Monitorul de gaming AOC AGON AG271QX review
Nu am mai avut de mai multa vreme la teste un produs asa de profi / calitativ. Panoul TN cu rezolutie QHD de 27 „, rata de refresh 144Hz si FreeSync: AG271QX de la AOC m-a impresionat prin profesionalismul proiectantiilor si atentia catre detaliile constructive, care imi doresc mereu de ceva vreme sa patrunda la mine in casa.
Prima oara m-am intalnit cu acest monitor la o manifestare de gaming de calitate, asa cum a fost Bucharest Gaming Week, la un fel de stand AOC ad-hoc, unde fiecare vizitator putea sa testeze cu brio capabilitatile de culoare si reactie video a acestui monitor. Cunoscand si calitatile monitoarelor Philips am zis hopa, au inceput fabricile sa se concureze intre ele. Mai apoi am realizat ca este vorba despre un foarte stilat monitor de gaming, asa cum poti admira zi de zi, pe grupul de pe Facebook: AOC Gaming.
Mai apoi am primit intelegerea si sprijinul prietenilor de la MMD, si le multumesc in mod special, pentru a putea primi la review acest monitor, tocmai atunci cand aveam mai multa nevoie, in testarea unui sistem de gaming, impreuna cu accesorii de gaming, asa cum ati putut sa cititi in recenziile anterioare: aici
Am concluzionat ca un sistem nu are valoarea scontata, fara a beneficia si de un monitor de gaming de calitate, care sa iti poata aduce reflexele, in calitate de gamer, la un maxim, prin viteza de reactie.
Pentru mine acest monitor a fost o lectie foarte buna de cum trebuie sa fie prezentat un produs, astfel incat, nu numai sa atraga ochiul cumparatorului, ci sa poata fi si extrem de util, in tot ceea ce poti sa intreprinzi cu el in timpul jocului.
Asa incepea aventura acum trei luni, atunci cand monitorul AOC a poposit in „vastele mele apartamente”.
Desigur am studiat initial caracteristicile tehnice pentru a vedea daca monitorul se potriveste proiectelor mele, in combinatie cu sistemul de gaming utilizat.
Apoi pentru a trece la montare fireste am desfacut pachetul de vanzare, care pur si simplu m-a surprins placut, prin complexitatea continutului. Practic m-am simtit ca un aeromodelist ce cauta componentele interioare, pentru a putea realiza opera complexa de conectare a sistemului de gaming.
S-a dovedit pana la urma, in prezenta unei surubelnite ajutatoare, a fi doar o impresie de la prima vedere, intrucat lucrurile cu asamblarea monitorului de gaming pe suportul sau metalic s-a dovedit o simpla joaca de copii.
AG271QX este livrat intr-o cutie de carton cu continut continut in spuma turnata. Despachetarea dezvaluie componente superbe ale suportului metalic cu aluminiu turnat utilizat pentru baza si verticala. Ambele parti sunt foarte bine protejate de zgarieturi cu materiale de ambalare moi. Adunarea este un pic mai implicat decat ne-am obisnuit. Dupa imperecherea pieselor de stand cu un surub captiv, va trebui sa scoateti o surubelnita si sa localizati cele patru suruburi negre lipite pe folie de plastic. Exista patru alte suruburi mai mici utilizate pentru atasarea unui adaptor de montare pe perete. Nu veti avea nevoie de ele decat daca folositi propriul hardware, asigurati-va ca le salvati undeva in siguranta. Suruburile suportului sunt tratate deci va trebui sa aplicati un lubrifiant suplimentar pentru coturi pentru a le strange. Odata ce totul este pus impreuna, acesta prezinta un aspect elegant, cu miscari mecanice solide.
Alimentarea cu energie electrica este o cutie exterioara supradimensionata. HDMI, DisplayPort, USB 3.0 si doua cabluri audio sunt incluse. De asemenea, obtineti un ghid de imprimare rapida tiparit si adaptorul de bord mentionat mai sus. Intr-o ruptura cu traditia daca nu exista un CD, va trebui sa descarcati manualul de utilizare si software-ul desktop de pe site-ul AOC.
Sigla Agon este afisata pe masca frontala. Acolo, grosimea este de 11mm. Panoul de control consta in mici butoane de-a lungul marginii din dreapta jos, dar odata ce conectati controlerul extern va trebui doar sa apasati comutatorul de alimentare. Controlerul este foarte util si contine tot ce aveti nevoie pentru navigarea OSD, selectarea intrarilor si trei memorii programabile de utilizator, care sunt accesate din modul de joc al monitorului. Nimic mai facil de atat atunci cand esti concentrat in timpul jocului, chiar daca unii ar fi tentati sa spuna ca poate unul wireless poate ar fi fost ceva mai comod.
Pe panoul lateral sunt doua porturi USB 3.0, dintre care unul ramane alimentat in timpul regimului de standby in scopul incarcarii unui telefon inteligent, sau orice alt dispozitiv care poate fi atasat. De asemenea, aveti o iesire pentru casti si o intrare pentru microfon. Deasupra acestora este un carlig de metal care poate fi îndoit si folosit ca un cuier pentru casti. Suportul din aluminiu solid ofera o gama completa de ajustari. Veți obtine peste 5 ” inaltime plus inclinare de 25 ° si pivotare de 20 ° in fiecare directie.
Dacă beneficiati de montura VESA de 100 mm, va trebui sa atasati adaptorul inclus impreuna cu cele patru suruburi. Pe partea superioara a standului se afla un maner mic de transport.
Panoul de intrare este pe deplin echipat cu porturi: HDMI 2.0, HDMI 1.4 / MHL, un DisplayPort, DVI-D, si un port VGA. FreeSync functioneaza cu DisplayPort si ambele intrari HDMI, dar va trebui sa utilizati versiunea 2.0 pentru a obtine pana la 144 Hz. HDMI 1.4 merge doar la 75Hz. Toate cele trei sustin limita inferioara de 30 Hz. Exista o intrare audio analogica si o iesire pentru microfon plus porturile USB 3.0 in amonte si doua porturi din aval.
Calitatea imaginii AOC AG271QX este recomandata. Are un panou TN, rezultand un raport de contrast scazut nativ, astfel incat negrul sa apara gri intr-o camera intunecata si imaginea se degradeaza atunci cand este privita intr-un unghi. Din fericire, devine destul de stralucitor pentru a lupta impotriva reflectiilor si are, de asemenea, un reglaj bun in lumina mata. Acest lucru ajuta la depasirea stralucirii ambientale si a reflexiilor directe, ceea ce este benefic pentru o camera luminoasa. Din pacate, nu suporta cateva caracteristici mai avansate, cum ar fi diminuarea locala si HDR, pentru a imbunatati calitatea imaginii in continuare. Cu toate acestea, suportul pentru aceste functii avansate sunt destul de rar intalnite. Mai jos am atasat grupul de teste pe care le-am efectuat pentru a va face o parere.
Din cutie si cu modul de imagine „standard”, monitorul are o precizie sub medie. Balansul de culoare dE si culoarea dE sunt ambele intre 3,5 si 4, ceea ce la acest nivel de inexactitate se poate observa pentru majoritatea entuziastilor.
Daca nu intentionati cu adevarat sa calibrati monitorul, AOC AG271QX. Nu are „Mod imagine”, ci multe „moduri Eco” si „Color Temp” in Setari. Cea mai buna setare „Mod Eco” este modul „Standard”, deoarece numai acest mod va ofera controlul asupra setarilor „Contrast” si „Luminozitate”. Pentru „Temperatura de culoare” puteti alege din mai multe temperaturi de culoare disponibile si selectati cel pe care il considerati cel mai bun. Daca doriti sa aveti control manual asupra fiecarei valori RGB, atunci va trebui sa o setati de la „Utilizator”.
Monitorul are o gama buna de culori. In timp ce monitorul nu poate acoperi complet gama sRGB standard, acesta reproduce suficient pentru a afisa culori saturate si continut relativ precis. AOC Agon AG271QX poate completa majoritatea volumului de culori sRGB. Nu este capabil sa acopere negru sau culori intunecate din cauza contrastului scazut, dar in caz contrar functioneaza bine. In spatiul de culori mai larg Adobe RGB, nu este capabil sa reproduca culorile mai saturate, in special in zonele verzi.
Urmarirea miscarii pe monitorul AOC Agon AG271QX este excelenta. Are un timp de raspuns uimitor, care are ca rezultat trasee foarte scurte dupa obiectele in miscare. Foloseste DC dimmer, astfel incat ecranul este sclipitor, dar din pacate, BFI nu poate fi activat pentru a elibera miscarea. Monitorul are o rata de reimprospatare nativa ridicata de 144 Hz si poate utiliza FreeSync pentru a afisa rate de cadre variabile mai mici decat rata de reimprospatare nativa atunci cand este utilizata cu o placa video compatibila.
Views: 0