Epson primește statutul Gold în sistemul de evaluare EcoVadis pentru sustenabilitate generală

  • Acest premiu poziționează Epson în topul celor mai sustenabile companii
  • Este al doilea an consecutiv în care Epson primește această recunoaștere

 Pentru al doilea an consecutiv, Epson este catalogată companie Gold pentru sustenabilitate generală de către platforma independentă EcoVadis. Această poziționare de top, prin care se reflectă dedicarea Epson față de atingerea celor mai înalte standarde posibile de CSR (campanii de responsabilizare socială), confirmă totodată rezultatele de excepție ale companiei la categoriile Mediu și Dezvoltare Durabilă și subliniază realizările excelente pe palierele Muncă, Drepturile Omului și Etică.

CSR EcoVadis Logo

EcoVadis – o platformă de colaborare independentă și fiabilă – întrebuințează o metodologie unică de evaluare CSR care măsoară peste 50.000 de organizații împărțite în 190 de sectoare industriale din 150 de țări. Procesul de evaluare Epson a constat din măsurarea companiei în termeni de angajați, procese și platformă, rezultând în recunoașterea politicilor, acțiunilor și rezultatelor remarcabile, atât în zona de Mediu cât și de Dezvoltare Durabilă, ceea ce a poziționat Epson în topul celor mai sustenabile companii, reunite într-un procent de 3%.

Henning Ohlsson, director CSR din partea Epson Europa, a comentat: „Cu o presiune în creștere pe umerii companiilor de a demonstra cele mai înalte standarde posibile de CSR și de sustenabilitate, sunt foarte mândru că activitatea pe care o derulăm la nivel de companie a fost recunoscută prin această acreditare Gold de la EcoVadis. Noi, la Epson, considerăm de mult timp că mediul de afaceri împărtășește o responsabilitate colectivă de a construi un viitor sustenabil, iar asta vizează fiecare pas al lanțului de producție – de la fabrică și până la birouri. Ne dăm silința să integrăm asta atât în propriile eforturi de responsabilizare socială, cât și în tehnologia pe care o producem și care îi ajută pe clienții noștri să își atingă obiectivele lor în ce privește sustenabilitatea”.

„Sustenabilitatea este scrisă în ADN-ul nostru și este gravată în filosofia noastră de management. A fi o companie sustenabilă înseamnă a fi conștienți de fiecare aspect al organizației noastre. Asta ne alimentează inovarea, ne motivează creşterea și forța de muncă și este un factor-cheie al modului în care colaborăm cu partenerii noștri de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. Dar, în timp ce încercăm să promovăm o economie circulară, cu o amprentă de carbon cât mai mica, ne dăm seama că aceasta este o misiune în derulare și, pe măsură ce înaintăm, rămânem complet dedicați Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă (SDG) ale Națiunilor Unite, ce redefinesc modul în care operează compania noastră”, a mai adăugat Henning Ohlsson.

Misiunea Epson de a dezvolta tehnologia de imprimare cu jet de cerneală le permite acum clienților să își atingă aspirațiile ecologiste, financiare și societale. Alegând să investească în imprimarea cu jet de cerneală în locul tehnologiei laser, companiile pot să genereze cu până la 99% mai puține deșeuri, zero gaze cu efect de seră, cu 92% mai puțin CO2 și să consume cu 96% mai puțină energie comparativ cu folosirea imprimantelor laser1. Extrapolând, dacă toate companiile s-ar orienta către imprimantele cu jet de cerneală, s-ar economisi destulă energie încât să poată fi folosită de cel puțin 507.000 de gospodării din întreaga Europa, timp de un an.

Nu numai la nivelul imprimării cu jet de cerneală, Epson este determinată să dezvolte produse care țin cont de mediu de-a lungul tuturor gamelor sale, de la videoproiectoare și până la robotică și ochelari inteligenți pentru realitatea augmentată. Determinarea Epson de a produce tehnologii eficiente, compacte și precise (conceptul Sho Sho Sei) este de mult timp înrădăcinat în valorile japoneze Monozukuri – arta și știința manufacturii.

Datorită acestor eforturi constante de perfecționare, una dintre cele mai recente inovații Epson, PaperLab, a ajuns să se materializeze. Echipamentul PaperLab A-8000, care, potrivit datelor noastre, este primul sistem de reciclare și producție a hârtiei prin procesare uscată  din lume, spre exemplu, produce pe loc hârtie nouă din cea veche. Modelul face posibilă reutilizarea deșeurilor de hârtie și le permite oamenilor să închidă bucla reciclării, susținând deplasarea către o economie circulară.

Mai multe informații despre performanța Epson în zona CSR pot fi accesate în Integrated Report și în Sustainability Report, care subliniază progresul companiei și realizările-cheie în zone de performanță ecologică, responsabilitate socială și guvernare corporatistă globală. Pentru a accesa acreditările de mediu ale Epson Europa, vizitați aici.

19 noiembrie 2018 – Epson

Visits: 0