Huawei a lansat prima platformă de acces HFC de 10 Gbit/s din industria de profil

Huawei a lansat în cadrul evenimentului ANGACOM 2016 prima platformă de acces hibridă 10 Gbit/s  de fibră optică și cablu coaxial (HFC). Platforma este prima soluție de mare capacitate din industrie care suportă atât 10G DOCSIS3.1 pe cablu coaxial cât și 10G PON pe fibră optică. Platforma poate economisi până la 70% din spațiul din headend și poate crește utilizarea cu până la 30% pe cablul coaxial. Platforma de 10 Gbit/s oferă operatorilor de servicii de comunicații (MSO) abilitatea de a ține pasul cu creșterea accesului la viteze gigabit și cu viitoarea evoluție a industriei către transmisiunile video IP.

Huawei_logo

În fața unei competiții acerbe și a nevoii de a ține pasul cu mișcarea industriei de profil către convergența de rețea, operatorii de servicii de comunicații au nevoie să exploateze potențialul rețelei de cabluri coaxiale existente și în același timp  să investească în soluțiile de tip fiber to the home (FTTH). Platforma de acces HFC de 10 Gbit/s de la Huawei constă dintr-un terminal pentru linia optica (Optical Line Terminal – OLT) pentru agregatorul optic, interfețe 10G PON de înaltă densitate, platforma D-CCAP (Distributed Converged Cable Access Platform – Platformă pentru accesul la cablurile convergente distribuite) bazată pe standardul DOCSIS3.1, terminalul ONT (Optical Network Terminal) 10G PON, și pe sistemul unificat de management al rețelei.

„Era accesului Gigaband se apropie”

Adoptând tehnologii de ultimă generație, inclusiv DOCSIS3.1, D-CCAP, platforma de acces HFC de 10 Gbit/s de la Huawei face posibilă obținerea unei viteze de 10 Gbit/s pe cablu coaxial și fibră. Noua platformă poate, de asemenea, să îmbunătățească raportul Signal-to-Noise (SNR) și eficiența transmisiunii. Pe măsură ce D-CCAP modulează semnalul video în nodurile distante de fibră, în loc de headend, platforma de acces HFC de 10 Gbit/s de la Huawei economisește un spațiu semnificativ în camerele tehnice pentru headend, oferind în același timp o experiență vizuală îmbunătățită pentru utilizator. Suportă atât transmisiunile TV cât și viitoarele transmisiuni video IP, ajutând astfel operatorii de servicii de comunicații să dezvolte potențialul cablului coaxial și să își construiacscă rețeaua la cerere și poate genera servicii inovatoare pe baza platformei de acces hibride.

„Era accesului Gigaband se apropie”, a declarat Jeff  Wang, președinte al Huawei Access Network Product Line. „Huawei a investit masiv în inovarea tehnologiilor de comunicații pe fibră optică, prin cablu coaxial și cupru cât și în domeniul  tehnologiilor Wi-Fi. Platforma noastră de acces HFC de 10 Gbit/s va ajuta operatorii MSO să dezvolte rapid rețele Gigabit cu un TCO mai scăzut și o eficiență ridicată de operare și mentenanță. Cu această platformă, operatorii MSO pot migra pe viitor către transmisiile video IP.”

Ca jucător important în domeniul dezvoltării standardului DOCSIS3.1, Huawei a făcut o serie de inovații tehnologice precum: primul prototip DOCSIS3.1 din industria de profil, lansat la SCTE 2013; prima soluție DOCSIS3.1 D-CCAP, lansată la ANGACOM 2014; primul test într-o rețea DOCSIS3.1 cu operatorul TDC din Danemarca, în iunie 2015; și prima demonstrație a serviciului DOCSIS3.1 de 10Gbit/s, la ANGACOM 2016.

Soluția D-CCAP de la Huawei a fost aplicata pe scară largă de către operatorii importanți din 29 de țări, inclusiv Danemarca, Noua Zeelandă, Finlanda, Franța, Japonia, Rusia și Brazilia. În prezent soluția acoperă peste 40 de milioane de gospodării, la nivel global. Soluția FTTH de 10 Gbit/s a fost aplicată pe scară largă în Hong Kong, Singapore, Japonia și China. Platforma de acces HFC de 10 Gbit/s de la Huawei își propune să revigoreze industria de transmisiuni și televiziune, și să permită operatorilor să fie mai competitivi în era accesului Gigaband, construind o lume mai bine conectată.

Despre Huawei

Huawei este un furnizor de top la nivel global în domeniul soluțiilor de tehnologie pentru informații și comunicații (IT&C). Scopul companiei este sa imbunatateasca viața și să creasca eficiența printr-o lume mai bine conectată. Impulsionată de inovația orientată spre client și de parteneriatele deschise, compania Huawei și-a consacrat un portofoliu de soluții IT&C complete, care le oferă clienților avantaje competitive în domeniul rețelelor, dispozitivelor și cloud computing-ului pentru telecom și companii. Cei 170.000 de angajați Huawei la nivel mondial sunt dedicați creării maximului de valoare pentru operatorii de telecom, companii și consumatori. Soluțiile, produsele și serviciile IT&C inovatoare sunt utilizate în peste 170 de țări și regiuni, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de către angajații săi.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați-ne online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

București, 22 iunie 2016:

Lasă un răspuns