Dezlegare la pește, dezlegare la EVA

Peștele este alimentul pe care absolut orice nutriționist îl recomandă, în absolut orice situație. Asta pentru că este alternativa cea mai sănătoasă a oricărui alt tip de carne și totodată o sursă imbatabilă de acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6, de proteine, vitamine și minerale.

Beneficiile consumului pe pește sunt multiple și de-a dreptul uimitoare. Și poate nu în totalitate, în ansamblul lor, cunoscute. O scurtă trecere în revistă a acestora ar putea convinge cât de importantă este introducerea acestui aliment în dietă și consumul lui cu o frecvență mai mare, nu doar ocazional. Așadar, consumul de pește previne osteoporoza și anemia (datorită conținutului de vitamina D și de fier), accelerează arderea grăsimilor prin aportul de iod adus glandei tiroide, scade riscul de boli cardiovasculare prin capacitatea de a scădea nivelul de colesterol în sânge, previne producerea de inflamații în organism și totodată reduce cu 50% riscul de cancer (ovarian, mamar, esofagian, oral, de prostată și de colon). Pe lângă toate acestea, consumul de pește are efecte pozitive în cazul depresiei și tulburării bipolare și previne deteriorarea funcțiilor creierului și apariția temutei boli Alzheimer. Un studiu realizat de o echipă de cercetători francezi a arătat că persoanele care consumă pește sau fructe de mare cel puțin o dată pe săptămână au un risc scăzut de a suferi de boala Alzheimer mai târziu în viață. De asemenea, are un rol cu totul deosebit în ceea ce privește creșterea aportului de calciu în organism, ceea ce are ca și efect menținerea sănătății oaselor și prevenirea hipertensiunii arteriale, factor de risc în producerea bolilor cardiovasculare. Nu există deci un moment anume sau o situație anume în care să alegi să mănânci pește. Este bun oricând, este recomandat oricând.

Peștele a fost ales să fie, totodată, și unul dintre simbolurile creștinismului. Și pentru că de sărbătoarea Floriilor cei care s-au ostenit să țina Postul Sfintelor Paște au dezlegare la pește, iată o bună și potrivită ocazie de a degusta conservele EVA, preparate din cele mai bune părți ale peștelui și bogate în proteine valoroase ce conțin aminoacizi și minerale esențiale.

O primă recomandare pentru masa de sărbătoare sunt sortimentele de conserve de sardine, un pește care conține o cantitate de mercur mult mai mică decât alte specii. Pentru toate gusturile, pentru toate preferințele, EVA a pescuit în Marea Adriatică și îți pune pe masă Sardine în ulei vegetal și Sardine în ulei vegetal cu lămâie (în mod tradițional, lămâia adăugată la diverse preparate îmbunătățește digestia), Sardine în sos tomat, Sardine în sos picant sau Sardine în ulei de măsline.

Vrei să înceapă masa cu o gustare? Bazează-te pe EVA File de macrou în ulei vegetal și File de macrou în sos tomat. Va trebui doar să prăjești câteva felii de paine toast, pe care să îl servești!
O combinație absolut delicioasă este cea din orez, salată de cartofi sau paste cu EVA File de hering în ulei vegetal sau File de hering în sos tomat, ambele sortimente încântându-i – garantat! – și pe cei mai pretențioși consumatori de pește.

Dacă până acum ai ocolit șprotul considerându-l un pește prea mic (are o lungime de 8-16 cm) și neînsemnat, să știi că ai gresit și i-ai făcut o mare nedreptate. Pentru că șprotul, așa mic cum este el, nu este cu nimic mai prejos decât sardina din punctul de vedere al nutrienților. Cât despre cât poate fi el de gustos, nu rămâne decât să te convingă conservele EVA Șprot în ulei vegetal sau Eva Șprot în sos tomat.

Views: 1