Câștigătorii competiției ASUS Learn & Compete 2024

Concursul ASUS Learn & Compete 2024 s-a încheiat pe 29 februarie, odată cu desfășurarea finalei în format fizic la sediul Microsoft România. Cei 30 de liceeni calificați în urma a două etape online au concurat pe laptopurile ASUS ExpertBook B1 (B1502) pregătite în acest sens. Chestionarul Kahoot! a reunit întrebări din domeniul TIC și despre portofoliul ASUS Educational, departajarea concurenților făcându-se în funcție de corectitudinea și rapiditatea răspunsurilor. Toți participanții au primit diplome de finaliști, iar primii trei clasați au fost premiați cu câte un pachet ASUS ce a cuprins câte un laptop din gama ExpertBook. Totodată, au fost premiați cu câte un notebook și cei trei profesori îndrumători, cadrele didactice având rolul de a înscrie, antrena și monitoriza performanțele elevilor pe întreaga durată a competiției.

Finala ASUS Learn & Compete 2024 a fost câștigată de Laura Cojocariu, elevă a Colegiului Național „Ion Creangă”. A totalizat 29528 de puncte, oferind cele mai multe răspunsuri corecte, mai exact la 31 de întrebări – la fel ca locul secund, dar într-un timp mai scurt. Laura a fost premiată de ASUS cu un laptop ExpertBook B3 Flip (B3402FBA). Podiumul a fost completat de Pop Rareș Gabriel de la Colegiul Economic „A. D. Xenopol” cu 28982 de puncte și de Dima Luca Alexandru de la Colegiul Național „Iulia Hașdeu”, cu 28887 de puncte.

Clasamentul ASUS Learn & Compete 2024 – TOP 10 finaliști:
1. Cojocariu Laura – COLEGIUL NAŢIONAL „ION CREANGĂ”
2. Pop Rareș Gabriel – COLEGIUL ECONOMIC „A. D. XENOPOL”
3. Dima Luca Alexandru – COLEGIUL NAŢIONAL „IULIA HAŞDEU”
4. Militaru Eduard-Cristian – LICEUL TEORETIC „TUDOR VLADIMIRESCU”
5. Mincă Bianca-Mihaela – LICEUL TEORETIC „TUDOR VLADIMIRESCU”
6. Mavrodin Ianis-Alin – LICEUL TEORETIC „C-TIN BRÂNCOVEANU”
7. Cojocaru RC Bogdan Gabriel – LICEUL TEHNOLOGIC DE METROLOGIE „TRAIAN VUIA”
8. Mihăescu Mihai-Vlad – COLEGIUL NAŢIONAL „IULIA HAŞDEU”
9. Ionescu Vlad Nicholas – COLEGIUL NAŢIONAL „IULIA HAŞDEU”
10. Drăgulănescu Nicole Alexandra – COLEGIUL NAŢIONAL „GHEORGHE ŞINCAI”

Concurenții de pe locurile 2-3, precum și cei trei profesori îndrumători ai finaliștilor de pe podium au fost premiați cu câte un laptop ASUS BR1402.

Competiția ASUS Learn & Compete a fost organizată de ASUS România în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, fiind inclusă în Calendarul Activităților Educative Municipale 2024. Concursul se adresează liceenilor din capitală, promovând competențele digitale în rândul tinerilor. Proiectul a fost inițiat în 2022 (sub titulatura ASUS Challenge) și are la activ trei ediții încheiate cu succes.

La ediția ASUS Learn & Compete 2024 s-au înscris 2709 liceeni îndrumați de 376 de profesori, reprezentând 91 de instituții de învățământ din capitală. În finală au concurat 30 de elevi din partea a 18 licee: Colegiul Economic „A. D. Xenopol”, Colegiul Naţional „Cantemir Vodă”, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, Colegiul Naţional „I.L. Caragiale”, Colegiul Naţional „Ion Creangă”, Colegiul Naţional „Ion Neculce”, Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”, Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă”, Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai I”, Liceul „Româno-Finlandez”, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Liceul Tehnologic De Metrologie „Traian Vuia”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Liceul Teoretic „C-Tin Brâncoveanu”, Liceul Teoretic „Hyperion”, Liceul Teoretic „Ion Barbu”, Liceul Teoretic „Şcoala Mea” și Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”.

Laptopul ASUS ExpertBook B3 Flip B3402
Acordat ca premiu marelui câștigător, ExpertBook B3 Flip B3402 este un laptop polivalent ideal pentru mediul educațional grație performanțelor sale fiabile și facilităților speciale. Ecranul tactil de 13,3” poate fi rotit la 360 de grade, oferind multiple moduri de utilizare, perfecte pentru prezentări, studiu interactiv sau colaborarea în echipă. Echipat cu procesor Intel® Core™, notebook-ul poate gestiona cu ușurință sarcini complexe, precum proiecte de cercetare sau programare. Tastatura rezistentă la stropire și retro-iluminată îmbunătățește experiența de lucru în orice mediu, fie în sala de curs sau în bibliotecă. Camera web dispune de un scut fizic pentru intimitate, iar gama de porturi I/O îi conferă o conectivitate excelentă și interoperabilitate cu majoritatea perifericelor.

Views: 1

Lasă un răspuns