Ericsson lansează Intelligent Automation Platform pentru rețele mai inteligente

  • Ericsson Intelligent Automation Platform este un program open source de gestionare și orchestrare a serviciilor, care va ajuta furnizorii din telecom să optimizeze performanța rețelelor, să sporească eficiența operațională și să le ofere clienților o experiență îmbunătățită
  • Sunt oferite funcționalități în acord cu principiile Open RAN și duce mai departe automatizarea, oferind suport pentru diferiți furnizori și multiple tehnologii folosite la rețelele de acces radio
  • Este facilitată inovarea ecosistemelor printr-un instrument de dezvoltare bazat pe software cu sursă deschisă. Cu ajutorul lui furnizorii de soluții cloud și terții pot dezvolta aplicații (rApps) cu servicii noi

Ericsson (NASDAQ: ERIC) lansează  Intelligent Automation Platform, un program pentru gestionarea și orchestrarea serviciilor care permite automatizarea inteligentă a oricărei rețele mobile.

Pornind de la soluțiile actuale, printre care tehnologia cloud-native dual-mode 5G Core și portofoliul Cloud RAN, compania adaugă noua platformă de automatizare inteligentă, care va include o suită de aplicații pentru rețele radio (rApps), ca parte din procesul firesc de construire a rețelelor viitorului.

Soluția facilitează Inteligența Artificială (AI) și automatizarea, ceea ce îmbunătățește performanța rețelei, eficiența operațională și experiența clienților, și facilitează crearea de rețele mai inteligente.

Bazată pe cloud-native, va funcționa în rețelele de acces radio (RAN) 4G și 5G noi și cele deja existente și va veni în sprijinul diferitor furnizori și tehnologii RAN, inclusiv tehnologiile construite special și cele Open RAN.

În acest mod, furnizorii de servicii de comunicații (CSP) vor dispune de mai multe opțiuni pe măsură ce își dezvoltă rețelele.

Odată cu automatizarea rețelei de acces radio, prin AI și aplicațiile de rețea radio (rApps), este pus accentul pe funcționalitate. Asemeni unui sistem de operare care automatizează operațiunile, resursele și identifică îmbunătățirile ce trebuie făcute în rețea, Ericsson Intelligent Automation Platform include un controler inteligent RAN non-real-time (Non-RT-RIC) care operează rApps.

Totodată, platforma sprijină inovarea ecosistemelor, permițându-le dezvoltatorilor de software să creeze produse printr-un instrument de dezvoltare software (SDK). Pe platformă va fi disponibilă o suită de aplicații rApps Ericsson cu capabilități dovedite în patru domenii: implementare automată eficientă, consolidarea, evoluția și optimizarea rețelei. Dezvoltarea acestor soluții va continua prin colaborarea cu clienții.

Investiția Ericsson în această platformă reflectă contribuția companiei la dezvoltarea tehnologiilor Open RAN în industrie.

Jan Karlsson, Senior Vice President și Head of Business Area Digital Services, Ericsson, declară: „Noi integrăm principiul arhitecturii deschise și evoluția către arhitecturi de rețele open. Pornind de la oferta noastră Cloud RAN, facem un alt pas major către construirea rețelei pentru un viitor digital prin lansarea platformei de automatizare inteligentă Ericsson, ce permite rețele mobile mai inteligente. Așteptăm cu nerăbdare să le oferim clienților o platformă open source care să aducă eficiență operațională, să îmbunătățească experiența clienților și să stimuleze inovarea serviciilor. Mă bucur să aud că reacțiile clienților față de noul nostru produs sunt deja pozitive și așteptăm cu interes evoluția și inovațiile viitoare.”

Neil McRae, MD Architecture & Strategy, BT Group Chief Architect, afirmă: „La BT, inovăm permanent pentru a le oferi clienților noștri cele mai bune servicii. Pe măsură ce ne extindem și ne modernizăm construind rețele mai fiabile în mai multe locuri, gestionarea complexității rețelei prin automatizare este esențială pentru a garanta o experiență de cea mai bună calitate pentru clienți. Mă bucur să văd că Ericsson lansează Platforma de automatizare inteligentă pentru automatizarea rețelelor, pe baza conceptului O-RAN Alliance Service Management and Orchestration (SMO). Viziunea Ericsson de a extinde acest concept SMO pentru a sprijini atât Open RAN, cât și rețelele existente 4G și 5G folosind un model operațional unic și transparent este o abordare inovatoare.”

Toshikazu Yokai, Executive Officer, Chief Director of Mobile Technology, KDDI, declară: „KDDI recunoaște importanța Service Management and Orchestration (SMO) și a automatizării pentru realizarea de operațiuni de rețea optime în medii RAN și Open RAN create special pentru mai mulți furnizori. SMO și kitul de dezvoltare software (SDK) open source au potențialul de a stimula inovația și diversitatea aplicațiilor (rApps), permițând furnizorilor de telecomunicații și furnizorilor terți de software să optimizeze performanța rețelei, să îmbunătățească eficiența operațională și să genereze experiențe superioare pentru clienți. KDDI estimează că SMO și controlerul inteligent RAN non-real-time (Non-RT-RIC) vor optimiza funcționarea RAN și garanta SLA-uri bazate în mod dinamic pe cerințele specifice ale serviciului. KDDI așteaptă cu interes colaborarea cu Ericsson pentru a explora potențialul acestor soluții.”

Sue Rudd, Director Networks and Service Platforms, Strategy Analytics, spune: „Ericsson Intelligent Automation Platform aduce scalabilitate, performanță și simplitate operațională în mediul din ce în ce mai complex al rețelelor mobile, inclusiv tehnologii construite special și Open RAN. Expertiza demonstrată de Ericsson de-a lungul timpului în domeniul rețelelor radio și soluțiilor end-to-end și network slicing, alături de participarea sa activă la O-RAN Alliance și statutul de lider în automatizarea rețelei ONAP, i-au permis să creeze această platformă puternică pentru a-i ajuta pe clienți să-și maximizeze rentabilitatea investiției (ROI), prin livrarea inteligentă de servicii de înaltă calitate către clienții finali. Datorită experienței dovedite de orchestrare a serviciilor de la mai mulți furnizori și automatizare a operațiunilor open source, Ericsson este un partener excelent pentru dezvoltatorii de aplicații rApp și integratorii de sisteme, care pot beneficia de kitul de instrumente și mediul de dezvoltare unice.”

Views: 0