Ericsson colaborează cu King's College London și Technische Universität Dresden pentru dezvoltarea 5G
- Ericsson va sponsoriza o serie de programe cheie de cercetare în domeniul 5G, ajutând la dezvoltarea acestuia la nivel internațional
- Noii partenerii își vor uni forțele în proiecte comune de cercetare și dezvoltare pentru comunicații „machine type” (specifice tehnologiei 5G), dar și pentru aplicații mai complexe care să susțină orașe inteligente
- Colaborarea subliniază încă o dată interesul Ericsson în dezvoltarea 5G în Europa
Ericsson a început colaborarea cu două dintre cele mai prestigioase universități din Europa, King’s College din Londra (Marea Britanie) și Technische Universität din Dresda, Germania (TU Dresda). Eforturile colective ale celor trei parteneri se vor concentra pe cercetarea 5G și vor căuta răspunsuri atât pentru aspectele tehnice nedefinite încă, cât și pentru modurile în care societatea va valorifica următoarea generație de tehnologie de comunicații.
Ericsson colaborează deja cu alte institute de cercetare și universități europene pentru a crea un ecosistem de dezvoltare 5G, precum Universitatea Tehnică Regală din Stockholm, Universitatea de Tehnologie Chalmers din Göthenburg (Suedia) și Universitatea din Lund (Suedia).
Valter D’Avino, Ericsson Head al Regiunii Europa Vestică și Centrală, a declarat: „Noi credem că, prin colaborarea cu King’s College din Londra și TU Dresda, vom putea contribui la dezvoltarea mai alertă a unor orașe inteligente, mai verzi, dar și al Internetului Lucrurilor în Marea Britanie și Germania. Cele două parteneriate sunt modul Ericsson de a se implica activ, de a inova și de a dezvolta tehnologia 5G pentru a susține viziunea noastră a unei Societăți Permanent Conectate și creșterea economiilor digitale.”
Ericsson conduce deja proiectul UE METIS (Mobile and wireless communications Enablers for Twenty-twenty (2020) Information Society) și a fost unul dintre cei mai implicați jucători din spatele 5G PPP (Parteneriatul Public-Privat pentru Infrastructură 5G), un proiect în care vendori, operatori și jucători din industrii diferite, precum industria auto, cea de utilități sau sectorul de automatizări, colaborează strâns.
Cel mai probabil, primele implementări comerciale 5G vor avea loc abia în 2020, iar Ericsson este convins că, până atunci, vom ajunge la 50 de miliarde de dispozitive conectate la nivel mondial, majoritatea dintre acestea fiind conectate prin comunicații machine-to-machine.
Rețelele 5G vor face posibilă apariția unor noi moduri de utilizare a accesului la Internet, cum ar fi servicii mai complexe de broadband, dar și o gamă mai largă de comunicații machine-to-machine și de distribuție media. Aceste servicii vor avea cerințe foarte stricte de performanță a rețelelor.
Ericsson – 8 aprilie 2015
Views: 0