Intraprenoriatul: oportunitate pentru cei 36% dintre tinerii care vor sa fie antreprenori in viitor

In Romania, 54% dintre tineri vor sa porneasca o afacere conform studiului Insights PulseZ 2022, dintre care 36% se uita la aceasta optiune cu un orizont pe termen lung, de peste un an. Intraprenoriatul este o oportunitate pentru acesti tineri care gandesc si actioneaza ca niste antreprenori si vor sa se implice in deciziile si operatiunile antreprenoriale ale firmei.

Programul VSFA (Vreau Sa Fiu Antreprenor) al Romanian Business Leaders anunta un nou eveniment inedit, pe data de 1 noiembrie, unde antreprenori si intraprenori vor participa la o discutie ampla despre cum a aratat cariera lor, ce provocari au intampinat si care au fost secretele succesului de astazi. Evenimentul este dedicat tinerilor care isi doresc sa inteleaga mai bine, direct de la antreprenori si intraprenori sau oameni care gestioneaza echipe de intraprenori, ce presupune fiecare optiune de cariera si cum pot face o alegere informata asupra directiei de dezvoltare a carierei lor.

Ce este intraprenoriatul?

Potrivit organizatorilor evenimentului „Fata in Fata: Antreprenori & Intraprenori”, intraprenoriatul este o oportunitate, atat pentru angajatii actuali, cat si pentru tineri, ca viitori angajati, de a se implica mai mult in proiectele din interiorul companiei. Este o modalitate prin care angajatii pot fi proactivi, inovativi si isi asuma riscuri in interiorul unei companii.

Acest trend a devenit popular datorita flexibilitatii si recompenselor pe care angajatul le poate obtine, atunci cand se implica mai mult in proiectele si deciziile companiei. Astfel, angajatii isi pot utiliza spiritul antreprenorial, in timp ce compania continua sa creasca alaturi de realizarile angajatilor sai.

“Evenimentul va avea loc pe 1 noiembrie si se va desfasura in format hibrid, unde vom astepta 130 de participanti fizic si multi altii in format online. Suntem nerabdatori sa aflam parerile antreprenorilor si intraprenorilor despre cum vad ei antreprenoriatul si intraprenoriatul, si sa ii sprijinim pe tineri sa descopere mai multe despre ce li se potriveste – antreprenoriat sau intraprenoriat. Stim ca sunt peste 36% dintre tineri care vor sa porneasca un business, insa nu in urmatorul an, si intraprenoriatul poate fi solutia pentru ca ei sa isi cultive spiritul antreprenorial.”, a declarat Alin-Claudiu Apostu, Project Manager pentru Vreau sa fiu antreprenor & Insights.

Pana acum, in echipa antreprenorilor s-au alaturat:

  • Dragos Petrescu – fondator City Grill, cel mai mare lant romanesc de restaurante, si investitor la Imperiul Leilor;
  • Iulian Stanciu – Presedinte Executiv eMAG, cea mai relevanta platforma de comert electronic din Europa de Sud-Est;
  • Radu Savopol – cofondator 5 to go, cea mai mare retea de cafenele din Europa de Sud-Est;
  • Lucia Costea – cofondator si CEO al Secom Healthcare Group, lider de autoritate pe piata de suplimente alimentare din Romania.

Pe de alta parte, in echipa intraprenorilor, pana acum au fost anuntati:

  • Ömer Tetik – CEO Banca Transilvania, cea mai mare banca din Europa de Sud-Est;
  • Elisabeta Moraru – Country Manager Google Romania, compania din spatele celui mai utilizat motor de cautare la nivel mondial;
  • Cosmina Marinescu – CEO si mentor KRUK Romania, liderul pietei de management al datoriilor si responsabilitate financiara;
  • Catalin Priscornita – fondator si CEO Blitz, compania cu cea mai mare dezvoltare nationala din ultimii ani si cel mai cunosc brand romanesc din imobiliare.

In cadrul evenimentului fiecare va veni cu perspectiva proprie, atat pozitiva, cat si negativa cu privire la intraprenoriat sau antreprenoriat. La sfarsitul acestor runde in care invitatii isi prezinta experientele personale, participantii pot pune intrebari sau isi pot impartasi propriile pareri.

Alaturi de invitati si alti participanti, tinerii au si oportunitatea de networking offline si online la finalul evenimentului.

Tinerii si persoanele care doresc sa participe fizic sau online la acest eveniment se pot inscrie accesand link-ul: https://event.vsfa.ro.

5 proiecte (Vreau sa fiu AntreprenorInsights – unul dintre primele 10 programe globale pentru dezvoltarea unui ecosistem de inovatie (ITU, 2019), Tineriiin Arena – initiativa europeana a anului pentru capacitarea tinerilor (Emerging Europe, 2022),

Studiul PuseZ si Highflyers) care au influentat vietile a peste 35.000 tineri, au condus la dezvoltarea a peste 70 de afaceri pornite de tineri si au sprijinit peste 15 companii romanesti. Mai multe pe vsfa.ro.

Fundatia Romanian Business Leaders este vocea si vehiculul de actiune al liderilor din mediul privat de business pentru constructia unei Romanii in care generatiile viitoare sa isi doreasca sa traiasca. Misiunea RBL este ca Romania sa devina o tara mai buna pentru afacerile responsabile si, in felul acesta, pentru toti romanii. Proiectele fundatiei se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le considera importante pentru schimbarea si dezvoltarea societatii: antreprenoriat, educatie si buna guvernare. Mai multe pe www.rbls.ro.

Views: 0

Lasă un răspuns