HUAWEI MatePad 11 – review
Tabletele nu sunt nici pe departe depasite. Desi multi dintre producatori nu prea se mai aventureaza sa le fabrice banuind ca piata inca nu mai este atat de interesata de achizitie. HUAWEI a trebuit sa-si reimagineze strategia de afaceri in ultimii doi ani de la impunerea restrictiilor comerciale de catre Statele Unite. Am vazut compania s-a orientat mai mult spre afacerile sale de purtabile, in timp ce aprofundeaza mai mult in tablete mai ales acum cand comportamentul pietii s-a modificat odata cu consecintele pandemiei. De altfel utilizatorii preponderenti de aplicatii profesionale nu au parasit niciodata aceasta gama datorita caracteristicilor aratate de ecranele mai mari si conexiunile multi-retea, au adus de-a lungul timpului valoarea acestor dispozitive.
HUAWEI MatePad 11 este o tableta mid-range foarte capabila, care accepta introducerea SIM-ului 4G / 5G. In plus, se poate asocia o tastatura si un stilux. MatePad 11 vine cu Harmony OS si fara Servicii Google. In utilizarea de zi cu zi, acest lucru s-a dovedit a fi mai putin limitativ decat ne-am astepta. MatePad 11 este alimentat de SoC-ul emblematic de anul trecut de la Qualcomm. Ecranul de 10,95 inchi accepta rata de reimprospatare de 120 Hz.
HUAWEI MatePad 11 vine cu un port USB 3.2 rapid, care poate atinge viteze de transfer de pana la 5 Gb/s. Functionalitatea OTG este acceptata. Aceasta inseamna ca multe dispozitive periferice pot fi conectate la tableta. Display-ul poate fi operat cu Huawei M-Pencil 2. MatePad 11 accepta toate formatele actuale de carduri microSD. In plus, sistemul de fisiere exFAT este acceptat, ceea ce inseamna ca utilizatorii vor putea stoca fisiere mai mari de 4 GB pe carduri microSD. Terminalul Huawei atinge rate bune de transfer de date cu cardul microSD.
Colturile netede si rotunjite fac prinderea mult mai usoara si mai putin stresanta in palme. Deoarece este un dispozitiv puternic (este o tableta de 11 inci cu o greutate medie pentru clasa sa de 485 g), s-ar presupune ca tinerea MatePad 11 pentru o perioada mai lunga de timp s-ar dovedi o provocare. Nu este chiar asa. In ceea ce priveste conectivitatea totul aici este la cel mai inalt nivel: Bluetooth 5.1, Wi-Fi inclusiv standardul ax, adica Wi-Fi 6. GPS, de asemenea.
Cadrul central si spatele HUAWEI MatePad 11 sunt realizate din plastic, care este destul de sensibil la amprente. Totusi, plasticul este stilizat sa arate ca si metalizat. Ecranul este protejat de un tip de sticla. Chiar daca blocul de camere din spate iese cu 1,8 mm din dispozitiv, MatePad 11 nu se clatina atunci cand se sprijina pe o suprafata plana. Tableta este bine construita. Nu exista crapaturi sau margini zimtate. Aplicarea unei presiuni mari pe ecran nu provoaca niciun efect de ondulare. Tableta HUAWEI nu este rezistenta nici la apa, nici la praf. Deoarece tableta are o serie de patru difuzoare, exista si patru grile pentru difuzoare – doua in stanga si doua in dreapta. Tinerea tabletei in modul peisaj interfereaza cu sunetul cand tineti cu doua maini, dar diferenta este neglijabila. Daca tineti in mod normal, nu veti acoperi difuzoarele.
Configuratia UI este urmatoarea: sus balansul de volum +/-, doua microfoane, partea din stanga: doua difuzoare, butonul ON/OFF/STANDBY, partea dreapta: doua pentru o experienta audio optima, ceea ce producatorul numeste HUAWEI Histen 7.0 Sound Effect, portul USB-C incarcare / date, partea de jos: slotul pentru card SIM / microSD. Imbunatatirile HUAWEI Histen sunt disponibile in setari. Inclusiv optimizarea automata a sunetului, audio 3D, sunet natural sau „standard” (cand subsistemul de sunet consuma cat mai putina energie). Exista, de asemenea, un egalizator pentru reglarea fina. Optiunile HUAWEI Histen sunt disponibile numai cand castile sunt conectate. Bateria este 7.250 mAh, dar vitezele de incarcare sunt considerabil mai mici si nu accepta incarcarea wireless.
MatePad 11 are un panou LCD IPS. Dar putem spune ca experienta generala a utilizatorului este excelenta. Avem un raport de aspect de 16:10 favorabil productivitatii (QHD+, rezolutie 2560 x 1600px) si diagonala exacta este de 10,95″. Primul lucru pe care l-am observat la afisaj este uniformitatea excelenta – fara scurgeri de iluminare de fundal sau goluri de aer in jurul acestuia care vorbeste despre panoul LCD de inalta calitate. Luminozitatea maxima este de 497 nits, iar raportul de contrast este de 1200:1. Cand sunt puse in context, aceste numere sunt de fapt grozave pentru un afisaj mare LCD de 11 inchi.
Alte caracteristici includ modul obisnuit Eye Comfort care scade temperatura culorii atunci cand soarele apune pentru a lupta impotriva emisiilor de lumina albastra. Exista, de asemenea, un mod eBook pentru citire, care transforma ecranul intr-un ecran simplu alb-negru. Exista trei setari in meniu – Dynamic, Standard si High. Acesta din urma seteaza rata de reimprospatare la 120 Hz in orice moment, in timp ce Standard o limiteaza la 60 Hz. Dynamic, desigur, permite sistemului sa ajusteze rata de reimprospatare in consecinta astfel incat sa puteti beneficia de animatiile netede si sa economisiti energie pe parcurs.
Daca nu interacționati cu afisajul, acesta limiteaza rata de reimprospatare la 60 Hz si de indata ce il atingeti, trage inapoi pana la 120 Hz. Acest lucru functioneaza in browsere, cand vizionati videoclipuri.
HUAWEI MatePad 11 vine intr-o cutie standard cu un incarcator compatibil de 22,5 W si un cablu USB-A la USB-C folosit si pentru transferul de date. Deoarece nu exista mufa audio de 3,5 mm, HUAWEI include un dongle. Asa-numita tastatura magnetica inteligenta HUAWEI, care este compatibila doar cu MatePad 11, trebuie sa o cumparati separat.
In ceea ce priveste configuratia hardware Qualcomm Snapdragon 865 scaleaza 5G si AI generatia a 5-a de varf pentru a alimenta dispozitivele premium de urmatoarea generatie cu functii inovatoare de la fotografia cu viteza Gigapixel la functii de jocuri la nivel de desktop si la conectivitate uluitoare 5G multi-gigabit. Platforma mobila Qualcomm Snapdragon 865 include motorul principal de inteligenta artificiala (AI) Qualcomm din a 5-a generatie, care ofera experiente pe dispozitiv, care sunt mai intuitive, inteligente si mai receptive decat oricand, inclusiv asistenti vocali mai inteligenti, cu constientizare contextuala.
In plus, noile functii Qualcomm Snapdragon Elite Gaming aduc jocuri la nivel de desktop pe dispozitive mobile, cu o grafica ultra-realista de la un GPU imbunatatit si redare desktop forward. Aceasta performanta dinamica este alimentata de o baterie rezistenta pentru un joc intens pe tot parcursul zilei.
Trecand la concret am purces si la testarea efectiva prin intermediul aplicatiilor de tip benchmark: Geekbench, CPUZ, Aida64, DevCheck, PCMark, 3DMark, GFXBench.
HUAWEI MatePad 11 ruleaza un sistem de operare proprietar, care se bazeaza pe Linux Kernel gasit in Android 10. Toate aplicatiile Android sunt compatibile cu Harmony OS 2.0 de la HUAWEI. Utilizatorii pot descarca aplicatii din HUAWEI AppGallery, inclusiv toate aplicatiile standard EMUI. Una peste alta, Harmony OS si EMUI seamana destul de mult. Cu toate acestea, Harmony OS ofera noi functii. In modul snippet, aplicatiile nu ocupa intregul ecran. O aplicatie in modul snippet poate fi fixata si ca widget. Multe aplicatii precum WhatsApp, Netflix si Spotify nu sunt disponibile in AppGallery. Cand cauta aceste aplicatii, AppGallery ofera alternative sau sfatuieste utilizatorii sa incerce sa descarce aceste aplicatii direct de pe site-ul producatorului de aplicatii. Cand instaleaza APK-uri, utilizatorii vor trebui sa astepte o scanare de securitate si apoi sa aprobe instalarea manuala. Una peste alta, procesul nu este complicat. Pentru a actualiza astfel de aplicatii, va trebui sa le selectati manual in AppGallery.
Deoarece este evident ca o tableta de 11 inchi nu este pentru a face fotografii la plimbare. Este pentru atunci cand stati, cititi stiri sau vizionati un film, iar un smartphone este undeva departe. Camera principala a HUAWEI MatePad 11 este de 13 megapixeli, cu blit si autofocus. Este la nivelul unui smartphone bugetar. In lumina buna este in regula, in lumina proasta este modest. Puteti chiar sa inregistrati videoclipuri in 4K, dar producatorul recomanda 1080p. Camera frontala este mai importanta pentru tableta, deoarece dispozitivul este folosit mai des pentru apeluri video decat pentru fotografiere. Camera selfie de 8 megapixeli nu are autofocus, dar puteti face orice selfie pe ea. Apelurile video nu sunt nicio problema, calitatea este acceptabila.
Interfata camerei este minimalista. Principalele moduri sunt foto, video, frumusete (puteti alege gradul de netezire a imaginii), panorama, time-lapse. Exista o optiune de a adauga autocolante la o fotografie si un mod de scanare a textului.
Pictograma lentilei din partea de sus a interfetei deschide modurile camerei AI. Aici puteti gasi un scanner de coduri, un traducator in timp real, puteti cauta dupa o imagine si puteti determina numarul de calorii dintr-o fotografie a alimentelor.
Tableta este echipata cu o baterie de 7250 mAh. MatePad 11 s-a dovedit a fi foarte rezistenta. Cu utilizare normala (cateva ore de navigare pe internet, jocuri, harti sau alte aplicatii, cate un film), am incarcat la fiecare 3-4 zile.
Daca joci un joc 3D cu o luminozitate mai mare decat media, tableta va rezista aproximativ 5-7 ore. Puteti conta pe redare timp de 12-14 ore la luminozitate maxima. Puteti citi de pe tableta timp de 18 ore. Navigarea pe internet este posibila timp de 10-12 ore. Setul include un incarcator de 22 de wati care incarca dispozitivul in peste 2 ore, in timp ce putin mai mult de 30% este realizabil intr-o jumatate de ora.
Views: 0
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.