Honor 8X la review

Imi amintesc despre primul terminal Huawei pe care l-am avut in service si anume Huawei U120. Pe atunci rare erau display-urile color iar touch-urile nu erau disponibile pe astfel de terminale. Cu toate acestea Huawei m-a impresionat prin curajul cu care chinezii atacau orice problema tehnologica aducand latura lor personala in abordare privind lupta lor de a prinde cursa trendurilor de atunci. Intre timp HONOR a ajuns un brand tehnologic „trendsetting” pentru tinerii din intreaga lume. HONOR se straduieste sa creeze produse elegante, de inalta performanta, cu design de ultima ora pentru tinerii de pretutindeni. In 2013, HONOR s-a nascut in era Internetului mobil, pentru a satisface nevoile noii generatii de tineri. Honor 8X are o constructie solida si se simte premium pentru pretul sau.

Adresabilitatea terminalelor nu este un lucru usor, stiind ca cei mai tipicari si inovativi in utilizare, raman tot cei mai tineri utilizatori. Desigur unul dintre avantajele care trebuie avute in vedere atunci cand cumperi un terminal o reprezinta pretul. Adica tocmai ceea ce diferentiaza cele doua game de teminale Huawei.

Terminalele Honor sunt ceva mai ieftine ocolind elementele premium care se evidentiaza la terminalele Huawei din linie. 

Honor 8X este astfel o alternativa mai ieftina pentru Huawei Mate 20 lite, oferind o experienta similara, cu un design diferit, dar un pachet mai accesibil ca pret, fiind un produs din gama mid-range.

Honor 8X impresioneaza mai intai prin dimensiunile 160.4 x 76.6 x 7.8 mm si in special grosimea telefonului, la 175 g se simte elegant. Aceasta ar putea fi datorita faptului ca partea din fata si spatele dispozitivului sunt invelite in sticla. Dispozitivul primit este albastru integral, dar si culoare rosie care infasoara tot corpul telefonului, cu exceptia ecranului full HD+ 6,5 inci.

Honor 8X arata o combinatie de design de metal si sticla oferind un aspect estetic si aspect premium. Sticla aurora are un gradient cu doua tonuri care adauga o atingere impunatoare. In partea din spate, veti gasi lentile proeminente ale camerei aliniate vertical in coltul din stanga sus si un senzor de amprenta digitala plasat in centru. Chiar daca telefonul este destul de mare, degetul aratator atinge confortabil cititorul de amprenta. Honor 8X ofera slot dedicat microSD care este situat in partea stanga a telefonului. Mufa audio de 3,5 mm, portul micro USB si grila mono a difuzoarelor sta la baza terminalului.

Honor 8X este livrat intr-o cutie minimala de culoare albastru turcoaz, inscriptionata „Honor 8X” pe fata si mai multe detalii despre dispozitivul mentionat pe spate.

Honor 8X are un ecran de 6,5 inci full HD + cu un raport de aspect de 19,5: 9. Afisajul are o rezolutie de 2340 × 1080 pixeli. Honor 8X ofera un afisaj pe tot ecranul, cu un notch subtire in partea de jos si o mica crestatura sus, care gazduieste un microfon secundar, o camera frontala si alti senzori. Afisajul de pe Honor este destul de luminos, iar culorile sunt afisate, vii si vibrante. Luminozitatea adaptiva este consecventa si obtineti o serie de personalizari pentru afisare, cum ar fi ajustarea temperaturii culorilor, redimensionarea fontului si modificarea stilului textului.

Honor 8X va ofera optiunea de a ascunde notch-ul si de a reda continut in „Ecran complet”. Exista filtrul de noapte standard sau modul Night care filtreaza lumina albastra pentru a reduce solicitarea ochilor. Puteti seta o ora pentru modul Noapte si puteti modifica temperatura culorii la un ton mai rece sau mai cald. Mai mult, puteti personaliza rezolutia ecranului si alegeti optiunea de rezolutie inteligenta din Setari afisare. Modul comuta automat rezolutia ecranului de la FHD + la HD + pentru a economisi energie.

Honor 8X este livrat cu un continut obisnuit in lumea terminalelor midle. Iata tot ce veti gasi in ambalajul de retail:

  • Honor 8X cu protectorul de ecran preaplicat
  • O husa siliconata
  • Incarcatorul de 5V / 2A
  • Un cablu USB de tip A la micro USB
  • Un ac ejector pentru SIM
  • Manualele de utilizare

Honor 8X nu este livrat cu o pereche de casti ceea inseamna ca utilizatorii vor trebui sa foloseasca propriile casti sau sa cumpere o pereche decenta in cazul in care nu au deja.

In interiorul telefonului veti gasi, 4 GB de memorie RAM, o cartela micro SD, o mufa pentru casti de 3,5 mm, o baterie de 3750 mAh si un port micro USB. Aveti trei camere: doua in spate, una in fata. In sistem dual camera avem o camera de 20 MP si o camera de 2 MP, plus o camera de sincronizare 16 megapixeli in fata. Puteti sa deblocati telefonul printr-un scaner de amprente pe spate, ca si inainte sau scanerul frontal. Telefonul ruleaza ultimul procesor HiSilicon Kirin 710 de la Huawei, asociat cu GPU-ul Mali-G51 MP4.

Am introdus si testele benchmark pentru a evidentia performantele hardware.

Vorbind despre performanta, nu m-am confruntat cu nici un lag in timp ce faceam multitasking, executand aplicatii obisnuite cum ar fi Instagram, WhatsApp sau in timp ce efectuam streaming de continut pe Netflix.

In ceea ce priveste testele de referinta sintetice, Honor 8X a marcat 139460 de puncte pe AnTuTu. Telefonul a reusit sa inscrie 1600 pe testul single-core Geekbench si 5629 pe testul de scor multi-core. Din punct de vedere al jocurilor, Honor 8X ar putea realiza o performanta buna in timpul jocului Asphalt 9, Rayman’s Adventure sau Odyssey lui Alto si nu m-am confruntat cu nicio intrerupere de cadre în timpul jocurilor pentru mai mult de 30 de minute.

Honor 8X ruleaza EMUI 8.2 bazat pe Android 8.1. Smartphone-ul vine cu o gramada de instrumente interne, cum ar fi Game Suite, Mirror, Compass, Meteo etc. Acesta vine preincarcat cu aplicatii precum Netflix, Facebook, Messenger. Telefonul are optiunea de a personaliza grila de aplicatii la dimensiuni diferite.

Honor 8X ofera si cateva functii de gest, cum ar fi o glisare rapida in jos pe ecranul de intampinare pentru a accesa aplicatiile recomandate, un mod cu o singura mana care poate fi activat in Setari> Asistent inteligent> UI cu o singura mana. Telefonul are o functie de recunoastere a fetei, care este suficient de rapida pentru a debloca dispozitivul. Pe langa aceasta, Honor 8X include functia File Safe si App Lock, care poate fi accesata rapid cu cititorul de amprenta montat pe spate. Alte aplicatii de pe telefon includ modul Ride care dezactiveaza Bluetooth si setul cu casca si raspunde automat la apeluri printr-un mesaj vocal sau text. De asemenea, vine cu un mod de sonorizare care permite sincronizarea cu mai mult de cinci telefoane si redarea coloanei sonore preferate.

Honor 8X are o camera duala in spate cu un senzor primar de 20MP si un senzor secundar 2MP pentru efect de adancime. Obiectivul principal este dotat cu diafragma f / 1,8 si autofocus de detectare a fazei de sustinere (PDAF). Camerele dual au suport AI si pot recunoaste mai mult de 500 de scenarii diferite si aproape 22 de categorii in timp real.

Aplicatia Aparat foto ofera o serie de caracteristici, inclusiv modul Pro, Lens AR, Modul Noapte, Apertura, Mod portret etc. Camerele de la Honor 8X reusesc sa ofere o multime de detalii si culori vibrante in conditii bune de iluminare. Obiectivele duale cu AI pot recunoaste anumite scene destul de repede si frumos, cu umbrele. Honor 8X dispune de un senzor frontal de camera de 16MP care vine cu o deschidere f / 2.0. Ataât camerele din fata, cat si cele din spate sunt capabile sa adauge imagini bokeh. Camera frontala capteaza fotografia cu detalii decente si culori in stare bine luminata.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=OKehtenuuwA

In ceea ce priveste utilizarea in lumea reala, telefonul poate da capacitate de o zi cu sarcini grele, care includ navigarea pe Internet, jocuri grafice care necesita cateva ore, streaming continut HD, faceti clic pe imagini si simultan cu aplicatii sociale.

Utilizatorii moderni se pot astepta ca telefonul sa dureze mai mult de o zi. Honor 8X va ofera optiunea de a optimiza si utilizarea bateriilor. Acesta include doua moduri de economisire a energiei modul standard de economisire a energiei limiteaza activitatea de fundal, reduce efectele vizuale sși dezactiveaza sincronizarea e-mailurilor pentru a economisi energia. In timp ce modul Ultra Power Saving limiteaza aparatul la o selectie de anumite aplicatii pentru a pastra copia de rezerva timp de aproape sase zile.

Telefonul ofera o experienta buna in activitatile de zi cu zi. Cu toate acestea, nu este destinat pasionatilor de jocuri, deoarece cateva jocuri grafice solicitante necesita ajustari cu setari de calitate medie sau inferioara pentru a juca. Performanta camerei de pe telefon este decenta; cu toate acestea, entuziastii de fotografie trebuie sa evite utilizarea functiei AI pentru a obtine rezultate mai bune.

Views: 0