DefCamp, evenimentul care reunește comunitatea de securitate cibernetică din regiunea CEE, va avea loc online, în perioada 24-25 noiembrie 2021
DefCamp, cea mai mare conferință de securitate cibernetică din regiunea Europei Centrale și de Est, va avea loc online, în acest an, în perioada 24-25 noiembrie 2021.
Pe parcursul celor două zile, specialişti din toată lumea vor susţine prezentări despre phishing și inginerie socială, vulnerabilități ale IoT sau noi metode de detecție ale incidentelor cibernetice. De asemenea, nu vor lipsi prezentări despre vulnerabilitățile
aplicațiilor Android, selectarea și prioritizarea surselor de detectare, exploatarea vulnerabilităților critice sau problemele de securitate din marile corporații. Programul conferinței este disponibil pe site.
Încă din 2011, DefCamp a avut misiunea de a oferi un mediu prielnic pentru experți în securitate cibernetică, reunind în fiecare an profesioniști din domeniu, care împărtășesc comunității infosec locale și internaționale cele mai recente studii și perspective.
La evenimentul online sunt așteptați mii de participanți din toată lumea, experți în securitate cibernetică, dar și companii interesate de protejarea activităților informatice. Mai mult, vor fi prezente și companii mari din tehnologie de la nivel global, startup-uri locale, iar specialiști și speakeri vor dezbate riscuri, probleme și concepte fundamentale de securitate cibernetică.
Pe lângă seria de prezentări, participanții au ocazia de a participa la cele peste 10 competiții de securitate cibernetică organizate în cadrul Hacking Village. Provocările sunt variate, cu diverse niveluri de dificultate, și vin din zona de identificare de vulnerabilități (CVE Adventures), criminalistică digitală, penetration testing, honeypots (Deception Ops), criptografie, reverse engineering și multe altele. Participanții vor concura fie pe cont propriu, fie în echipe și concursurile vor avea loc online, pe platforma educațională CyberEDU.
DefCamp Capture the Flag (D-CTF) și IoT Village sunt două competiții cu tradiție care atrag anual cei mai mulți participanți din toată lumea
D-CTF este cea mai importantă competiţie de acest fel din Europa Centrală şi de Est în care participanţii, organizaţi în echipe, au la dispoziţie 24 de ore pentru a colecta cât mai multe steaguri (flags) prin rezolvarea unor exerciţii din domenii precum reverse engineering, forensics, programming sau criptografie. La rândul lui, IoT Village este conceput pentru a avea o abordare practică a hacking-ului de dispozitive digitale: participanții vor ataca dispozitivele anunțate în concurs, folosind orice instrumente pe care le au la dispoziție, și vor raporta juriului toate vulnerabilitățile identificate.
„Această nouă ediție DefCamp vine după aproape doi ani în care distanțarea socială, fenomenul work from home și mutarea comunicării dintre oameni preponderent în mediul online au alimentat, și aproape forțat, procesul de digitalizare, ceea ce a dus la atacuri cibernetice pe măsură. Pandemia nu a făcut decât să lase uși deschise atacatorilor și să ofere un mediu propice criminalității cibernetice, dacă luăm în considerare atacurile de phishing sau ransomware care au vizat sistemul vital pentru buna funcționare a unui stat cum e sistemul medical. În acest context, este nevoie de o comunitate puternică de specialiști care să poată împărtăși din expertiza și cunoștințele lor pentru a crește capabilitățile industriei de securitate cibernetică în combaterea atacurilor ce devin din ce în ce mai performante”, a declarat Andrei Avădănei, fondatorul DefCamp.
Nevoia de specialiști în securitate cibernetică este în creștere nu doar în România, ci și pe plan global, atât în domeniul public, cât și în cel privat. The New York Times a estimat 3,5 milioane de noi locuri de muncă în domeniul securității cibernetice la nivel mondial în 2021, în creștere de la un milion de posturi în 2014.
„Misiunea DefCamp este de a crește și de a susține în mod constant această comunitate. Faptul că numeroși lideri din industrie, speakeri și participanți revin an de an la acest eveniment ne motivează să ne implicăm și să promovăm mai activ colaborarea în cadrul comunității. Chiar dacă această ediție a DefCamp are loc exclusiv online, răspunsul din partea întregii comunități a fost cel puțin la fel de entuziast, ceea ce arată că direcția în care ne îndreptăm ca industrie și comunitate este cea potrivită”, a adăugat Andrei Avădănei.
Ținând cont de evoluția cifrelor, DefCamp își propune să se dezvolte treptat într-un ecosistem puternic în care practicienii din domeniul securității cibernetice să poată colabora și împărtăși cunoștințe și perspective pentru a face față cererii venite din partea mediului privat, dar și public, și pentru a le oferi soluții cât mai eficiente.
Views: 0
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.