Huawei GX8 cel Golden la review

Sigur o sa spuneti, cam prea tarziu dupa lansare, adica dupa Berlinala din 2015, insa asa cum ma stiti nu ratez nicio oportunitate de a avea contact cu tehnologia, cu gadgeturile si in special cu gadgetarii romani, in mijlocul carora ma simt cel mai bine. Este o a doua mea casa cu care interactionez zilnic, pentru ca practic acest lucru imi creeaza entuziasmul si dorinta de a deveni in ceea ce intreprind.

Huawei GX8 este un terminal din gama middle care pastreaza cateva caracteristici de la predecesorul sau G7. Eu l-am primit pe cel Golden si mi s-a parut a fi o combinatie de bun gust intre nuantele de culoare, care altfel ar fi putut fi scandaloase.

Si acest lucru a fost posibil pentru ca inginerii de la Huawei asa cum ne-au obisnuit, au construit niste linii si detalii de stil elegante si estetice, in combinatiiie inspirat alease dintre metal si plastic,  astfel incat sa fie atractive ochiului.

Aspectul sau este cel al unui smartphone din metal high-end. Acesta este invelit in aluminiu, cu doua benzi de plastic de pe spate, sus si jos, pentru a preveni interferenta metalului  cu recepția RF a terminalului.

Telefonul este oarecum mai greu la cele 167 g. Pentru a da o idee, cantareste 14 g mai mult decat un Galaxy S6 Edge +, care are un ecran de 5,7 inci.

Mai jos puteti vizualiza in galeria foto unboxingul .

Black boxul de la Huawei scoate la iveala, intr-o pozitie verticala, dintre volumele judicios impartite, pentru accesorii un terminal cu display mare 5,5″, IPS LCD capacitive touchscreen, 16M culori, rezolutie 1080 x 1920 pixeli (~401 ppi pixeli densitate), multitouch, Emotion UI 3.1. pe care atunci cand il pui in functiune vei ramane uimit de luminozitate si detalierea oferita.

Asa cum se poate vedea intr-unul dintre compartimente Huawei a lasat incarcatorul de 1 A, cablul USB/microUSB pentru date/incarcare, castile stereo cu o auditie super si un design stilizat, precum si cheita pentru compartimentul combo: Dual SIM si micro SD, care pare a fi primul de acest fel pe care l-am testat. Celalalt compartiment cuprinde manualele de utilizare si certificatul de garantie, si cam atat.

Marginile lui GX8 sunt tesite, iar telefonul foloseste sticla 2.5D pe partea de sus a ecranului IPS Full HD de 5,5 inch. Telefonul foloseste tastele Android de pe ecran pentru navigare, iar ecranul este protejat de Gorilla Glass 4, exact potrivit pentru senzatia de robustele pe care o da impreuna cu capacul metalic din dotare si ofera un grip recomandat. Camera selfie de 5 megapixeli este situata pe partea din stanga sus a telefonului, care flancheaza casca. Butonul de alimentare si rockerul de volum sunt situate pe partea dreapta a terminalului impreuna cu mufa audio de 3,5 mm situata in partea de sus.

Portul USB se afla pe partea de jos si este flancat de orificiile difuzorului extern. Slotul de card SIM hibrid este situat in partea dreapta, si puteti sacrifica unul din sloturile SIM pentru spatiu de stocare suplimentar microSD, daca cei 32GB de spatiu nu sunt indeajuns.

Intorcand terminalul, veti vedea camera din spate de 13 megapixeli cu flash dual-LED, impreuna cu un scanner de amprente digitale. Se pare ca ar fi acelasi scanner de amprente digitale regasit la Mate 7, este de fapt o versiune imbunataita care permite deblocarea in timp record. In afara de aceasta, il puteti folosi pentru a aduce  notificarile atunci cand telefonul este deblocat, pentru apeluri telefonice la raspuns si sa preluati fotografii.

In ciuda aspectul sau pilot foarte atractiv, GX8 este numai un midranger. Este dotat de Qualcomm Snapdragon cu un procesor 615 octacore asociat cu 3GB de memorie RAM si 32 GB storage. Cum era de asteptat terminalul a marcat 30833 puncte in AnTuTu, care este bine in parametrii normali pentru un terminal cu specificatiile sale. Nu este nici un maniac al vitezei, dar nu este nici vreun nepriceput.

Drept dovada stau si Benchmarkurile pe care le utilizez in mod curent in teste de mai jos.

In utilizarea din lumea realaGX8 Huawei se ocupa de taskuri complicate sau simple la fel de bine. Nu a existat nici un incident raportat, desi au existat anumite decalaje utilizat in regim multitasking, mai ales atunci cand se trece de la un joc la o alta aplicatie.

Dar nu este o intarziere serioasa, si procesează chiar jocuri pretentioase, fara probleme majore.

GX8 aduce EMUI 3.1, un layer Huawei peste Android 5.1 Lollipop. La fel ca toate telefoanele din China, nu exista nici un fisier app.  Unele modificari ca, de exemplu, un patrat multitasking este nevoie sa gliseze in sus sau in jos pentru a inchide aplicatiile. Huawei GX8 va primi destul de curand o actualizare la  Android Marshmallow.

Huawei GX8 are un mod de utilizare cu o singura mana. Acest mod creeaza o fereastra mai mica in oricare din cele doua colturi inferioare astfel incat nu trebuie sa apropii degetul prea mult.

O alta optiune pe care Huawei a adaugat-o este controlul prin gesturi. Cu aceasta, puteti desena modele diferite pe ecran, care servesc drept comenzi rapide pentru a deschide o aplicatie sau a avea acces la camera fara a fi nevoie pentru a debloca ecranul. Calendarul poate fi predefinit, sau il puteti seta.

Faptul ca acest terminal este fabricat de Huawei, receptia telefonului, de fapt, toate interfetele radio WiFi, Bluetooth, NFC si celulare sunt excelente la acuratetea semnalelor, precum si la claritatea apelurilor vocale. In ciuda felului cum arata carcasaGX8 nu adaposteste o pereche de boxe. Numai pe partea dreapta ofera audio. Pe acest difuzor mono sunetul are un volum adecvat, cu un ton curat si clar, si zgomot redus. In cazul în care trebuie fie spus, GX8 nu este pe picior de egalitate cu dispozitive cu difuzoare stereo, cu toate acestea.

Se pare ca Huawei lucreaza din greu in stimularea imagistica si cu toata bravura telefoanele sale sunt capabile si, ca atare, ambele dispozitive lansate la IFA prezinta un pachet nou de senzor RGBW pentru o mai buna reproducere a culorilor. Camera din spate suteaza la o rezolutie de 13 megapixeli, desi fara sistemul OIS al lui Mate S si, in practica, se simte rapid si pentru a face fata destul de bine la evenimentele grele ca iluminare. Exista, de asemenea, camera de 5 megapixeli cu care te confrunti din fata, si cu care pot fi trase cu ajutorul senzorului de amprenta digitala din spate si in mod natural astfel incat fanii de autoportrete vor aprecia profilele telefonului: frumusete si gurmanda modesto.

Optiunile de aplicatii ale camerei includ moduri de fotografiere pentru mancare, video, foto, infrumusetare, pictura. lumina, HDR, filigran, cea mai buna foto, note audio, panoramic, focalizare si temporizare. Setarile care se pot activa prin controlul vocal, temporizator, atinge la captarea, zambet de captare, selfie perfect, instantaneu ultra, urmarirea obiectelor, pentru a regla ISO, balansul de alb, expunere, saturatie, contrast, luminozitate. Focalizarea automata este rapida, așa cum este viteza de focalizare selectiva, si include modurile manuale și automate. Interfata camerei Huawei si software-ul  GX8 aduc o placere de a face fotografii.

Galeria foto

Video

GX8 Huawei introduce un acumulator de 3000 mAh, in spatele unui ecran de 5,5 inch Full HD. Nu este cel mai bun vazut, dar puteti stoarce o zi si jumatate din ea in timpul utilizarii normale (WhatsApp, email-uri, citind stiri, etc.).

Pentru a conserva bateria exista o optiune pentru aplicatiile protejate (aplicatiilor li se permite sa ruleze in fundal), Notificarea managerului (numai aplicatiilor de control carora li se permite sa fie in centrul de notificare), ofera moduri de economisire a bateriei. Daca instalati o multime de aplicatii, s-ar putea gasi aplicatii sa nu mai functioneze in fundal. Este important sa va asigurati de configurare si de aplicatiile pe care doriti sa ruleze in fundal. De asemenea, telefonul va aminteste de aplicatiile care duc la descarcare a bateriei. Acest lucru poate deveni un dezavantaj.

In concluzie terminalul a oferit o experienta buna de utilizare, corespunzatoare anului 2015 si ofera perspective pentru 2016 odata cu instalarea upgradeului de Android.

Views: 0

Lasă un răspuns