 are niște poze decente. Cum a fost mandatat de către Microsoft, telefonul vine cu o cheie built-in de închidere aparat de fotografiat, care poate fi utilizată chiar dacă telefonul este deblocat. Ca orice aparat foto bun autofocus, tasta declanșatorul poate fi apăsat pe jumătate pentru a focaliza înainte de a apăsa pe deplin pentru a capta imagini

Sistem de operare, aplicații și performanță

Aduce un procesor single core la 1.4 GHz Qualcomm MSM8255, Qualcomm Snapdragon SoC cu 1.4GHz Scorpion CPU si GPU Adreno 205, 512 MB RAM – identic cu Nokia Lumia 800 până aici – 8 GB spațiu de stocare, fără slot pentru microSD. Va trebui să vă mulțumiți cu 8 GB. Mai puteți stoca pe SkyDrive – serviciu al Microsoft – până la 25 GB.  Serviciile de stocare în cloud evoluează rapid și presupun că Windows Phone 7 Marketplace va abunda în soluții. Se mișcă excelent în browsing, rularea aplicațiilor. Apropo, oferta a crescut în WP7 Marketplace și s-au raportat peste 100.000 de aplicații. Mă uitam pe la jocuri și nu găsești prea multe aplicații interesante fără să plătești. Oferta este mai slabă din acest punct de vedere față de Android. Pentru a avea acces la Marketplace trebuie să aveți un id de live sau hotmail. Trecerea la Windows Phone de la Symbian este o problemă care a divizat fanii Nokia, și chiar și cei din cadrul companiei. Întotdeauna am crezut ca acest lucru a fost decizia corecta, iar actualizarea Mango imi consolideaza și mai mult această credință.

În cazul în care versiunile anterioare de Windows Phone 7 nici nu conțin copy si paste, cea mai recentă actualizare Mango a adus cu ea un excelent browser-ul Internet Explorer 9, multi-tasking, Twitter si Linkedln integrate, Facebook Chat și chiar evenimente Facebook integrarea în aplicația calendar .

Vine cu Nokia Collection – o suită de aplicații dezvoltate de către Nokia Corporation:

ESPN – informații actualizate non-stop din domeniul sportiv. Meniul este organizat în stilul Windows Phone, se mișcă exemplar;

Nokia Maps – hărțile nu sunt la fel de complexe precum cele oferite de Google Maps, dar se pot dovedi suficiente în multe cazuri;

Nokia Drive – aduce suport și pentru România. Harta pentru țara noastră are 85 MB și vocea mai adaugă 4.1 MB. În esență este un asistent cu GPS integrat ce te ajută în a găsi o destinație într-un mod cât mai facil;

Nokia Music – asculți muzica din telefonul tău într-un mediu organizat și compatibil cu întreaga interfață a WP7;

Contacts  Transfer – transferul de contacte dintre un telefon mai vechi și un Nokia cu Windows Phone via bluetooth;

Network Setup – pentru cei care utilizează mai multe SIM-uri și acestea nu sunt de la același operator;

WRC  Live – aplicație oficială a FIA World Rally Championship ce-ți permite accesul la informații legate de campionatul mondial de la rezultate la content video;

TuneIn Radio – permite să faci căutare printre stațiile de radio locale, naționale sau la scară mondială;

App Highlights – se poate dovedi de ajutor când ești în căutarea aplicațiilor noi, cu un rating bun, noutăți.

Vă puteți conecta contul de gmail și sincronizarea funcționează fără probleme. Am remarcat că îmi încarcă și calendarul cu toate activitățile de acolo și mi le afișează distinct într-un hub distinct. Are preinstalat Office și asta va fi un mare plus În suita Office dați de: OneNote, Excel, PowerPoint, Word. Fișierele pot fi stocate în telefon, Office 365, SharePoint – link direct către locația documentului, SkyDrive. Nu mi-a plăcut că atunci când instalezi o aplicație te scoate din magazinul de aplicații și trebuie să reiei calea dacă vrei să pui mai multe

Conectivitate

Nokia Lumia 710 oferă 3G cu viteze de download de până la maxim 14.4 Mbps, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 2.1, microUSB, jack de 3.5 mm. Pe lateral, în partea superioară veți da de butonul cu rol în pornirea și oprirea telefonului sau în blocarea și deblocarea rapidă a ecranului touch, jack de 3.5 mm. În lateral dreapta găsiți butoanele pentru reglarea volumului, tastă dedicată pentru camera foto. A funcționat fără probleme în browsing și nu a pierdut conexiunea, nu am sesizat dacă ar avea death grip – să piardă semnalul wi-fi sau 3G dacă este ținut într-o anumită poziție. Sunetul oferit în cadrul apelurilor este clar, zgomotul ambiental este atenuat.

Telefonul dispune de senzor de proximitate, accelerometru, compas, radio FM stereo cu RDS, integrare SNS, MMS.

Autonomie

Bateria are 1300 mAh și mi s-a părut a fi un smartphone gurmand, mai toate sunt așa. Rezistă 1 – 2 zile în funcție de cât de mult accesați 3G, Wi-Fi, GPS, jocurile, luminozitatea ecranului. Dacă le drămuiți vă duce spre două zile, iar dacă le accesați la greu merge spre o singură zi. Trebuie înlăturată bateria pentru a instala cartela SIM – microSIM ca la Nokia Lumia 800. Trebuie să cumpărați o cartelă compatibilă sau să mergeți ca să vă fie tăiată cea pe care o aveți acum.

Concluzii 

Să vedem care sunt punctele pozitive și negative pentru Nokia Lumia 710:

Pozitiv – Diferențele hardware sunt insesizabile față de Lumia 800 și este unul dintre cele mai performante telefoane cu Windows Phone de până acum. Clasamentul l-ar scoate în față pe HTC Titan, Nokia Lumia 800 și Lumia 710. Mai iese în evidență prin modul impecabil în care se descurcă în navigarea pe web via internet explorer în versiunea mobile cât și în rularea aplicațiilor din Windows Phone 7 Marketplace.

Negativ – Capacul bateriei din spate este din plastic și nu dă un feeling prea plăcut, prețul ceva cam mare, display-ul care nu iese în evidență față de concurență, designul tern care în afară de culoare electrică a capacului nu iese cu nimic în evidență, camera foto de 5 Megapixeli care este relativ modestă, autonomia bateriei destul de scăzută pentru un smartphone single core.

Visits: 0

0 comentarii la „Nokia Lumia 710…prietenul zilnic

  • 6 octombrie 2013 la 9:07 PM
    Legătură permanentă

    Desi imi este cam neclar scopul conectarii la laptop, vreo idee tot am:)) . Daca imaginile le stochezi in memoria de 8Gb incorporata atunci e simplu sa accesezi print-un cablu USB, conexiune WiFi sau Bluetooth. De asemenea poti utiliza conexiunea de date prin Internet. Vrei sa ai o conectare live?…Sincer nu imi dau seama ce doresti sa faci cu camera…Fii te rog mai explicit ca sa pot raspunde punctual…

Lasă un răspuns