Flagshipul momentului de la hTC, U11 la review

Cred ca odata cu acest model, U11 lansat in luna mai 2017, taiwanezii de la hTC au iesit din blocajul de acum cativa ani, cand terminalele se succedau, intr-o pana de creativitate, iar acum, au revenit in forta cu un flagship, practic o noua platforma, cu care, cu siguranta vor sa ramana in top, cel putin pentru acest an.

GADGETARUL ROMAN v-a tinut la curent cu evenimentul de lansare, ce a avut loc in data de 30 mai 2017 la Fratelli si cu primele impresii, despre acest terminal inovativ, si totusi apropiat utilizatorului doritor de performante.
A fost totusi un eveniment sincronizat cu lansarea mondiala a unui flagship pe care si romanii consider ca sunt indreptatiti sa il aiba, tinand cont ca si noi avem forta necesara sa insemnam ceva, pe harta mobilitatii universale.
Mi-am dat seama de acest lucru, chiar de la lansarea din Romania a produsului, atunci cand, fabricantii au pus pe tapet detaliile constructive, care nu au de-a face cu cele ce de acum incolo, au ramas in istorie.
Practic am aflat despre detaliile unui produs nou si puternic, dar totusi apropiat utilizatorului de Android de ultima generatie, adica 7.1.1 Nougat, care doreste si specificatii de top, la un pret mai rezonabil, pentru acest segment, fara compromisuri.


Recunosc, eu si terminalul impreuna, nu am avut prea mult timp sa ne acomodam, pentru ca, si alti colegi de scris review-uri s-au napustit, asupra celor cateva engineering sample-uri, cu care compania a reusit sa ne inzestreze, aici in Romania.
Insa, am placerea de a fi colectat cat mai multe date, care sper ca or sa va intereseze, la momentul oportun.

Această prezentare necesită JavaScript.


U11 se dovedeste a fi unul dintre cele mai frumoase si distincte linii de proiectare ce au aparut in ultimul an. Placa interna prezentand o coabitare cu doua capace din sticla Corning Gorilla Glass 5, pe un sasiu metalic, rezistenta atat la impacturi/ intruziuni mecanice acceptabile unanim, cat si la intemperii, sau praf, cu standardul IP67, deja cunoscut, de multi producatori. Desi, nu nou prin conceptie, practic, nu toata lumea il poate stapani, pentru ca detaliile de proiectare sunt rigidizate, amintind de aparatura profesionala, unde compromisuri nu exista. Terminale de rigiditate mai fac si altii insa, cu compromisuri de dimensiuni si greutate. Nu este usor sa te prezinti in lume cu un astfel de tanc, ce nu ofera decat un singur atribut, dar si acela anost si anume rigiditatea mecanica. Daca iti doresti un bolovan, sigur il poti avea, insa, nimic nu vei primi din experienta cu un terminal high-end, asa cum este U11. Eu nu am realizat teste de durabilitate mecanica / acvatica, insa, altii au facut-o desi, acestea sunt la limitele realitatii in utilizare si a obtinerii garantiei producatorului.
Acest terminal este ca un strigat de victorie, catre concurenta, un fel de aducere aminte ca hTC a fost si ramane o companie de top. Acest lucru rezulta si prin dimensiunile atat de apropiate 153.9 x 75.9 x 7.9 mm, dar si prin greutatea de 169 g. Benefic, tinand cont ca in interior avem un acumulator de 3000 mAh, care isi va face bine treaba intr-o distributie, destul de greu de mentinut de catre alti producatori, cu un display de 5,5 inch, Quad HD (2560 x 1440 pixeli), Super LCD 5, 16M de culori, cu procesorul cel mai rapid si economic al momentului, Qualcomm Snapdragon 835, octa-core pe 64 bit, tactat pana la 2,45 Ghz (4×2.45 GHz Kryo & 4×1.9 GHz Kryo), pe care hTC a reusit sa il implementeze in premiera in configuratie cu DRAM de 4 GB, memoria de stocare 64GB (UFS 2.1) dar si memoria extinsa prin card microSD de pana la 2TB, Flex Storage acceptat, sub Android 7.1 cu hTC Sense si hTC Edge Sense cu senzori integrati sensibili la presiune, care prin comprimarea telefonului se pot lansa caracteristici si alte functii.
Era o noutate asteptata anul acesta si uite ca s-a adeverit, sarind peste fobia unor utilizatori carcotasi, in ceea ce priveste colectarea de amprente, ce se strang pe capacul de spate lucios, si care totusi pot fi sterse, de catre cei mai exigenti. Cu toate acestea prevazator, fabricantul l-a dotat cu un capac protector de policarbonat transparent si chiar si o microfibra textila de stergere.
De data aceasta hTC a iesit din tiparele recunoscute de anii trecuti, si a dovedit ca si-au regasit creativitatea mult cautata si acum implinita. Conturul de carcasa este diferit, in linii futuristice, iar culorile diferite si cu irizatii de lumina. Configuratiile terminalelor functioneaza fara sa se supra-incalzeasca, circuitul audio cu Boomsound Hi-Fi edition cu dual speaker, si 4 microfoane pentru inregistrare 3D Audio, sau  audio stereo Hi-res asigura o auditie realista si cu compensarea zgomotului exterior. Sistemul Dual nano SIM, senzorul de amprenta amplasat frontal, si chiar displayul cu contrast foarte bun, camera foto principala de 12 MPx, OIS, f/1.7, dual-led flash, realtime-HDR, video 4k/1080p@120fps (cu Audio 3D, Audio de inalta definitie, Focus acustic), secundara de 16 MP, f/2.0, 1080p si nu in ultimul rand, bateria care si-a marit perioada de utilizare din trecut, practic, arata ca diferenta s-a produs.
Pot sa va pun la dispozitie si paleta de culori in care terminalul va putea fi disponibil la vanzare.

Pentru indragostitii de unboxing am pus mai jos si componentele pachetului de vanzare, tinand cont ca asa v-am obisnuit, si nu o sa va stric nici de asta data.

Asa cum se poate observa, voi detalia:

  • terminalul unibody lucios, fara capac detasabil, de culoare neagra cu irizatii fantastice;
  • incarcatorul ultra-rapid, Quick Charge 3.0, de retea electrica si iesire USB la 12 V/1,25 A;
  • cablul rezistent de lungime 1,2 m USB/USB C, pentru incarcare/transfer date;
  • castile de calitate premium, STEREO, cu conector USB C, construite din aluminiu si policarbonat si functii de eliminarea zgomotului ambiental;
  • adaptor de la USB C la jack 3,5 mm pentru utilizarea castilor traditionale cu jack;
  • capac de protectie transparent;
  • microfibra textila de stergere;
  • cheita de acces la compartimentele nano SIM/microSD;
  • manualul de utilizare si certificatul de garantie.

Desigur pentru pasionatii de Benchmark-uri si de cifre comparative, care totusi nu va vor lamuri exact cum se misca acest terminal. Inainte de a va arata in galerie datele raportate de catre: AnTuTu, CPU-Z, AIDA 64, Quadrant, pot sa spun cu certitudine, ca este cel mai bun terminal testat de mine, pana acum, indiferent de rezultatele clasamentelor furnizate, si aici neincluzand ultimile modele de IPhone.

Această prezentare necesită JavaScript.


La aceste rezultate, poti sa spui ca ai pretentii sa se miste in zona consolelor de gaming, si de asemenea, sa ai un insotitor multimedia, care sa iti asigure o zi de distractie singur, sau impreuna cu prietenii.
Toate aceste lucruri sunt posibile, si pentru ca, Romania are cele mai rapide si stabile retele de date.
Eu am utilizat 4G de la Telekom, inclusiv in transmisiuni live pe GADGETARUL ROMAN acolo, unde va tin conectati cu realitatile tehnologice ale momentului, atat cat pot si eu sa am acces la acestea. Dar terminalul are multiple modalitati de conectare, de ultima ora, care te vor lasa uimit: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth 4.2, A2DP, LE, USB 3.1, Type-C 1.0 reversibil, GPS cu A-GPS, GLONASS, BDS, 2G/2.5G GSM/GPRS/EDGE – SINGLE SIM 850/900/1800/1900 MHz; 2G/2.5G GSM/GPRS/EDGE – DUAL SIM 850/900/1800/1900 MHz, 3G UMTS Single SIM: 850/900/1900/2100 MHz, HSDPA 42, HSUPA 5.76, Dual SIM: 850/900/1900/2100 MHz, HSDPA 42, HSUPA 5.76, 4G LTE™ (pana la 1 Gbps, in functie de servicii), Single SIM: FDD: Benzile 1, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 17, 20, 28, 32, TDD: Benzile 38, 39, 40, 41 cu 2CA, 3CA și 4CA, Suport pentru LTE Cat 16: descarcari de pana la 1 Gbps, incarcari de pana la 75 Mbps. Apeluri VoLTE si WiF, 4G LTE™ (pana la 800 Mbps, in functie de servicii) Dual SIM: FDD: Benzile 1, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 17, 20, 28, TDD: Benzile 38, 39, 40, 41 with 2CA, 3CA și 4CA, suport pentru LTE Cat 15: descarcari de pana la 800 Mbps, incarcari de pana la 75 Mbp, apeluri VoLTE si WiFi.
Recunosc, mai mult de trei sferturi nu am avut cum sa le testez datorita indisponibilitatilor, dar cele pe care le-am avut au functionat foarte bine.
Dincolo de acesti parametri de retea, terminalul s-a comportat foarte bine si la nivelul de utilizare locala, prin meniurile, fara lag si fara momente de incertitudine.
Am avut o interfata libera de blootware, iar hTC Sense si hTC Edge Sense m-au ajutat sa obtin ceea ce imi doresc in timp util, si sugestiv. Pe mine m-au bucurat toate aplicatiile, pe care le utilizez zi de zi.
Peste toate aceste plusuri, impresionanta a fost si camera principala, care mi-a demonstrat ca si o camera de telefon poate fi la fel de buna, precum una dedicata fotografiei. Viteza, focalizarea rapida, detaliile, mi-au aratat ca nu trebuie sa fii un guru pentru a obtine o fotografie de calitate. Amintirile sunt la locul lor, intr-un astfel de sistem bine gandit de lentile, procesare, realizare, stocare si share-urire. Cred ca cel mai bine vorbesc pozele, de prin galerie, unde va las pe voi sa fiti expertii.


In final, despre baterie pot spune ca am acoperit cu brio, o zi de utilizare, mai potrivita si mai zgarcita cu resursele consumatoare de energie din acumulator. Sincer ma declar multumit, ca am reusit sa utilizez, cea mai puternica varianta de configuratie hardware, impreuna cu un display de 5,5 inch, stralucitor, dar totusi nu suprasaturat, de culori, cu cel mai bun sunet, si, totodata sa am parte de cea mai rapida reincarcare cu sistem Quick Charge 3.0. Consider ca, in acest an, hTC are o noua reusita, prin U11, si practic, o noua relansare a produselor sale, chiar si pe piata din Romania, care, inca mai are destui fani.

Views: 0

Lasă un răspuns