Motorola edge 50 FUSION – review

Dupa ceva vreme am revenit la testarea gamei de terminale de la Motorola. In sensul de a relua contactul cu noua crestere tehnologica. Concluzia este ca fata de alti leaderi din trecut, nu numai ca a ramas in trend, dar si-a croit si o linie personalizata de terminale, care nu au cum sa nu arate puterea unui brand de traditie. Motorola Edge 50 Fusion ofera o senzatie de inalta calitate si, de asemenea, putin mai multa putere. Ofera un design atragator, un afisaj fluent, o configuratie impresionanta a camerei si functii premium, cum ar fi suport pentru incarcare fara fir, viteze de incarcare cu fir extrem de rapide si calitate solida a constructiei. Cat l-am avut in teste m-am simtit acompaniat de un produs modern si serios, in care increderea ramane la aceleasi cote ce l-au consacrat, chiar daca acesta este clasificat mai degraba a fi un midrange.

Seria Motorola Edge este un plus binevenit pe piata smartphone-urilor de inalta calitate. Seria de smartphone-uri ofera un Android de inalta calitate si pur, iar preturile nu sunt nici prea exagerate. Punctele importante includ un afisaj care merge pana la margini, o camera principala buna si incarcare rapida. Motorola a depus mult efort in design. Familia Edge 50 se lanseaza cu „arta” ca tema primordiala. Unele dintre acestea joaca un rol in parteneriatul continuu cu Pantone. Pentru Fusion ni se ofera trei optiuni: Marshmallow Blue ca cel din imagini, care este piele vegana; sau entuziasmantul Hot Pink, care este sustinut cu piele vegana de caprioara; sau Forest Blue, care este un finisaj din plastic mat. Motorola Edge 50 Fusion nu se adreseaza unui anumit public sau celor care doresc doar o baterie de lunga durata. Terminalul isi propune sa ofere caracteristici complete care ar putea atrage toti utilizatorii. Reuseste sa ofere o experienta de utilizare curata si ordonata, un design subtire si usor si viteze de incarcare decente. Pe de alta parte, nu se afla in topul topurilor cand vine vorba de aspecte precum performanta si camera foto. Pentru conectivitate locala, exista Wi-Fi ac dual-band si Bluetooth 5.2 cu suport LE. Exista un NFC la bord, dar fara receptor radio sau mufa audio de 3,5 mm.

Cadrele lui Fusion sunt, de asemenea, pastrate frumos si subtiri, astfel incat exista un aspect de calitate pentru potrivirea si finisarea acestui Edge 50 Fusion, in concordanta cu designul general excelent. Exista, de asemenea, un rating IP68 , deci are o anumita protectie impotriva prafului si a daunelor cauzate de apa. Spre deosebire de alte telefoane de gama medie care au acum inelele senzorului camerei care ies bine in afara corpului Edge 50 Fusion arata elegant. Acesta este unul dintre cele mai subtiri si mai usoare telefoane din acest segment de pret, masurand doar 7,8 mm in grosime si 175 de grame in greutate. Drept urmare, folosirea Edge 50 Fusion cu o singura mana si transportarea lui in buzunar este o experienta confortabila. Butoanele de volum si tasta de pornire sunt situate pe coloana dreapta a Edge 50 Fusion. Am gasit tastele usor accesibile si tactile. Aveti portul de incarcare USB-C, slotul pentru cartela SIM si grila difuzorului in partea de jos a receptorului. Portul USB-C este folosit pentru incarcare, transfer de date prin cablu si iesire de sunet, dar este conectat intern doar prin viteza USB-2.0. Aceasta inseamna ca portul nu accepta iesirea imaginii prin DisplayPort si, de asemenea, nu puteti utiliza asistentul Motorola. Motorola Edge 50 Fusion are o configuratie hibrida de difuzoare stereo. Exista un difuzor dedicat, care activeaza in jos, iar castile amplificate se ocupa de celalalt canal. Acest lucru face ca configuratia sa nu fie echilibrata in mod ideal, deoarece un difuzor este mai mare decat celalalt si este orientat in jos si nu in fata . Chiar si asa, Edge 50 Fusion suna surprinzator de bine, cu un sunet bogat si larg si o separare stereo decenta. Este de remarcat faptul ca sistemul stereo adecvat functioneaza numai atunci cand Edge 50 Fusion este rotit orizontal.

Un display furnizat de panoul P-OLED, cu o rezolutie de 2400 x 1080 pixeli. Acesta este un 392ppi respectabil si este sustinut cu o luminozitate rezonabila – ceea ce ofera o buna vibratie a continutului. Totusi, nu este cel mai stralucitor Edge 50 Fusion, ceea ce limiteaza impactul continutului cu gama dinamica inalta (HDR) – dar la acest pret este suficient de bun. Exista o rata de reimprospatare de 144 Hz pe afisaj, desi fortarea terminalului in aceasta setare de top tot timpul va necesita mai multa durata de viata a bateriei. Mi-am petrecut cea mai mare parte a timpului cu modul automat selectat si am gasit ca este suficient de neteda, fara probleme majore. In plus, acest model de OLED ofera culori extrem de precise si un contrast exceptional care fac vizionarea videoclipurilor si jocurilor o experienta plăcuta. Factorii de design au fost bine luati in considerare, cu margini subtiri care maximizeaza suprafata utilizabila a ecranului si o curba usoara pe marginile sale, oferind un aspect modern si estetic. Performanta generala a Edge 50 Fusion in ceea ce priveste afisajul este impresionanta pentru aceasta gama de preturi, ocazional am observat mici inconsecvente in luminozitate in anumite unghiuri, dar acestea nu au afectat semnificativ utilizarea zilnica. Pe de o parte, afisajele curbate va ofera o senzatie captivanta, cu continut care curge prin partile laterale. Pe de alta parte, panourile plate va asigura ca nu trebuie sa va confruntati cu reflexii nedorite si sa obtineti o experienta de vizionare mai consistenta.

Sursa https://www.gsmarena.com/motorola_edge_50_fusion-review-2709.php

Edge 50 Fusion este alimentat de chipset-ul Snapdragon 7s Gen 2, care este o alegere decenta si permite Edge 50 Fusion sa ruleze prin aplicatii si sa ofere o experienta perfecta. Cu toate acestea, este important de subliniat ca in acest moment exista telefoane cu procesoare mai bune disponibile in aceasta gama de pret. Desigur am folosit testele sintetice cunoscute: Geekbench, Aida64, CPUZ, 3DMark, PC Mark.

Desi acestea sunt teste de referinta, rezultatele au fost in conformitate cu utilizarea in lumea reala. Am descoperit ca Edge 50 Fusion a gestionat volumul de lucru destul de eficient. Fie ca este vorba de animatiile UI sau de viteza cu care au fost lansate aplicatiile, nu au existat probleme de lag sau inconsecventa. Chiar si in timp ce juca unele jocuri solicitante, Edge 50 Fusion nu a lasat cadrele sa cada si a oferit o experienta plăcuta. Snapdragon 7s Gen 2 ar putea sa nu fie un cip prea puternic, dar nu functioneaza prea mult. Edge 50 Fusion face o treaba grozava la racire si prezinta un comportament excelent la accelerare termica. Suprafata telefonului ramane calda, dar totusi confortabila, chiar si cu teste de stres prelungite.

Sistemul de operare se bazeaza pe Android 14 de la Google, iar Motorola lasa sistemul in mare masura neschimbat, integrand toate functiile si setarile specifice producatorului in aplicatia Moto. Acest lucru va permite sa aduceti cu usurinta functiile la nivelul actual chiar si fara o actualizare a sistemului de operare. In timp ce mai multe jocuri si aplicatii terta parte sunt preinstalate, cele mai multe dintre ele pot fi dezinstalate fara probleme. Producatorul promite trei actualizari mari pentru Android, pana la Android 17 si patru ani de corectii de securitate pana in aprilie 2028. Aceasta este o promisiune decenta de actualizare pentru clasa de pret, care ii aduce si cateva puncte in ratingul de sustenabilitate. In plus, aceste noi functii le completeaza pe cele existente, cum ar fi Moto Connect, care ofera o experienta asemanatoare DeX prin oglindirea ecranului smartphone-ului pe un afisaj extern, precum si Moto Secure, Family Space si multe altele. 

Camera principala de pe Edge 50 Fusion foloseste un senzor Sony LYTIA LYT-700C de 50MP, care ofera autofocus all-pixel, iar obiectivul are OIS. Motorola sustine ca acesta este cel mai avansat senzor din segment. Camera ultrawide pare sa fi fost imprumutata direct de la modelul Edge 40 de anul trecut. Se bazeaza pe un senzor SK Hynix HI1336 de 13 MP cu pixeli individuali de 1,12 µm si un format optic de 1/3″. Obiectivul cu deschidere f/2.2 dispune de focalizare automata, astfel incat se poate dubla ca o camera de prim-plan. Edge 50 Fusion foloseste un senzor Samsung ISOCELL S5KJD1 32MP pe partea frontala. Este cunoscut sub numele de ISOCELL JD1 si are pixeli de 0,7 µm si un format optic de 1/3,14″. Obiectivul sau f/2,5 are doar focalizare fixa.

  • In aplicatia implicita pentru camera, aveti optiunile Video cu incetinitorul, video, Portret, Pro si Scanare pe ecranul de start. Puteti alege in continuare optiunile Spot Color (Foto si Video), Night Vision, Panorama, Ultra-rezolutie, Captura duala (Foto si Video), Photo Booth, Tilt-shift si Timelapse.
  • In sectiunea de setari, aveti optiunea pentru Optimizare fotografiere, Zoom audio, Videoclipuri eficiente (H.265/HEVC), Oglinda selfie, Captura rapida si Pastrare ultimul mod (deschide camera cu ultimul mod utilizat).
  • Revenind la performanta camerei, camera principala a reusit sa faca clic pe cateva imagini impresionante pentru mine. Un lucru de remarcat aici este ca telefonul are tendinta de a spori culorile. Deci, cerul va arata extra albastru, iarba va arata mai verde, iar nuantele pielii vor fi, de asemenea, mult mai pronuntate.

Cu tehnologia de focalizare instantanee cu toti pixeli si OIS, poate perfectiona subiectii rapid si precis chiar si in condtii de iluminare mai redusa. In mod surprinzator, in conditii generale de fotografiere bine iluminate, camera principala Motorola Edge 50 Fusion m-a impresionat cel mai mult. Poate produce fotografii care ies cu adevarat de culoare si claritate. Desi in general pozele facute cu Edge 50 Fusion sunt placute, unele probleme apar si in imaginea plantei in lumina puternica a soarelui, culorile rosii si galbene pot cauza unele probleme pentru orice camera. Cu greu putem vedea detalii aici, iar frunzele verzi par, de asemenea, supraexpuse intr-o oarecare masura. 

Videoclipurile pot fi inregistrate cu camera principala la o rezolutie maxima de 4K si la 30 fps, ceea ce este obisnuit in aceasta clasa de pret in acest moment. Focalizarea automata raspunde rapid si senzorul de lumina functioneaza bine. Pe spate se gaseste si o camera cu unghi ultralarg, care ne permite sa inregistram imagini cu un unghi larg de vizualizare care sunt atractive la prima vedere. Dar odata ce le mariti, puteti vedea atunci, claritatea lasa de dorit. Camera frontala ofera 32 de megapixeli, dar ca si camera principala face si poze la 1/4 din rezolutia maxima in mod implicit. Imaginile rezultate sunt destul de clare, dar lipsesc unele detalii, in special in zonele intunecate.

Despre performantele bateriei puteti vedea in galeria de mai jos. in testele de incarcare / descarcare efectuate cu AccuBattery.

Edge 50 Fusion are o baterie de 5.000 mAh cu suport pentru incarcare rapida TurboPower 68W. Edge 50 Fusion a durat 54 de minute in timp ce s-a incarcat de la 20% la 100% in testul de incarcare. Exista o functie Charge Boost in meniul de setari, care trebuie activata manual, iar folosind această functie, Edge 50 Fusion a reusit sa se incarce de la 20% la 100% in doar 36 de minute.

Motorola isi livreaza smartphone-ul intr-o cutie din materiale reciclate, pe care este imprimata doar cu niste cerneala de soia in doua culori. Plasticul nu se mai foloseste deloc in ambalaj. Desi Motorola specifica amprenta estimata de CO2 pentru multe smartphone-uri, din pacate acest document nu poate fi gasit in prezent pentru Edge 50 Fusion.

Edge 50 Fusion are un pachet de accesorii destul de bogat. Primesti un incarcator de 68 W in cutie impreuna cu un cablu USB de tip C la tip C. Cablul contine un cip e-marker; cu toate acestea, este pasiv. Mai poate prinde 5A de curent, ceea ce la 20V se traduce in 100W. Transferul de date prin acesta este limitat la viteze USB 2.0 sau 480 Mbps. De asemenea, in cutia de vanzare primesti o carcasa din plastic dur pentru Edge 50 Fusion si fieste cheita SIM, manualele si garantia.

Views: 211

Lasă un răspuns