MOBILEDEV sesiunea de la NETCAMP 2012 – Tendinte in dezvoltarea aplicatiilor mobile

In ziua de 22 noiembrie 2012, dupa orele pranzului:) am materializat prin prezenta invitatia primita pe email de la domnul Cristian Manafu, Managing Partner la Evensys. Stiam de la inceput ca exista mai multe sectiuni unele chiar suprapunandu-se, optand pentru toate cele patru si anume: Antreprenoriatul Online, START-UP NOW!, WEWORKWEB si MOBILEDEV, am fost selectionat chiar de catre organizatori sa particip la cea din urma. Forta destinului:) s-a dovedit sa fi actionat in favoarea mea, apreciind succesul catorva subiecte interesante. Au existat doua sectiuni: Tendinte in dezvoltarea aplicatiilor mobile respectiv Oportunitati de monetizare pentru aplicatii mobile.

Domnul Ionut Balan de la Mobzine.ro a inceput cu un citat zic eu interesant: “In 2012 aplicatiile mobile va fi o zona de maxim interes ce va atrage atentia” si de asemenea “Dezvoltarea unei aplicatii necesita aproximativ 6 saptamani la o aplicatie de complexitate medie si un cost asociat de aproape 35k USD” fixand in acest fel parametrii intre care isi desfasoara activitatea dezvoltatorul de aplicatii modern. Din sumarul prezentarii: Situatia actuala pe piata terminalelor SMART, Avantajele platformelor cross, Solutii de generare automata ale platformelor cross. Bineinteles a fost pus in evidenta dezvoltarea preponderenta inspre aplicatiile Android care trag piata in sus, dar si faptul ca nu trebuie neglijat niciun segment. De ce cross platform: Deoarece se ajunge la un numar mai mare de potentiali utilizatori / cumparatori; pe anumite platforme se obtine renume iar pe altele bani; piata e dinamica si nu exista castigator pe un termen lung; fiecare platforma are elemente proprii ce pot fi exploatate in favoarea aplicatiei (API, accelerare HW, servicii; utilizatorii folosesc mai mult de o platforma mobila si doresc aplicatii / experiente  similare. Developerii au de ales in momentul actual intre WEB apps, Hybrid app, Aplicatii native, Aplicatii generate automat.

A urmat Alexandru Iosif de la iMedia, referitor la aplicatia Cinemagia pe Windows 8. Se justifica utilizarea Win 8 prin faptul ca din 5.2 milioane de vizitari lunar 4.97 sunt de pe un sistem Windows iar 98.7 % folosesc Windows 7 / Vista / XP.

Deci Microsoft va avea de ales intre 670 mil de upgradeuri potentiale si 400 mil de PC-uri cu Win 8 vandute anual. Acest lucru va insemna oportuniati pentru dezvoltatori: Reach – 1.19 miliarde de deviceuri cu Win la sfarsitul lui 2013, User experience – content before chrome, Modele flexibile de bussiness 70-30 cu un capping la 25000 USD apoi devin 80-20. Oportunitati pentru marketeri: Awareness, Ecosystem, Live tiles, In-app ads.

Brandurile atrase in acest fel: Netfix, Oprah Winfrey, Angry birds Space, The New York Times, UrbanSpoon, Wikipedia, FruitNinja.

Radu Vunvulea de la IQuest participant la aplicatia Trip journal dezvoltata pe platforma Windows 8 care inregistreaza urmatoarele: locuri, fotografii, impresii, video referitoare la excursie.

De asemenea face experience share pe Facebook si review din aplicatiile mobile sau aplicatiile Facebook. Platformele suportate pot fi mobile Android sau tablete, IPhone 3 sau 4, Symbian sau Windows 8. Aplicatia se gaseste si in Windows  Store App desi este un brand nou aparut pe piata si trebuie reinventat. Proiectul necesita o echipa de 2 developeri si o perioada de timp de 6 saptamani pentru a fi rescris.

Sorin G. Manica de la Auto.ro care ne-a prezentat o aplicatie care a debutat prin anunturi auto si servicii conexe si a evoluat inspre localizare si personalizarea utilizatorilor.

Printre altele aplicatia te ajuta sa localizezi cea mai apropiata benzinarie indicand distanta, directia si ruta. Aplicatia inmagazineaza peste 3000 de service-uri auto. De asemenea, alte servicii auto: vulcanizari spalatorii, ITP, piese auto, dezmembrari, rent a car, constatari accidente, scoli de soferi, parcari, taxi, pensiuni, ATMuri. De asemenea ofera servicii de localizare ale acestora dupa coordonate GPS si Google Maps. Aplicatiile sunt native apoi au fost lansate IOS in aprilie 2012, Android in mai 2012, cu Baza de date POI cu 17000 locatii verificate si moderate, actualmente lucrandu-se la cache locatii, push notification cu targetare geografica, ATM-uri, pozitionarea pe harta dupa adresa. Astfel s-au obtinut pe IOS 55000 descarcari si 650 recenzii si Android 70000 de descarcari si 380 recenzii.

Si pentru ca iti doresti foarte mult echipamente pentru birou poti achizitiona imprimante termice ropeco .

Tot de acolo iti recomand si imprimantele termo care sunt foarte sigure in functionare.

Visits: 0

Lasă un răspuns