EVA te sfătuiește: mănâncă mai mult pește!

Cu certitudine peștele este una dintre cele mai bune surse de proteine și este plin de nutrienți esențiali cum ar fi acizii grași omega-3. Este recomandat nu numai în diete, pentru scăderea sau menținerea greutății corporale, dar este benefic și pentru diverse organe cum ar fi ficatul sau creierul. Studiile au demonstrat că are o contribuție însemnată inclusiv în ceea ce privește somnul. Surprinzător, nu-i așa? Iată și alte lucruri surprinzătoare despre consumul de pește!

Reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer, ajuta la reducerea simptomelor depresiei, ameliorează simptomele sindromului premenstrual. De asemenea, este util în ameliorarea artritei reumatoide, ajută la combaterea acneei și nu în ultimul rând, te poate ajuta să dormi mai bine!

Sardinele sunt nu doar bogate în proteine și acizi grași Omega-3, dar și foarte gustoase.  Conservele de la EVA, cu sardine pescuite din Marea Adriatică, pot fi consumate ca atare sau într-o diversitate de combinații alimentare, alături de paste, pizza, salate și nu numai. Alege sortimentul preferat dintre sardinele EVA – în ulei vegetal, în ulei de măsline, în ulei vegetal cu lămâie, în sos tomat sau în sos picant. Niciuna nu te va dezamăgi!

Este o sursă grozavă de vitamina D

Potrivit National Institutes of Health, peștele este bogat în vitamina D și este considerat una dintre cele mai bune surse alimentare pentru acest nutrient esențial. Potrivit NIH, vitamina D este benefică pentru absorbția calciului pentru sănătatea și creșterea oaselor. Deoarece 70% din populația SUA nu atinge aportul mediu estimat (EAR) de vitamina D în fiecare an, cu siguranță va fi util dacă adăugați mai mult din acest aliment bogat în nutrienți în dieta dumneavoastră.

Ajută la îmbunătățirea vederii și a sănătății ochilor

Agenția pentru Cercetare și Calitate în domeniul Sănătății a constatat că acizii grași omega-3 sunt benefici pentru îmbunătățirea vederii și a sănătății ochilor. Acest lucru se datorează faptului că creierul și ochii sunt puternic concentrate în acizi grași omega-3 și au nevoie de ei pentru a-și menține sănătatea și funcționarea, potrivit constatărilor AHRQ. Peștele este una dintre cele mai bune surse de aceste grăsimi bune.

Ajută la scăderea colesterolului

The Baylor University Medical Center Proceedings a remarcat că acizii grași omega-3 găsiți în uleiul de pește ajută la scăderea nivelurilor de LDL (cunoscute și sub denumirea de niveluri de colesterol „rău”) din organism. Acizii grași omega-3 din pește sunt cunoscuți pentru că ajută la scăderea lipidelor care formează colesterolul din sânge, conform descoperirilor universității.

Reduce riscul de insuficiență cardiacă

Peștele are o reputație foarte sănătoasă pentru inimă și din motive întemeiate. Un studiu realizat de Divizia de Îmbătrânire de la Brigham and Women’s Hospital’s Department of Medicine a arătat că un consum moderat de pește va ajuta la reducerea riscului de insuficiență cardiacă, datorită concentrației mari de acizi grași omega-3 sănătoși pentru inima.

Reduce riscul de accident vascular cerebral

Un alt mod prin care peștele vă ajută sănătățile creierului este prin scăderea riscului de accident vascular cerebral. Potrivit British Medical Journal, conținutul ridicat de acizi grași omega-3 din pește a ajutat, de asemenea, la reducerea riscului de accident vascular cerebral la subiecții studiului.

Reduce riscul de boli autoimune

Potrivit unui studiu publicat în revista Nutrition and Diabetes, consumul de pește gras poate ajuta de fapt la prevenirea bolilor autoimune, cum ar fi diabetul de tip 1. Conform studiului, conținutul ridicat de vitamina D al peștelui ajută la imunitatea organismului și la metabolismul glucozei.

Reduce riscul de cancer

Peștele poate chiar să scadă riscul anumitor tipuri de cancer, potrivit unui studiu realizat de The American Journal of Clinical Nutrition. Studiul a arătat că persoanele care consumau un consum mare de pește aveau de fapt un risc scăzut de cancer digestiv, cum ar fi cancerul de cavitate bucală, faringe, colon și pancreas, în comparație cu cei care au mâncat cantități mai mici de pește.

Scade tensiunea arterială

Dacă aveți hipertensiune arterială, includerea mai multor pește în dieta dvs. poate ajuta la scăderea acesteia. Un studiu publicat în jurnalul Circulation a constatat că uleiul de pește este util în scăderea tensiunii arteriale datorită concentrației sale mari de acizi grași omega-3.

Mărește concentrarea și durata de atenție

De asemenea, s-a demonstrat că peștele ajută la concentrare și atenție la adolescenți. Un studiu publicat în Nutritional Journal a constatat că studenții cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani care au mâncat pește gras în comparație cu alte cărnuri au avut rate mai mari de concentrare și au fost capabili să acorde atenție mai mult timp în comparație cu cei care au mâncat mai puțin.

Ajută la tratarea bolilor hepatice

De asemenea, s-a demonstrat că acizii grași omega-3 găsiți în pește ajută la tratarea bolilor hepatice. Un studiu realizat de Universitatea Columbia a arătat că omega-3 ajută la descompunerea trigliceridelor și a acizilor grași din ficat, scăzând riscul de boli hepatice grase.

Views: 1