Nokia 2.3 ieftin dar bun la review

Curiozitatea pentru noile serii de terminale Nokia m-a determinat sa iau un terminal de sfarsit de an 2019 si sa-l testez pentru a putea trage o concluzie. Nokia 2.3 marcheaza inceputul Nokia a seriei 3, de fapt, a patra generatie sub noul proprietar al marcilor, HMD global. Nokia 2.3 urmeaza modelele 2, 2.1, 2.2 si se afla la un pas deasupra seriei 1 si mult sub seria 9 de top.

Cel mai greu lucru in testarea tuturor acestor telefoane de buget este sa declari un castigator, deoarece toate au specificatii care sa corespunda pretului si toate fac o serie de compromisuri pentru a aduce acest lucru. Cu toate acestea Nokia 2.3 pare a fi un terminal ce respecta lozinca  impamantenita la romani: „Ieftin dar bun” il puteti gasi aici.

Aceste compromisuri includ procesoare MediaTek Helio A22 cu consum redus de energie, RAM (2 GB) / stocare redusa (32 GB) / mai lenta, ecrane HD+, Wi-Fi single band, camere cu rezolutie redusa (13 MP f/2.2 + senzor de profunzime de 2 MP, 5 MP f/2.4), dar totusi cu deblocare biometrica prin recunoastere faciala, sasiu din plastic, etc.

La prima privire este un terminal dragut. Un spate din policarbonat si dispune de o textura speciala 3D, texturat / colorat cu insertie din metal, care mai mult strange praful decat amprentele, ecran lacrima cu barbie, raport de aspect de 19:9, rame largi (STBR redus 80,7%), Android One 9, upgradabil la Android 10, beneficiind de 2 ani de upgrade-uri de software si 3 ani de actualizari de securitate, port micro-USB, si o camera duala pe spate, cu imaginii imbunatatite cu tenologia AI – chiar si in conditii de lumina slaba. In orice caz, are un aspect putin mai patrat si mai conservator decat concurentii. Materialul texturat al Nokia 2.3 tinde sa ofere o experienta pozitiva, deoarece este posibil sa nu alunece usor din maini. In plus, structura din plastic are inca un aspect metalic pentru a completa finisajul  mai sofisticat.

Specificatii

  • Procesor MediaTek MT6761, Helio A22 cu patru nuclee A53 2.0Ghz + PowerVR GE8300
  • Memorie 2 GB LPDDR3-933 RAM cu un singur canal, 32 GB eMMC, microSD la 512 GB
  • Display 6,2 inci, lacrima, 1520 x 720, 19: 9, 271ppi, 80,7% STBR, IPS
  • Sim simplu, Cat 4 150 / 50Mbps LTE 1, 3, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40, 41, VoLTE
  • Conectivitate: Wi-Fi N, BT 5.0, AGPS. Radio FM (fara NFC), audio de 3,5 mm, difuzor pentru casca / microfon / difuzor inferior (mono)
  • Camere: 13MP, f / 2.2, 1.12µm, 69,7 °, PDAF + 2MP, 1,75µm, senzor de adancime, 1080 @ 30fps
    5 MP, f / 2,4, 64,9 ° selfie
  • Baterie de 4000mAh si incarcator micro-USB 5V / 1A (5W)
  • Senzor de lumina ambientala, senzor de proximitate, accelerometru (senzor G)
  • Deblocare faciala 2D (fara senzor de amprenta digitala) sau utilizarea codului PIN
  • OS: Android One, Android 10 gata. Buton dedicat Asistent Google
  • Culoare carcasa: azuriu, nisipiu, mangal
  • Dimensiuni: 157,69 x 75,41 x 8,68 mm x 183g

Imi fac datoria de onoare sa va prezint continutul pachetului de vanzare asa cum este acesta: Nokia 2.3, ghid de pornire rapida, brosura privind siguranta, cablu microUSB, ac pentru spatiul destinat cartelei SIM ( Nano SIM), alimentator 5 V/1 A.

Nokia 2.3 face trecerea la noua versiune software si primeste cu aceasta ocazie gesturi de navigare, functia Smart Reply, dar si un control mai bun asupra setarilor de intimitate. Exista de asemenea si functia Family Link prin care parintii pot seta limita de utilizare pentru telefonul dat celor mici.

Avem si Focus Mode prin care putem bloca anumite aplicatii din utilizarea lor la munca, exemple fiind aplicatiile de socializare care ne-ar putea distrage atentia.

Nokia 2.3 foloseste un procesor MediaTek Helio A22 (quad-core pana la 2 GHz). Cipul este o versiune inferioara a celor gasite in alte smartphone-uri.  Memoria RAM de 2 GB poate creste, de asemenea, performanta la care va puteti astepta. Pentru a completa specificatiile, telefonul mobil are spatiu de stocare cu doar 32 GB, dar ofera optiunea de extindere prin intermediul cardului microSD de pana la 512 GB. GPU codifica H.264 si va decoda continutul H.264 / HVEC / VP8 / 9. Nu este un dispozitiv de jocuri

Procesorul este intr-adevar proverbial pentru un suport excelent nu numai pentru camere si conectivitate, ci si pentru o consistenta convingatoare. Datorita chipset-ului, functii precum Face ID, Smart Photo Album si efectele Bokeh sunt grozave. Aspectele vor face cu siguranta utilizatorii sa se indragosteasca de un receptor complet. Procesorul initiaza, de asemenea, suport puternic dual SIM 4G.

Datorita sistemului de operare, dispozitivul va ajuta utilizatorii cu cateva caracteristici, cum ar fi bateria adaptiva si luminozitatea. Acestea sunt doar cateva dintre caracteristicile pe care sistemul de operare le poate oferi. Lista laturilor luminoase la care utilizatorii urmeaza sa fie martori este destul de lunga. Diverse alte actiuni ale aplicatiei sunt ceva care ii face pe utilizatori sa se simta destul de oportuni cu privire la gadget. In plus, pentru ca utilizatorii sa poata continua sa faca activitati pe care le place sa le faca fara incetare, telefonul are o baterie de 4000mAh. Cu o astfel de putere, puteti profita la maximum de gadget cu usurinta. Chiar si atunci cand cineva navigheaza pe internet sau citeste ceva sau face orice activitate care impune utilizatorilor sa se uite in continuare la ecran, cu siguranta se va bucura de acest timp. Procesorul Helio A22 de la Nokia 2.3 functioneaza bine in ciuda faptului ca este doar un procesor quad-core, fiind capabil sa ruleze in mod corespunzator Call of Duty si Asphalt 9: Legends la cele mai mici setari grafice. Singura diferenta este cu multi-tasking, deoarece Nokia 2.3 are mai putina memorie RAM pentru a face fata mai multor aplicatii care ruleaza in fundal. Pentru a va convinge am atasat si capturile de teste sintetice reatizate in timpul functionarii: Aida64, CPUZ, 3GMark, Geekbench.

Această prezentare necesită JavaScript.

Cand vine vorba de durata de viata a bateriei, Nokia 2.3 domina suprem, intrucat celula sa de 4000 mAh a marcat aproape 16 ore cu testul bateriei.

La utilizarea efectiva, am reusit sa folosim telefonul timp de doua zile inainte ca acesta sa fie completat. Compromisul cu durata de viata impresionanta a bateriei Nokia 2.3 este viteza lenta de incarcare, deoarece este limitata doar la incarcare de 10 w. Dureaza aproximativ trei ore pana cand incarci bateria prin portul MicroUSB.

Setul foto are o camera dubla de 13 MP și 2 MP. Senzorul frontal surprinde selfie-uri de pana la 5 MP. Senzorul secundar este de asteptat sa ajute la detectarea in profunzime. Desi se potriveste cu specificatiile altor smartphone-uri simple, calitatea fotografiei poate fi compromisa in conditii precum mediile cu lumina slaba sau in fotografiile facute pe timp de noapte. Exista o functie „Fotografiere recomandata”, care capteaza imagini inainte si dupa apasarea butonului declansator, precum si un „mod portret” alimentat de AI si setari de lumina slaba.

In ciuda acestui detaliu de calitate, telefonul ofera instrumente precum modul portret si reglarea focalizarii atunci cand faceti fotografii. Comparativ cu predecesorul sau, Nokia 2.3 are o gama dinamica mai buna si o precizie de expunere imbunatatita, impreuna cu o viteza de focalizare automata putin mai mare. Nokia 2.3 inregistreaza videoclipuri intr-un format .mp4 mai familiar. Daca exista spatiu de imbunatatit pentru aplicatia camerei Nokia 2.3, HMD Global adauga o functie de mod nocturn pentru a-si imbunatati performanta in captarea fotografiilor cu lumina slaba. Mai jos albumele foto / video.

In cele din urma, se poate afirma ca dispozitivul va fi un cadou pentru utilizatorii care nu intentioneaza sa cheltuiasca mult pe un smartphone in timp ce cauta caracteristici care ii pot ajuta sa isi mentina productivitatea pe termen lung.

Views: 6