Motorola Moto G5S – review
Am mai spus ca 2017 este anul revenirii marilor branduri de terminale. Iar Motorola nu avea cum, sa nu arate ca timpul nu si-a aratat valul peste patentele sale, si peste ideile inovatoare, ale trecutului/prezentului. De asemenea, sunt sigur ca multe vor mai avea de spus grupul de R&D, pentru ca, inca mai este loc pe o piata atat de structurata si diversa.
De aceea, cand am primit la review acest terminal, am ramas cu urechile ciulite, precum un ogar de vanatoare, pentru ca, iata un nou produs care a ridicat stacheta calitatii si a bunului simt, dedicat utilizatorului.
Dupa ce ai in mana un astfel de terminal de dimensiuni 150 x 73.5 x 8.2 mm la 157 g, pentru un acumulator de 3000 mAh, chiar stai sa te gandesti, oare ce vor mai putea aduce competitorii in plus, incat sa faca uitata senzatia pe care o ai la prima ta atingere a terminalului Motorola Moto G5S.
A carui fisa tehnica totusi nu am regasit-o pe pagina de produse motorola.com, ci numai pe pagina consacrata marketerilor, gsmarena.com. Cu toate cele expuse, nu avem de a face decat cu un terminal de buget, care, isi va merita toti banii economisiti, pentru interfata oferita utilizatorului.
Si pentru ca va stiu curiosi din fire, iata ca am pus unboxingul foto in galeria de mai jos, pentru a vedea ca totusi cei de la Motorola au facut senzatie si cu un terminal care are dotari interioare mai modeste:
- terminalul unibody cu acumulator incorporat
- incarcator de retea Turbo Power
- cablul de incarcare/date USB-microUSB
- manualul de utilizare si certificatul de garantie
- acul de acces la compartimentul Dual nanoSim si slotul microSD de pana la 256 GB
Desigur impresionanta este carcasa metalica (aluminiu), pe care o vei avea in mana, cu atingeri fine datorita prelucrarilor rafinate, dar si impresia vizuala realizata datorita incrustatiilor de plastic, care iti vor lua ochii. Dincolo de rotunjimea muchiilor si colturilor, design cu care Motorola ne-a mai obisnuit si pe la alte produse, te incanta contrastul realizat de jocul dintre auriul carcasei, si culorile „in black” oferite de display-ul IPS LCD de 5.2 inch de rezolutie 1080 x 1920 pixels, factor de scala 16:9 si densitate ~424 ppi, cu niste culori perfecte pentru ochiul meu, adica reale si nevibrante si cu vizibilitate din orice unghiuri. Acoperit pentru rezistenta, Corning Gorilla Glass 3, nu este totusi un terminal din clasa speciala de rezistenta la factori extremi. Dar totusi, pentru o utilizare rationala isi va face cu brio treaba.
De asemenea, impresioneaza prezenta senzorului de amprenta, exact sub display, ceea ce ii ridica si nota in aprecieri. In resp pe partea fontala regasim: camera frontala pentru selfie, cu flash LED, 5 MPx, cu deschidere f/2.0, casca audio, senzorul de lumina. Nici portul micro USB de tip C, situat lateral jos, nu da senzatia ca nu suntem intr-o clasa premium de terminale. Acesta este situat inte doua grile cu perforatii rotunde, care ascund difuzorul extern si microfonul. In rest lateral dreapta butoanele metalice de Power on/off/standby si volum +/_ , iar lateral stanga compartimentul cu 2 nano Sim-uri ori un nano Sim si un card microSD, la alegere pentru utilizator. Este o interfata de operare comuna pentru orice utilizator, al sistemului Android 7.1 (Nougat), si care asteapta upgrade la Android 8.0 (Oreo). Pe spate intalnim camera de 16 MPx, deschidere f/2.0, autofocus, LED flash, cu functii: Geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, auto-HDR, si rezolutie in inregistrari video de 1080p@30fps, dar si orificiul unui microfon de compensare al zgomotelor exterioare.
De aceea spun ca terminalul pare o alegere foarte buna pentru cei care nu au posibilitati sa isi achizitioneze un flagship.
Si acum in lumea de sub capace patrunzand, dam peste urmatoarea configuratie: procesor Octa-core 1.4 GHz Cortex-A53, cu chipsetul: Qualcomm MSM8937 Snapdragon 430, si GPU Adreno 505, si tandemul de memorii statica 32 GB, dinamica 3 GB RAM ce se poate reintregi extern cu cardul microSD de pana la 256 GB. Aceste lucruri vor fi intarite si de benchmark-urile realizate de mine prin capturi foto din timpul testelor.
Nu este un terminal care sa impresioneze la capitolul clasamente, pentru ca nu toata lumea isi doreste sa concureze in concursuri de gaming. Dar ceea ce stie sa faca este asa cum si-ar dori oricine, si nici in gaming nu se lasa intrecut. Procesorul si memoriile sunt inca la nivel de inceput de an 2017, dar, functionarea este cursiva, indiferent de aplicatii, si numarul acestora, care au fost deschise. Este ireprosabil, si sincer mi-as dori ca si ceilalti sa ridice stacheta, asa cum Moto a facut-o in ultimul timp.
Exista multitasking cu ecran separat. Cu Moto, puteti activa One-Button Nav care va permite sa navigati utilizand numai senzorul de amprenta digitala. O miscare cu dubla taiere poate activa lanterna si puteti rasuci incheietura mainii pentru a lansa aplicatia aparatului foto. Puteti, de asemenea, sa glisati in jos din centrul in coltul din stanga sau din dreapta jos pentru a micsora zona de afisare de pe ecran. In ecranul Moto Display, utilizatorii primesc un mod de afisare in timpul noptii, care reduce lumina albastra si face ca notificarile sa se estompeze si sa se stinga in timp ce dispozitivul este in asteptare. Dispozitivele Moto sunt, in general, unele dintre primele care nu primesc Google pentru a receptiona noi actualizari de securitate Android.
Optiunile de conectare pe care smartphone-ul le include 4G cu VoLTE, Wi-Fi n (dual-band 2.4GHz / 5GHz), Bluetooth 4.2, GPS / A-GPS, sunt cele de actualitate tehnologica, dar realizate in sistem de calitate recunoscuta, Motorola, vor fi intotdeauna in lumina patentelor. Adica nu te vei plange niciodata ca lipsesti din aria de acoperire a operatorului, iar sunetele ascultate in casca, vor fi in gama proiectata. De fapt aici este Motorola puternica, in licente tehnologice si experienta acumulata de-a lungul atator decenii de pionierat si realizari palpabile.
In ceea ce priveste foto, Moto G5S ofera autofocus de detectare a fazei (PDAF) si blocheaza focalizarea rapida. Detaliile sunt pastrate bine in fotografiile de exterior. Moto G5S face o treaba cu fotografiile macro detaliate. Moto G5S nu este la fel de impresionant atunci cand vine vorba de fotografii de interior, si am putea vedea detalii lipsite de pete intunecate. In lumină scazuta, Moto G5S sufera si in multe situatii a existat zgomot. Va las sa va spuneti propria parere privind galeria foto exemplificativa, pentru ca am incredere in experienta voastra de fotografi amatori.
Moto G5S cu ecranul sau de dimensiuni mai reduse a durat mai mult in teste. A reusit aproximativ 18 ore de utilizare intensa. In testul standard cu video HD, Moto G5S a rulat timp de 12 ore si 35 de minute. In rest in functionare obisnuita a prins si doua zile de utilizare rationala, cu acumulatorul incarcat la maxim. Tinand cont si ca avem incarcare Turbo, adica o incarcare rapida, ce iti rapeste 60-70 minute, este un argument destul de puternic pentru a inlatura toate nemultumirile tuturor utilizatorilor, legate de timpii pierduti.
Views: 1