Ciorba cu borșul Vegeta ridică mai sus ștacheta!
Multor persoane le este greu sau chiar imposibil să asigure zilnic organismului un nivel optim de hidratare. Pentru aceștia, cei doi litri de apă pe zi sunt o cantitate greu de acceptat. Deserviciile făcute propriului organism ca urmare a deshidratării sunt multe și deloc neînsemnate. Bineînțeles, oricine poate să ajungă la un nivel corect de hidratare, doar că asta presupune răbdare și determinare, înseamnă exercițiu și înseamnă antrenament. Înseamnă să vrei să-ți educi corpul, să-l faci să ceară apă și să mărești cantitatea de lichid consumată treptat, nu dintr-o dată.
Din fericire, la consumul zilnic de lichide se contorizează nu doar apa ci și un preparat tare drag nouă, românilor: ciorbele. Așa că de ce n-ai începe antrenamentul mâncând ciorbă la prânz, în fiecare zi? Cu carne sau doar cu legume, nici nu contează. Cum îi place fiecăruia. Organismul va primi nu numai lichidul ci și proteinele și vitaminele din carne și legume, câștigul fiind așadar unul mai mare decât și-a propus omul inițial.
Să prepari o ciorbă este ieftin și simplu. Nu trebuie să fii o gospodină cu experiență și nici un mare chef ca să porționezi carnea și să toci legumele. Trebuie doar să vrei să încerci. Te provocăm noi cu o rețetă simplă și totodată îți spunem și trucurile prin care să dai ciorbei tale savoare.
Ciorbă acră de legume, cu cimbru
Ai nevoie de: două cepe medii, doi morcovi, un sfert de țelină, o rădăcină de pătrunjel, un ardei gras roșu, o jumătate de dovlecel, o mână de fasole verde, o ceșcuță de fasole boabe din conservă, 250 ml suc de roșii, două „cuiburi” de fidea, leuștean verde, o crenguță de cimbru, două linguri de ulei, Vegeta Borș Original, Vegeta Borș cu legume, Vegeta Borș cu verdețuri sau Vegeta Borș cu smântână.
Cum se prepară
Ceapa se taie mărunt, iar restul legumelor în cubulețe mici. Rădăcinoasele (morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel) pot fi eventual date prin răzătoarea mare, dacă preferi. Călește puțin in ulei ceapa împreună cu morcovul, țelina și rădăcina de pătrunjel, apoi toarnă peste ele cam trei litri de apă fierbinte. După 5-10 minute de când a început să fiarbă, adaugă și păstăile de fasole. Acum este momentul să pui sare (după gust) și crenguța de cimbru. Când legumele sunt aproape fierte, adaugă cubulețele de dovlecel (vor fierbe mai repede), boabele de fasole și fideaua. Acrește ciorba cu Vegeta Borș, după gustul tău, și mai lasă să dea în câteva clocote. Stinge focul și aromatizează cu leușteanul tocat mărunt.
Și pentru că a venit vorba de gust, de savoare, ține minte că în orice mâncare – vorbim despre felurile principale – condimentele sunt secretul. Dacă știi cum să le folosești, niciodată nu dai greș. Tocănițele, mâncărurile cu sos în general, prind viață dacă adaugi Vegeta Maestro Boia de ardei dulce, Vegeta Maestro Boia de ardei iute sau Vegeta Natur Boia afumată dulce ori Vegeta Maestro Piper negru măcinat. Să ții minte acest sfat!
Views: 2
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.