Cine acrește borșul de pește? VEGETA, desigur!
Iar nu știi ce să mai faci de mâncare, nu-i așa?! Dar de un borș de pește ce zici? Mănânci și îți imaginezi că ești în Deltă… Ei, nu sună bine?! Dacă n-ai făcut niciodată pentru că nu știi să îl prepari, ci doar ai mâncat pe la cherhanale, te salvăm noi cu o rețetă absolut delicioasă, autentică, de borș lipovenesc. Ca să obții gustul acrișor specific, folosește unul dintre borșurile VEGETA: Original, cu Legume, cu Smântână sau cu Verdețuri. (Știi tu, diferența stă în lucrurile mici și aparent neînsemnate…)
Ai nevoie de: 1,5 kg pește (crap, somn, știucă), 3,5 litri de apă, 2 cepe mari, 2 morcovi, un ardei gras, 2 roșii, o țelină mică, 2 cartofi, o legătură de leuștean și una de pătrunjel, Vegeta Borș, sare și piper după gust.
Cum se prepară:
Curăță peștele și taie-l în bucăți potrivite. Într-o oală mare pune apa la fiert. Adăugă ceapa, morcovii, ardeiul gras, roșiile și țelina, toate tăiate mărunt. (Dacă vrei un gust mai intens de legume, poți adăuga VEGETA Legume sau VEGETA Natur Legume.)
După ce legumele sunt aproape fierte, adaugă cartofii tăiați cuburi. Când cartofii sunt aproape gata, adaugă bucățile de pește și lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10-15 minute (nu mai mult, pentru că peștele fierbe repede și nu vrei să se sfărâme în ciorbă, ci să rămână bucăți). Adaugă borșul și mai lasă să dea în 2-3 clocote. Potrivește gustul de sare și piper. La final, presară leușteanul și pătrunjelul tocate mărunt.
Borșul de pește nu este neapărat agreat de toată lumea. Sunt persoane care îl adoră și persoane care îl detestă. Dar nu borșul este de vină în cazul celor din urmă, ci peștele. Dacă ai la masă și dintre aceștia, ca să nu pierzi timpul preparând două feluri de ciorbe, uite o șmecherie. Înainte de a pune peștele, scoate câteva porții de borș separat, în altă oală, și adaugă VEGETA Natur Gust de Găină. În felul ăsta mulțumești pe toată lumea!
Views: 5