Epson lansează un sistem de imprimare inovator

Epson lansează sistemul de imprimare față-verso DJet, cu dimensiuni de 44 inci, care încorporează două imprimante Epson SureColor SC – T7200.

Sistemul DJet a fost dezvoltat de firma elvețiană Digital Information și poate fi configurat și cu noile imprimante SureColor SC – P10000, cu mod de imprimare în 10 culori, în funcție de nevoile utilizatorilor. Sistemul a fost proiectat pentru producția ultra – rapidă a probelor de tipar față – verso în format 4-up ( B2 ) și 8-up ( B1), dar și pentru producția elementelor pe termen scurt, cum sunt pliantele și broșurile.

DJet

DJet leagă o pereche de imprimante SC – T Epson în secvență, dar balansează cu 180 de grade, astfel încât fiecare dintre ele să printeze o față a rolei netăiate. Proiectat cu un minimum de piese mecanice pentru o mai mare ușurință în operare, sistemul DJet include o buclă de hârtie între cele două imprimante.

Sistemul conține un software de control personalizat care adaugă coduri de identificare și de poziționare pentru fiecare sarcină în parte. Acestea sunt citite de camere video și prelucrate de software-ul de control pentru a confirma alinierea pentru partea din spate a rolei de imprimat. Sistemul înregistrează în mod continuu poziția hârtiei imprimate, asigurând o înregistrare front to back de înaltă calitate.

Paginile imprimate sunt secționate, însă în final vor alcătui o carte în întregime, o broșură cu paginația corectă sau pot fi folosite ca print-uri complete pentru sisteme de afișare cu două fețe. Software-ul de control DJet este compatibil cu formatul de fișier bitmap, precum și formate de fișiere Epson dintr-o varietate de fluxuri de lucru în prepress și rips.

“DJet este un sistem inteligent și versatil care face legătura între calitatea și performanța imprimării oferite de Epson și controlul și impunerea informației digitale”, a spus Mars Boehmer, reprezentant Epson Europe. “Sistemul oferă utilizatorilor flexibilitatea de a produce pagini multiple cu exactitate, față-verso, dar și capacitatea de a produce o gamă întreagă de produse tipărite de calitate, la un cost general scăzut al dreptului de proprietate și o recuperare rapidă a investiției.”

Sistemul a fost prezentat pentru prima dată în acest an, în cadrul Drupa (Düsseldorf ), cel mai important târg din lume în domeniul tiparului și al soluțiilor crossmedia.

Note pentru editor

Despre Epson

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informațiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte și precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală și sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenți, sisteme de detecție și roboți industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovațiilor și depășirii așteptărilor clienților în ceea ce privește imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile și robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 67.000 de angajați în 90 de companii din întreaga lume și se mândrește cu contribuțiile aduse comunităților în care își desfășoară activitatea și cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

www.global.epson.com

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia și Africa. Cu 1.700 de angajați, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2015 au fost de 1.577 milioane de Euro. http://www.epson.ro

București, 21 iulie 2016 – Epson

Lasă un răspuns