Motorola Moto g5 review la renasterea unui brand

Stim ca majoritatea companiilor producatoare sunt mereu in cautari, si schimbari, astfel incat, sa poata supravietui unei concurente, fara precedent.
Lenovo face o schimbare de imagine, reorientandu-se catre traditie, folosindu-se de faptul ca, la producerea terminalelor mobile, au in background, un nume mare, asa cum este Motorola.
Vor schimba de acum toata denumirea liniei, in Motorola, iar eu sunt printre cei, care sunt observatorul direct, la a cincea generatie Moto G, la review a unui astfel de terminal, care, nu este cine stie ce revolutie tehnologica, dar, pastreaza liniile consacrate / recunoscute, ale unui nume mare.
Teminalul lansat in februarie 2017, Motorola Moto g5  este un nume in sine, si nu neaparat un suport, care sa impresioneze prin specificatii tehnice iar acest lucru a venit, pur si simplu, dintr-un studiu propriu de piata, care, le-a relevat, faptul ca utilizatorii, cauta inca numele puternice de brand, mai degraba, decat specificatii, care si asa, la nivelul evolutiilor recente, in cateva luni, pot fi depasite.
Acest lucru l-am putut afla si de la recenta conferinta de presa, unde am fost invitat, si am filmat explicatiile de mai jos:

De altfel, privind in trecut, putem observa prin comparatie, ca cei de la Lenovo, au respectat liniile de design si caracteristici, impuse de Motorola, inainte de preluarea Motorola Mobility de la Google, avand produse de conceptie proprie, in special linia Vibe, si nu au venit cu impuneri si idei noi, atunci cand, au achizitionat brandul.
Daca ma intrebati, g5 imi place atat ca abordare, cat si, ca aspect exterior. Aduce cu modelele clasice de la Motorola, atunci, cand, acestea aveau o rama metalica ce sustinea geamul, ce acoperea afisajul. Si, inca nu s-a strans prea mult timp de atunci.
Pe mine, atunci cand, am facut despachetarea produsului, m-a impresionat, daca mai era nevoie sa o spun, faptul ca am avut acces la bateria interioara de 2800 mAh, si, direct, fara cheita, la cele doua sloturi ce definesc functia de Dual, mai precis nano Sim, dar si extensia de memorie, de pana la 256 GB, cu care sincer, personal, chiar nu cred ca as avea ce face, dar, psihologic te ajuta sa crezi in siguranta, ca, nu o vei materializa integral, niciodata.


Daca vreti, pachetul de vanzare are o compunere simpla, cat a unui middle range, ca sa poata fi platit, tocmai, atat cat valoreaza in RON-i. Cam aceste lucruri le gasiti in pachetul verzuliu, vesela culoarea, frumos ornat cu pictograma unui papagal, tocmai sub sigla consacrata „M” cu cerc, care doreste sa semnifice tocmai explozia de culoare si pozitivitate a noii renasteri a unui brand.
Inauntru nu este bogatie de accesorii ci numai ce este necesar, adica: incarcatorul de retea cu iesire 5,2V / 2A si un cablu clasic de date/incarcare cu capetele USB/microUSB ce pare destul de rezistent pentru o lunga utilizare, dar si manuale de utilizare in limbile de circulatie si certificatul de garantie. Nu sunt multe dar o casca STEREO cu jack EAR 3,5 mm mai gaseste lumea prin casa ca sa poata asculta niste muzica pe traseul spre job, iar daca nu boxele SMART cu conexiune Bluetooth sunt la maxima utilizare, unele dintre ele la niste preturi ce te pot avantaja, pentru ca nu trebuie neaparat sa fie de fabricatie Motorola. Iti poti cumpara exact ceea ce te avantajeaza si iti place sa consumi.
Si daca este vorba despre placeri, acest terminal are ce sa iti ofere incat sa nu suferi de alegerea facuta.
In afara de o constructia robusta, cu care Motorola este recunoscuta, nu vei avea totusi, un produs rezistent la factorii de mediu apa, praf, impact dur cu obiecte contondente. Dar, nici nu va fi necesar sa te comporti cu acesta, ca si cu o floare. Daca vorbim de flori este un device aspectuos, cu linii simetrice si rotunjite si cu identitate unica recunoscuta si inconfundabila Motorola. Inconfundabil Motorola, in special pentru ca, pe fata are inscriptionat „moto”, iar pe spate, inscrisa sigla clasica „M”, pe o bulina rotunda stralucitoare. Da, si acest produs aduce stralucirea vremurilor trecute, care, au facut istorie si locuri de top in clasamente.
De data aceasta este un nou inceput, la care Motorola vrea sa isi reinceapa parcursul cu o noua provocare, si, sunt sigur. ca are toate atuurile sa si reuseasca, desi, produsul acesta nu este chiar unul de top, se adreseaza unui alt segment de piata in care este nevoie de popularitatea ce trebuie recastigata.
Ce este interesant, ca avem pe  fata sub displayul de 5 inci cu o vizibilitate unghiulara si coloristica foarte bune, IPS LCD capacitive touchscreen, rezolutie 1080 x 1920, densitate ~441 ppi, un senzor de amprente cu care iti vei putea asigura meniul la intrare, iar langa unul dintre microfoane. Deasupra fanta gilei ce acopera difuzorul audio, prin care ascultam interlocutorul, incadrata de doua orificii ce ascund senzori de reglarea luminozitatii si camera frontala de 5 MP, f/2.2. Sus, jos, pe rama exterioara a sasiului, avem jack-ul pentru castile audio si conectorul microUSB, pentru incarcare/date. Lateral dreapta Power on/off si volum +/-, nimic special. Pe spate orificiul microfonului de compensare a zgomotului de fond, camera principala 13 MP, f/2.0, phase detection autofocus, dual-LED flash, video 1080p@30fps. Nimic spectaculos in afara senzorului de amprenta.
La cele 146 g si dimensiunea de 144.3 x 73 x 9.5 mm, terminalul mi se pare potrivit, mai ales ca, nu aluneca din mana si sta fix, in podul palmei, atunci cand, executi cele mai bruste manevre cu acesta.
Acum sa trecem si in carena lui g5. Nu vreau sa va demotivez, dar, performantele la acest pret, nu se pot numi de gaming, pentru ca motoarele nu permit lucrul acesta. Avem procesor Qualcomm MSM8937 Snapdragon 430, octa-core la 1.4GHz, combinat cu GPU Adreno 505 si 2GB DRAM, stocare 16GB, expandabila extern pana la 256 GB, sub Android 7.0  Nougat, care este de actualitate. Sigur se putea mai mult hardware performant, dar, nu la acest pret. Dar, va reamintesc este o configuratie, pentru un utilizator normal, si, in niciun caz, gaming de performanta. Vei putea sa rulezi cu succes orice aplicatie iti propui, dar, nu te astepta la o consola.
Acelasi lucru il spun si benchmark-urile uzuale, cu care v-am obisnuit: Antutu, AIDA 64, CPU-Z dar si AccuBattery pentru o estimare a consumului bateriei. Nimic special si neasteptat.

Această prezentare necesită JavaScript.


Pe mine scorurile nu ma mai impresioneaza, atat timp, cat vad ca este un terminal care, nu se incinge in timpul utilizarii acestor benchmark-uri, nu imi creaza lag, si raspunde rapid la deschiderea, cat mai multor aplicatii in background, cu o descarcare, cat mai redusa a bateriei, atunci cand se consuma resurse.
Este si cazul g5 care raspunde bine in timpul utilizarii si nu ma pot plange ca am investit incredere inutil in acesta. Din contra, este un terminal, pe care te poti baza pe el, la o utilizare indelungata, atat ca telefon, unde are conexiuni de voce in retele multiple, ca gama de frecvente: GSM/LTE dar, si audio prin codecul calitativ si traditional ireprosabil, cu brevet recunoscut, Motorola.
In rest terminalul raspunde ok la toate interconectarile din dotare: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, WiFi Direct, hotspot, Bluetooth 4.2, A2DP, LE, EDR, A-GPS, GLONASS, microUSB 2.0, USB Host, avand destule care sa nu te lase la greu in multitudinea actuala.
Motorola spune ca a imbunatatit camera de pe G4, adaugand autofocus pentru detectarea fazelor pentru a accelera captura. Cu toate acestea, specificatiile de baza raman aceleasi si anume diafragma de f / 2 si o rezolutia de 13 MPx.Am testat si G4 aici si puteti sa faceti o comparatie.
Afara, in conditii de iluminare camera foto principala se comporta bine. Capteaza fotografii cu detalii mai clare si culori mai variate decat Moto G4. Expunerile sunt echilibrate si focalizate. In interior, in lumina slaba, nu este la fel de grozav. Apar niveluri semnificativ mai ridicate de zgomot, decat pe Moto G4 si activarea blitz-ului nu ajuta prea mult. Intrucat nu sunt in pozitia de a sustine cursuri de fotografie, cred ca cel mai bine este sa consultati galeria de foto de mai jos, unde puteti sa va exprimati opinia voastra chiar si subiectiva, pentru ca aceasta conteaza.

In aceasta configuratie acumulatorul sustine bine utilizarea in special ca beneficiaza si de o reincarcare rapida, fiind asigurata cel putin o zi de utilizare, cu resurse acceptabile, ca doar mai trebuie sa si dormim, in acea zi.
Per total, aparitia unui terminal, nou sub brandul istoric Motorola, chiar in situatia unei echipari mai slabe dar calitative, mi se pare de bun augur pentru reintroducerea brandului pe piata. Cred ca g5 alaturi de celelalte modele de brand nou aparute, vor putea sustine cu succes si stabilitate imaginea, ce va trebui consolidata si cu noi produse high end, pentru ca, utilizatorii traditionali sa nu fie dezamagiti de o re-editare, si sa fie stimulati, sa recomande acest produs.

Views: 0

Lasă un răspuns