Nokia 6.1 din 2018 la review

Odata ce am primit noul Nokia 6.1 sau Nokia 6 fabricat in 2018 am simtit ca produsele au luat deja o alta cale de calitate fata de anul trecut. Spun acest lucru pentru ca am deja achizitionat din 2017 un Nokia 6 iar diferenta de rafinament intre cei doi ani, deja se simte.

Pentru ca nu este numai o actualizare de configuratie hardware cu procesor superior Octa-core 2.2 GHz Cortex-A53 fata de Octa-core 1.4 GHz Cortex-A53, dar si memorie de lucru mai mare de 4 GB precum si de OS-ul Android de la 7.1.1 Nougat la 8.0 Oreo dar in esenta si de un upgrade daca se poate spune asa ceva la factorul de aspect, de atractivitate, pe care o ofera utilizatorului. Cel putin exemplarul primit de GADGETARUL ROMAN a adus acea satisfactie ca poti avea un terminal trendy si in aceasta gama de clasificare, middle. Carcasa de culoare neagra strasata pe muchii cu un fir portocaliu metalic, in aceasta combinatie chiar nu am mai intalnit pana acum, oferind elementul de atractivitate scontat.

Chiar m-au impresionat finlandezii prin constructia unibody din aluminiu acoperit frontal de o sticla rezistenta Gorilla 3 si afisajul IPS LCD de 5.5-inch, factor de aspect 16:9, rezolutie 1080p si camera frontala de 8MPx, 1080p@30fps pentrusi video recording. Bateria 3,000mAh, incarcabila in sistem Turbo Charge 18W, ofera o greutate terminalului de 172 g la o dimensiune mai mica de data aceasta de 148.8 x 75.8 x 8.2 mm. Grosimea ne arata in fapt ca este vorba despre un terminal modern si probabil de aceea mi-a fost mai usor sa ma adaptez cu operarea lui. Lista de actualizari continua cu inregistrarea audio de inalta calitate, cu Bluetooth 5.0, telefonul trecand de anul acesta in programul Android One. Geamul camerei are acum un logo mare ZEISS, iar senzorul de amprenta a gasit o noua pozitionare chiar sub camera foto pentru ca anul trecut a fost in partea frontala. Scanerul este portabil, corect si fiabil. Butoanele de pe laturi Volum +/- power on/off/standby sunt realizate din metal si arata solide un pic cam prea incastrate dar nu deranjant. Beneficiati de un singur difuzor în josul telefonului si un port USB C pentru incarcare si sincronizarea datelor. Pe marginea de jos este pozitionat un difuzor audio potent dotat cu amplificator. Smartphone-ul mai are doua microfoane cu tehnologie Nokia OZO care pot sa inregistreze un sunet 3D spatial in clipurile video capturate. De asemenea, exista o mufa pentru casti de 3,5 mm situata in partea de sus a telefonului, astfel incat sa puteti utiliza cu usurinta casti cu fir si microfon. Nokia 6.1 dispune, de asemenea, de un slot hibrid de cartela SIM, ceea ce inseamna ca puteti utiliza fie cu o cartela SIM si cu o cartela microSD, fie ca un telefon dual SIM, dar daca aveti doua cartele SIM, nu puteti utiliza o cartela microSD pentru stocare suplimentara.

In interiorul cutiei de carton, regasim un incarcator de priza de 18 W ce ne indica incarcare rapidă, un cablu USB tip C care conduce tensiunea de iesire de 5 Vcc / 2,5 A in mufa terminalului dar si o pereche de casti cu microfon integrat in culoarea neagra in nota generala de aspect a terminalului. Am uitat de manualul de utilizare, certificatul de garantie si acul de rejectare a Sim-urilor care deja mi se par a fi obligatorii in pachetele de vanzare.

Acum cred ca am castigat drepul sa intram in interiorul capacelor, pentru ca si acolo sunt modificari fata de 2017.

Unul dintre upgrade-urile din Nokia 6.1 fata de Nokia 6 de anul trecut, vine in partea de procesare pentru ca 6.1 ruleaza pe noul si mai puternicul chip Snapdragon 630, in timp ce telefonul de anul trecut a prezentat chipul Snapdragon 430 era cam de asteptat.

Pentru ca superioritatea trebuie pentru unii demonstrata, va propun Benchmark-urile freeware de pe Google Play pe care le-am rulat: CPU-Z, Aida64, AccuBattery, AnTuTu care sunt de bun augur.

Veti primi 32 GB de stocare pe placa telefonului Nokia 6.1 si aproximativ 18 GB dintre acestia sunt disponibili. In plus se extinde stocarea incorporata prin intermediul cardurilor microSD.

In ceea ce priveste optiunile de conectivitate, beneficiati de suport pentru sistemele de pozitionare prin satelit A-GPS, GLONASS, BDS, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, USB tip C cu OTG, precum si Bluetooth 5.0 si NFC sau 4G LTE (Cat 4), slot Dual SIM (Nano SIM, dual-standby), slot MicroSD (pana la 128GB), Radio FM si jack de 3.5mm.

Nokia 6.1 are o singura camera de 16 MPx cu lentile Carl-Zeiss cu un obiectiv f /2.0 pe spate si o camera frontala cu unghi larg de 8 MPx.

Puteti sa porniti rapid aplicatia camerei apasand de doua ori tasta de pornire / inchidere, iar aplicatia camerei foto este destul de simpla, cu adaugarea notabila a unui mod de fotografiere cu doua camere, unde afisajul se imparte in doua parti, permitandu-va sa faceti o fotografie sau un videoclip simultan cu camerele din fata si din spate. Rezultatul este o vizualizare pe o diviziune pe care Nokia o numeste “bothie”, cu ideea ca pozezi o alta persoana si pe tine, sau pe amandoi, de aici si pe ambii.

Exista doar doua moduri de fotografiere: un mod panoramic si un mod PRO, unde puteti focaliza manual, selectati valorile balansului de alb, ISO, viteza obturatorului si valorile compensarii expunerii.

Galeria foto sta martor la excursile mele din aceasta vara si va invit si pe voi sa utilizati camerele in pereglinarile voastre pentru a imortaliza momentele de neuitat.

Si video

Visits: 0

Lasă un răspuns