De la componente PC la inteligență artificială: Accenture pregătește tinerii români pentru lumea digitală

Accenture, un lider global în servicii profesionale, a încheiat cu succes cea de-a 5-a ediție a Digital Skills Academy, desfășurată între 1 martie și 20 iunie 2024. Programul a avut loc în 47 de școli din întreaga țară, acoperind 57 de clase și beneficiind de parteneriatul cu Teach for Romania, Junior Achievement Romania și Roma Education Fund.

“Digital Skills Academy ne oferă oportunitatea de a inspira și educa tinerii în domeniul digital. Prin programul nostru, nu doar transmitem cunoștințe tehnice, ci și cultivăm creativitatea și gândirea critică esențiale pentru viitorul lor. Fiecare copil care dobândește abilități digitale devine un potențial inovator pentru România. Ne bucurăm să aducem încă un an de fericire în sufletele copiilor prin intermediul programului Digital Skills Academy. Împreună construim o Românie mai frumoasă și un viitor de succes pentru următoarea generație”, a declarat Aliona Hlusov, inițiatoarea și coordonatoarea programului Digital Skills Academy din cadrul Accenture. 

Un aspect important al ediției din acest an a fost participarea la Olimpiada DSA, unde au fost generate peste 110 proiecte realizate de aproximativ 200 de copii. Proiectele, pe tema “IDEI de Bine pentru Comunitatea Noastră”, au permis copiilor să acumuleze și să aplice competențe digitale în inițiative menite să ajute comunitatea. Unele proiecte câștigătoare vor fi prezentate primarilor pentru a fi integrate în programele de dezvoltare comunitară. Exemple includ afișe educaționale despre reciclare în satul Fundeni, idei pentru sustenabilitate și infrastructură în Sânpetru, un proiect ecologic din Brașov și unul despre un învățământ mai eficient în județul Ilfov.

În acest an, programul a ajuns la peste 1.110 copii, cu vârste între 9 și 14 ani, din 47 de școli. Aceștia au beneficiat de instruire în competențe digitale oferită de 109 voluntari Accenture din toate orașele în care compania este prezentă. De asemenea, 190 de copii au avut ocazia să viziteze cele 6 birouri Accenture din România, oferindu-le o imagine reală a mediului de lucru într-o companie de top.

Curriculumul acestui an a inclus subiecte precum “Componente PC” (evoluția calculatorului, componente periferice, sisteme de operare), “Utilizarea aplicațiilor Microsoft Office” (introducere de text, imagini), “Siguranța pe Internet” (structura unei parole, phishing, cyberbullying), “Programarea în Scratch” (gândire algoritmică, creare de jocuri), și, ca noutate, “Generative AI” (inteligența artificială generativă). Aceste module au fost esențiale în pregătirea copiilor pentru a face față provocărilor unei lumi digitale în continuă evoluție.

“Programul Digital Skills este o experiență pe care o recomand tuturor. Este vorba despre îmbinarea organizării timpului și a motivației de a face ceva tangibil, cu feedback imediat”, a spus Angela Sarafu, voluntar Accenture. “Am ales să fiu voluntar pentru a aduce o schimbare în comunitate, iar Digital Skills Academy a fost oportunitatea perfectă. A fost o experiență minunată, dar și o provocare, în care am descoperit lucruri noi despre mine. Încântarea și zâmbetele copiilor au fost o răsplată pe măsură “, a adăugat Bianca-Evelina Bălteanu, voluntar Accenture.

Prin intermediul diverselor programe de implicare socială, Accenture România își menține promisiunea fermă de a genera un impact benefic în societate. Compania se concentrează pe inițiative care vizează îmbunătățirea competențelor digitale ale generației tinere și pe crearea unui mediu tehnologic mai echitabil și mai incluziv. 

Views: 113

Lasă un răspuns