Nokia extinde posibilitățile umane ale lumii conectate

Nokia prezintă la București, în cadrul Innovation Days, cele mai noi soluții și tehnologii 5G, IoT, cloud și orașe inteligente, dezvoltate pentru a spijini furnizorii de servicii să beneficieze de avantajele tehnologiilor de generație viitoare și pentru a permite noi modele de afaceri în domeniul IoT.

Tehnologia 5G va depăși granițele conectivității, transformând rețeaua, oferind capacitate masivă, conectivitate și viteze de date ultra-rapide – cu aproape zero latență – pentru a satisface cererile miliardelor de dispozitive, aplicații și obiecte specifice unei lumi „programabile”. Fiind lider în dezvoltarea 5G și urmărind nevoile consumatorilor business și finali, în aceeași măsură, Nokia demonstrează la București soluții și servicii în domeniul 5G, care pot fi adaptate la nevoi diverse și care să permită transformarea pe scară largă a industriilor precum îngrijirea sănătății, securitate, auto, siguranță publică, producție industrială, orașe inteligente și multe altele.

În cadrul Innovation Days, Nokia prezintă soluții și tehnologii care oferă rezolvări pentru provocările operatorilor de telecomunicații și ajută la extinderea posibilităților umane. Nokia este prima companie care poate rula tehnologia 5G pe o stație de bază comercială. Noua soluție compatibilă 5G, AirScale,suportă orice tehnologie, de la 2G la LTE Advance Pro și 5G, atunci când acesta va fi implementată. AirScale înlocuiește Nokia Flexi Base Sation și utilizează cu 60% mai puțină energie decât Flexi.

Scurt rezumat al demonstrațiilor Nokia:

  • Roboţii 5G demonstrează posibilitățile 5G în mediul industrial. 5G va conecta fabricile viitoare și va ajuta la crearea unui sistem de producție complet automatizat și flexibil, productivitatea proceselor de fabricație și logistice vor crește cu peste 50%. Noua tehnologie 5G își propune să ofere niveluri ultra-fiabile și previzibile de servicii stricte în ceea ce privește capacitatea, transferul, latența și conectivitatea senzorilor.
  • 5G Multi-Conectivity exemplifică modul în care 5G va conecta fără cusur multiple tehnologii radio pentru a furniza servicii îmbunătățite de transfer necesare pentru a ajunge la capacitate infinită și la conexiunea solidă și mobilă cerută de infrastructuri ale comunicațiilor critice de tip mașină.
  • Demonstrațiile IoT evidențiază o serie de studii de caz de utilizare a tehnologiei în situații precum prevenirea scurgerilor de apă prin contorizare inteligentă și analiză avansată, parcare inteligentă și pilotaj autonom și conectivitate în industria de îngrijire a sănătății. Arată și modul în care comunitatea IoT NG Connect fondată de Nokia aduce în piață teste precum “Connected Service Vehicle” și “Refugiu Smart Bus Shelter” implementate în Noua Zeelandă, și “Smart University Campus” în Taiwan.

Raoul Ros_Director General Nokia Romania-001

Raoul Ros,  Director General  Nokia România: „Nokia participă la dezvoltarea tehnologiilor 5G și a principiilor arhitecturale de aproape un deceniu. Rezultatele acestor proiecte pun acum bazele îmbunătățirii radicale a umanității, oferind posibilitatea de a avea acces oriunde, de a înțelege și a controla totul. Nokia a fost prezentă în România în ultimii 25 de ani și investește continuu aici, contribuind la transformarea industriei de telecomunicații. Site-ul din România este unul strategic, cu o echipă profesionistă de peste 1.600 de angajați pasionați și cu experiență, care lucrează în cercetare și dezvoltare pentru rețelele mobile, aplicații & analytics și rețele fixe, într-unul dintre centrele Global Network Operations ale Nokia, care oferă soluții multi-vendor și multi-technology, precum și în hub-ul nostru global pentru design-ul, livrarea și mentenanța rețelelor IP, optice, mobile, fixe și convergente.”

Știați că?

  • Doar 81% din cererea globală de date din anul 2020 va putea fi satisfăcută dacă implementarea rețelei 5G nu este accelerată, potrivit unei analize a Nokia Bell Labs Consulting, divizie a Nokia Bell Labs. În cadrul demonstrațiilor de la București, Nokia arată tehnologiile necesare pentru a satisface nevoile viitoare ale lumii.
  • Numărul dispozitivelor conectate va crește de la 1,6 miliarde în 2014, până la între 20 și 46 de miliarde în anul 2020, potrivit aceluiași raport. Dintre acestea, între 1.6 miliarde și 4,6 miliarde vor fi dispozitive celurale IoT. Cu toate acestea, traficul celular generat de dispozitivele IoT în 2020 va totaliza doar 2% din totalul traficului mobil.
  • La nivel global, Nokia are în desfășurare parteneriate cu universități de top din Europa, SUA și China pentru a îmbunătăți capabilitățile 5G. De asemenea, derulează mai multe proiecte în legătură cu tehnologia 5G, prezidează asociația 5G-PPP și derulează proiecte de inovare 5G cu mari operatori, inclusiv China Mobile, Deutsche Telekom, Korea Telecom, NTT DOCOMO, SK Telecom, Turk Telekom și Verizon Wireless.

Despre Nokia

Nokia este lider mondial în tehnologiile care conectează oameni și lucruri. Alimentată de eforturile de cercetare și dezvoltare ale Laboratoarelor Bell și Nokia Technologies, compania este prima care creează și licențiază tehnologii tot mai prezente în centrul unei lumi conectate.

București – 07 iunie 2016 – Nokia

Views: 0

Lasă un răspuns