La MWC 2017 se demonstreaza apeluri VoLTE pentru IoT
- A fost demonstrat cu succes un apel VoLTE pe tehnologie Cat-M1/LTE-M folosind modemul MDM9206 de la Qualcomm si reteaua radio si core a Ericsson
- Noua tehnologie permite servicii de voce standard pentru aplicatii IoT
- AT&T planifica sa extinda tehnologia in retelele mobile, pentru a imbunatati cazurile de utilizare ale IoT deja existente care necesita servicii de voce
Ericsson, sunt primele care anunta succesul unui apel VoLTE pentru IoT pe o infrastructura de retea deja existenta, cu activare software si un nou modem cu tehnologie CAT-M1/LTE-M.
Demonstratia a folosit modemul MDM9206 de la Qualcomm, conceput pentru a suporta Cat-M1/ LTE-M, reteaua radio Ericsson, IP Multimedia Subsystems, Evolved Packet Core, infrastructura de retea User Data Management si un nou software, toate de la Ericsson. Demonstratia arata ca tehnologia este matura si pregatita pentru lansare comerciala in retelele operatorilor.
Extinderea capabilitatilor serviciilor mobile de voce catre dispozitive IoT deschide oportunitati pentru a extinde serviciile pentru intreprinderi catre arii precum sisteme de alarma, truse de prim ajutor la distanta, dispozitive purtabile, incuietori digitale, imbracaminte de securitate de unica folosinta si alte tipuri de aplicatii si servicii pentru IoT.
Acest lucru inseamna ca dispozitivele IoT ce folosesc VoLTE pe Cat-M1/LTE-M vor permite intreprinderilor sa efectueze apeluri vocale, extinzand capabilitatile retelelor mobile ale operatorilor prin accesarea ecosistemului extensiv si inovator al IoT.
Dispozitivele IoT care functioneaza pe Cat-M1/LTE-M presupun costuri scazute, consum mic de energie, acoperire extinsa, conexiuni masive si o baza puternica pentru transmitere. In combinatie cu acoperirea LTE deja existenta si capabilitatile comunicatiilor audio, operatorii pot lansa o raza de aplicatii in orase inteligente, logistica, utilitati, medicina, transport, minerit, agricultura, productie si multe altele.
Tehnologia Cat-M1/LTE-M va juca un rol important in lansarea viitoarelor dispozitive IoT la nivel global, pentru ca ofera o combinatie unica de acoperire imbunatatita, durata de viata a bateriei si conectivitate bogata si sigura pentru o noua generatie de aplicatii si servicii IoT. Cat-M1/LTE-M permite VoLTE sa fie lansat in banda larga cu o eficientizare a costurilor.
Adoptia tehnologiei VoLTE va creste si va ajunge la 3,3 miliarde pana la finalul lui 2022, reprezentand mai mult de 60% din toate abonamentele LTE. In 2022, se estimeaza ca vor exista 18 milioane de dispozitive conectate la IoT la nivel global (potrivit Ericsson Mobility Report, editia din noiembrie). Ericsson este prezenta astazi in toate pietele LTE cu trafic mare, inclusiv in SUA, Japonia, Coreea de Sud si este lider in gestionarea celui mai mare trafic LTE. Mai mult de 270 de retele LTE RAN si Evolved Packet Core au fost livrate de Ericsson in toata lumea, 200 din acestea fiind deja lansate comercial. Ericsson a lansat mai mult de 30 de retele VoLTE la nivel global.
Ericsson – 3.03.2017
Views: 0