IDC IT Security and Datacenter Transformation Roadshow 2013

Evenimentul IDC IT Security and Datacenter Transformation Roadshow 2013, care a avut loc în Bucureşti, la Hotel Intercontinental s-a adresat reprezentanţilor din industrii diverse: bancar, servicii financiare, transport, utilităţi şi logistică, telecomunicaţii, guvern şi administraţie publică, producţie şi comerţ.

2id2
La eveniment au participat reprezentanţi ai companiilor, cu putere de decizie în ceea ce priveşte problemele de securitate: Chief Security Officer, directori de Enterprise Security, CIO, CTO, CISO, Privacy Officer, Network Security Manager, Server Application Manager, Antivirus, Email Monitoring, VPN şi 3A Manager.

Conferinta a fost deschisa de catre domnul Laurentiu Popescu Country Manager, IDC Romania conform Agendei.

id1

IDC Keynote Presentation: Next Generation IT Security – Securing the 4 Forces of  IT a fost prezentarea lui Thomas Vavra, Associate VP, Software, IDC CEMA despre implcatiile si potentialele strategii IT securitycatre principalele mari directii de orientare actuale: Mobility, Big Data, Cloud si Social.

id3


Ştefan Tănase, Senior Security Researcher în cadrul Kaspersky Lab, a discutat despre fenomenul războiului cibernetic şi felul în care acesta afectează securitatea corporaţiilor (How Is Cyber-War Impacting Your Corporate Security).

id4id5
„Companiile au intrat în epoca atacurilor cu ţintă predefinită la nivel înalt, în care instrumentele sofisticate de spionaj au devenit din ce în ce mai răspândite”, a spus Ştefan Tănase. „Schimbările tehnnologice i-au făcut pe administratorii IT să se confrunte cu noi probleme de securitate. În plus, provocările lansate de crima organizată şi numărul tot mai mare de dispozitive personale folosite de angajaţi au făcut protejarea datelor de business mai dificilă ca niciodată”, a încheiat Tănase.

End to end with no End in sight prezentare de Serban Zirnovan, DELL Solution Manager EE & CIS.

id7 id6

“Cu mai mult de trei ani in urma Dell a luat decizia de a trece la solutii end to end pentru clientii sai de pe tot globul livrand solutii IT pentru a putea crea un avantaj competitiv. Dell livreaza acum solutii apropiate de Cloud si solutii software si securitate” a specificat Serban Zirnovan.

“Conventional information security measures, including anti-virus and next-generation firewalls, aren’t enough to protect your organization from today’s deluge of sophisticated web threats” prezentata de Miroslav Bajgar, Sales Engineer, Websense.

id8id9

“Masurile conventionale de securitate a informatiilor, incluzand antivirusi, generatii ulterioare de firewall nu sunt suficiente pentru a proteja o organizatie de atacurile actuale tot mai sofisticate. Peisajul amenintarilor globale s-au schimbat semnificativ  in ultimile 12 luni intrucat se discuta de probleme legate de social media, mobilitate, ceea ce va creste complexitatea amenintarilor la intrarea si iesirea dintr-o organizatie. In timp ce webul si emailul raman primar vectorii de intruziune cu prima tinta furtul de date  se vor identifica metodele angajate pentru a face acest lucru. “

A Connected World in Transformation.Energy Efficiency, or how the cost of Energy could be reduced prezentata de Eduard Bodor,Data Center Business Development Manager for Central Europe, APC by Schneider.

id10id11

“Tinand cont ca volumul de date in lume se dubleaza la fiecare 18 luni; Acum se creeaza in 7 zile mai mult decat in intreg anul 2002; In anul 2016 numarul de dispozitive conectate la internet va fi de trei ori populatia globului; Fiecare minut de social media inseamna: 2.000.000 vizualizari de pe youtube, 200.000 de mesaje livrate via Facebook, sau 175.000 tweets solutia propusa de Schneider Electric poate fi Data Center de cladire, modulare cu consum redus de energie electrica .”

Gabriella Apergi, Senior Sales Manager, UniSystems  & John Hopkins, Director of Global Channel Sales for Sensage.

id12 id13

Pierdem jocul criminalității informatice. Nu există nici o lipsă de date care acceptă acest fapt. Verizon 2012 Raportul cu încălcarea securității datelor furnizeaza cel mai alarmant dintre toate statisticile: 92% din încălcări ale securității datelor, care au fost descoperite de către o terță parte. Aceasta subliniază că întreprinderile nu sunt pregătite pentru a detecta atacurile cu care se confruntă în fiecare zi. Ce e mai rău este  ca aceste amenințări sunt acum proiectate pentru a fi lente și ascunse. De fapt, același raport arată că, în 85% din cazuri încălcare au luat mai mult de două săptămâni pentru a fi descoperite. Cu toate acestea, 97% din încălcările care au avut loc în 2011 au fost evitate  doar cu controale de bază sau intermediare.” a spus John Hopkins.

Lowering Data Center TCO through the strategic application of storage prezentata de Remus Dosa, Territory Sales Representative – Balkans Region, Seagate.

id14 id15

“Acum cand bugetele IT au scazut Seagate vine cu solutii noi: ce reduc la 70% bugetele alocate catre infrastructura si operatiuni (I&O) pt. Data Center; reduc la 50% timpul acordat suportului. Cu ajutorul tehnologiei PowerChoice se va reduce semnificativ consumul de energie electrica prin modul de paginare SAS/FC sau functiile de comenzi SATA, se va simplifica modul de stergere fizica a informatiilor de pe HDD prin eliminarea suprascrierilor”.

A new take on Mobile Data Security and the optimization of Server Infrastructure prezentata de Gabriel Gidea, Business Development Manager Romania and Bulgaria, Kingston.

id16 id17

Volumul de date si schimbul de date intre platform diferite creste cu rapiditate; Companiile trebuie sa se asigure ca ofera angajatiilor medii de lucru flexibile si mobile; Securitatea informatica este exponential mai complexa; Securitatea IT poate reduce pierderile financiare. Functiile incorporate in USB-urile cu management Kingston sunt: Remote password reset, Inactivity lock, File restriction, Authorized Autorun.

VIP Speaker presentation – Data Breach Notification – a legal obligation prezentata de Bogdan Manolea, Director executiv, Asociatia pentru Tehnologie si Internet – ApTI.

id18id19

“Operatorii de comunicatii electronice din Romania au deja obligatii de notificare a incalcarilor de securitate (legate sau nu de date personale); Toti operatorii de date cu caracter personal vor avea aceasta obligatie in maxim 3 ani de zile; Obligatiile de notificare pot fi: interne (registru de evidenta), externe catre autoritate si catre subiectii afectati .”

Secure Your Enterprise. Data is the New Perimeter prezentat de Mark Fitchett, Director Global Channel, TITUS.

id21id20

“In ciuda eforturilor noastre de a opri scurgerea / pierderea de informații organizațiile sunt încă afectate de această problemă. Cu firewall-uri, gateway-uri si solutii de perimetru DLP  de ce continua aceste scurgeri? Poate că se protejeaza perimetrul greșit? Titus explica modul în care datele se plaseaza in Perimetre noi și cum Titus vă poate ajuta să opriti aceste scurgeri.”

Auspiciile acestei conferinte s-au terminat foarte calduros cu o extragere corecta la tombola a cartilor de vizita ale participantiilor ocazie cu care m-am bucurat sa castig un kit de securitate de la Kaspersky.

 id22id23 1

Hits: 14

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: