Ciorba care nu primește niciun reproș e ciorba acrită cu Vegeta Borș

Postul Paștelui este cel mai lung și totodată considerat și cel mai aspru, pentru că pe perioada celor 40 de zile sunt doar două ocazii în care se poate mânca pește. Partea bună este că, fiind primăvară, avem la dispoziție o varietate de legume și verdețuri. Iar după perioada de iarnă, organismul chiar are nevoie de ele.

Ciorbele și borșurile au fost dintotdeauna nelipsite din alimentația românilor. De ce-ar lipsi tocmai în perioada de post, când reprezintă un fel de mâncare ieftin, sănătos și sățios. Iar acum, primăvara, ciorba de salată sau cea de lobodă sunt mai mult decât binevenite. Ciorba de lobodă, ca și cea de salată de altfel, poate fi consumată atât caldă cât și rece.

Ai nevoie de: 2-3 legături de lobodă (roșie, verde sau mix), o ceapă uscată, două fire de ceapă verde (opțional), un morcov, un păstârnac mic, o bucată mică de țelină rădăcină, o legătură de mărar, o legătură de leuștean, un plic de Vegeta Borș Original, cu Verdețuri sau cu Legume 2-3 linguri de ulei, sare și piper, doi litri de apă, două linguri de orez sau cartof tăiat cubulețe pentru un plus de consistență.

Cum se prepară

Spală bine loboda și rupe-o în fâșii mari.Taie ceapa mărunt, iar morcovul, păstârnacul și țelina le poți da pe răzătoare sau le tai cubulețe.

Într-o oală, încinge uleiul și călește ceapa uscată și verde. Adaugă morcovul, păstârnacul și țelina, amestecând ușor 2-3 minute.

Adaugă doi litri de apă fierbinte. Dacă folosești orez sau cartof, adaugă-le acum. Fierbe până legumele sunt aproape gata (aproximaativ 10-15 minute).

Pune loboda în oală și mai lasă la fiert 5-7 minute. Adaugă Vegeta Legume și Vegeta Borș și mai lasă să fiarbă încă cinci minute. Potrivește gustul cu sare și piper.

Stinge focul și presară verdeața tocată (mărar și leuștean). Acoperă cu capac 10 minute ca să se întrepătrundă aromele. La final mai poți adăuga un cățel de usturoi zdrobit. Dacă vrei un aspect mai cremos fără ingrediente de origine animală, poți pune o lingură de fulgi de drojdie inactivă. Ciorba se servește caldă, cu pâine proaspătă sau crutoane. 

Views: 29

Lasă un răspuns