Huawei și Deutsche Telekom au câștigat împreună premiul 5G Global Cooperation

Huawei și Deutsche Telekom au câștigat, în cadrul Galei 5G World Awards 2016, premiul pentru ”Cel mai remarcabil parteneriat dintre un operator și un furnizor de soluții în dezvoltarea și testarea tehnologiei 5G”. Acest premiu le-a fost acordat pentru contribuția adusă industriei de comunicații prin  activitatea lor continua de colaborare și inovație în tehnologia 5G.

Huawei_logo

Huawei și Deutsche Telekom au câștigat împreună premiul 5G Global Cooperation

În cadrul Mobile World Congress 2016 (MWC) din Barcelona, Deutsche Telekom și  Huawei au prezentat 5G:haus – o demonstrație a primului sistem de rețea  5G “end to end”  pentru transferul rapid de date. Această tehnologie are ca scop crearea eficientă a unei rețele la cerere, potrivită pentru orice tip de aplicație, compatibilă cu viitoarele aplicații 5G.

cof

Deutsche Telekom și  Huawei au prezentat și tehnologiile de transfer al datelor prin tehnologia MIMO (multiple-input și multiple-output), care au atins o rată de transmisie de 70Gbps pe un canal de 73 GHz, crescând semnificativ eficiența spectrului de date.

Prima demonstrație a tehnologiei 5G partajată “end to end” a fost creată în cadrul programului 5G:haus, cu ajutorul unei contribuții importante din partea Centrului de Inovare Huawei-Deutsche Telekom din Bonn, Germania. În programul 5G:haus Deutsche Telekom se angajează, împreună cu parteneri de top din industrie și din domeniul cercetării, să evalueze potențialul activ al tehnologiei 5G. 5G:haus influențează în mod semnificativ importanța DT în Europa, prin demonstrații și evaluări care au loc în diferite țări. Colaborarea dintre DT și Huawei pentru acest proiect a fost anunțată încă din luna martie 2015 și se bazează pe colaborarea de succes în cazul tehnologiei 4G/LTE. În februarie 2016, DT și Huawei au făcut o demonstrație cu viteze mai mari de 500MBs, prin rețeaua LTE din Berlin, bazată pe tehnologia LTE-A 4x4MIMO.

Tehnologia 5G va crea noi servicii importante. Adoptarea tehnologiilor de cloud pentru echipamentele de rețea va permite operatorilor să accelereze furnizarea de noi servicii, dezvoltarea și implementarea de servicii rapide și va conduce la o colaborare deschisă și inovare continuă. Huawei a introdus tehnologia CloudRAN, tehnologie ce permite accesul în cloud a rețelelor radio, fiind o tehnologie inovatoare în industria wireless.

Fiind un element important în arhitectura 5G, Huawei CloudRAN poate fi folosit în diferite medii de rețea wireless și aplicații, cu scopul de a ajuta operatorii să mențină principalele avantaje tehnologice și să accelereze emergența noilor servicii în fața evoluției surprinzătoare a rețelei wireless. CloudRAN va permite rețelelor wireless să devină un factor accelerator pentru inovație, contribuind la dezvoltarea economică și socială. Huawei va continua să colaboreze cu operatorii globali de top și va investi în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei CloudRAN, pentru a crește eficiența rețelei și pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.

Despre Huawei

Huawei este un furnizor de top la nivel global în domeniul soluțiilor de tehnologie pentru informații și comunicații (IT&C). Scopul companiei este sa imbunatateasca viața și să creasca eficiența printr-o lume mai bine conectată. Impulsionată de inovația orientată spre client și de parteneriatele deschise, compania Huawei și-a consacrat un portofoliu de soluții IT&C complete, care le oferă clienților avantaje competitive în domeniul rețelelor, dispozitivelor și cloud computing-ului pentru telecom și companii. Cei 170.000 de angajați Huawei la nivel mondial sunt dedicați creării maximului de valoare pentru operatorii de telecom, companii și consumatori. Soluțiile, produsele și serviciile IT&C inovatoare sunt utilizate în peste 170 de țări și regiuni, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de către angajații săi.

București, 13 iulie 2016: Huawei și Deutsche Telekom

Lasă un răspuns