Ericsson dezvolta prima platforma 5G

  • Ericsson va fi prima companie pe piata care va oferi solutii ce combina capabilitati core si radio pentru diferite cazuri de utilizare ale tehnologiei 5G, accelerand evolutia catre retelele viitorului
  • Noul portofoliu de solutii ofera conectivitate si acces 5G, acoperind toate frecventele de retea

Ericsson 5G platform1

Ericsson (NASDAQ: ERIC) prezinta o platforma 5G dedicata nevoilor primilor operatori care vor face trecerea catre 5G si pentru a acoperi necesitatile aplicatiilor care genereaza trafic mare de date, cum ar fi cele dedicate realitatii virtuale sau realitatii augmentate. Astfel, Ericsson este prima companie care aduce pe piata solutii ce permit retelelor de azi sa evolueze fara probleme catre urmatoarea generatie de retele.

Noua platforma Ericsson cuprinde multiple solutii pentru 5G, de la core, radio, conectivitate pana la sisteme digitale de suport, servicii de transformare si securitate.

Ericsson 5G platform2

Ericsson estimeaza ca, pana in 2026 si pe masura ce operatorii telecom se vor folosi de tehnologia 5G pentru digitalizarea industriei, vor exista oportunitati de business in piata de aproximativ 582 miliarde de dolari. Pentru operatori, acest lucru inseamna un potential de crestere a veni turilor cu pana la 34% in 2026.

„Cu aceasta lansare, prezentam noua noastra platforma 5G pentru a sustine inceputul unei schimbari majore in capabilitatile retelelor, permitand companiilor sa ofere mai multe cazuri de utilizare ale tehnologiei 5G si noi modele de business pentru clientii lor. Este un prag important ce permite operatorilor sa-si continue drumul si evolutia catre 5G,” a spus Arun Bansal, Head of Business Unit Network Products la Ericsson.

„Suntem multumiti de progresul pe care Ericsson il face in avansarea tehnologiei 5G la nivel comercial,” a spus Roger Gurnani, Chief Technology Officer, Verizon. „Testele noastre cu clientii, folosind tehnologia 5G in peste 11 orase din SUA, sunt un pas important in accelerarea drumului catre viitoarea generatie de servicii wireless.”

Primul sistem 5G core

Ericsson a lansat si primul sau sistem 5G core care poate sustine multiple cazuri de utilizare pentru 5G, ajutand operatorii telecom sa profite de oportunitatile de crestere. Datorita acestui lucru, Ericsson prezinta solutii noi atat pentru portofoliul sistemului 5G core, cat si pentru aplicatii:

  • Federated network slices pentru roaming 5G – care permit unui operator sa ofere servicii de retea la nivel global.
  • Network slice management pentru a automatiza serviciile oferite si a asigura calitatea acestora si livrarea rapida catre consumatorii finali.
  • Politici de administrare a datelor 5G generate de utilizatori astfel incat acestia sa beneficieze de cea mai buna calitate a serviciilor si de o integritate a datelor.
  • Cloud distribuit pentru a facilita rularea aplicatilor care necesita latenta scazuta, precum celor de recunoastere faciala in timp real. Mai mult decat atat, acesta va permite separarea completa a controlului si a datelor utilizatorilor, precum si capacitate de stocare fara precedent.
  • Servicii de transformare 5G pentru a asigura virtualizarea retelelor si migrarea acestora si operatiunilor catre 5G core.

Primul portofoliu de solutii pentru conectivitate si acces 5G la nivel global

Ericsson adauga noi tehnologii radio mid-band si high-band 5G solutiei lansate, in premiera, anul trecut –  Ericsson 5G NR Radio. Astfel, disponibilitatea multiplelor tehnologii radio pentru toate intervalele de frecventa va aduce beneficii comunicatiilor 5G la nivel global.

Sustinerea acestor noi oportunitati de business si aplicatii va necesita livrarea de date in retea de ordinul terabitilor. Pentru a asigura capabilitatile necesare pentru retea, Ericsson lanseaza si solutii optimizate de transport de date, ca noul MINI-LINK ce permite o viteza de 10Gbps.

Ericsson va livra noi inovatii si pentru retele LTE si solutii LTE de 1Gbps. Noile produse vor complementa deja existentul Ericsson Radio System si vor creste atat eficienta energetica si spectrul retelelor 4G, cat si acoperirea aplicatiilor. Mai mult decat atat, noile tehnologii radio vor crea retele LTE foarte rapide, de 1Gbps.

„Noul portofoliu Ericsson 5G deschide noi oportunitati”, a spus Daniel Staub, Head of Joint Mobile Grup, Swisscom. „Pe masura ce facem primii pasi catre era 5G, noile tehnologii radio ne vor ajuta sa crestem viteza retelelor 4G. Cu ajutorul acestui lucru si al Ericsson, Swisscom ramane lider tehnologic si ofera o experienta mai buna utilizatorilor.”

Ericsson la Mobile World Congress 2017

Incepand cu 27 februarie si pana pe 2 martie, in Barcelona, Spania, Ericsson demonstreaza solutii inovatoare pentru retelele viitorului.

Te invitam sa ne vizitezi standul din Hall 2 sau sa accesezi website-ul nostru pe durata MWC 2017 si sa te alaturi conversatiilor si demonstratiilor legate de: 5G, platforme si servicii pentru IT, Cloud, retele, TV & Media, solutii conectate pentru toate industriile, Internetul Tuturor Lucrurilor si parteneriate pentru succes.

16 februarie 2017 – Ericsson

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: