Canon celebrează poveştile create de studenţi şi de profesionişti, în cadrul evenimentului Visa pour l’Image 2020

Programul Canon de Dezvoltare pentru studenţi, disponibil acum în 48 de ţări

Pentru al 31-lea an consecutiv, Canon Europe anunţă cu bucurie că va fi partener al evenimentului Visa pour l’Image, unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de fotojurnalism din lume. Având loc în Perpignan, Franţa, în perioada 29 august-13 septembrie 2020, parteneriatul nostru de durată subliniază implicarea companiei Canon în domeniul fotojurnalismului, de la studenţi care învaţă să creeze, la profesionişti care pătrund dincolo de limite.

Prestigiosul festival adună cele mai importante povestiri din lume, dar şi pe cei care le fac cunoscute. Încă o dată, Canon marchează parteneriatul în cadrul evenimentului Visa pour l’Image 2020 prin trei iniţiative atractive: o bursă Canon acordată unei femei fotojurnalist, un Program Canon de Dezvoltare pentru studenţi şi noua bursă Canon în domeniul video.

Bursa Canon în domeniul video:

Anul acesta marchează debutul Bursei Canon în domeniul video, acordată în cadul evenimentului Visa pour l’Image, împreună cu Images Evidence, în baza căreia un videograf sau un fotograf va primi o bursă de 8000 de euro şi i se va oferi temporar un kit cu cele mai noi şi inovatoare echipamente Canon pentru a produce un documentar de scurt metraj. Proiectele vor acoperi subiecte pe teme culturale, sociale sau economice, iar cei care aplică vor fi jurizaţi atât în funcţie de proiect, cât şi în functie de lucrările lor anterioare.

Ideile jurnalistice, relevanţa celor relatate sau a subiectului vor fi primele aspecte evaluate de juriu atunci când vor parcurge materialele înscrise. Un clip de prezentare a proiectului câştigător va fi proiectat în cadrul festivalului, iar materialul video complet va putea fi urmărit pe ecrane în timpul evenimentului Visa pour l’Image de anul viitor. Termenul-limită pentru înscriere a fost prelungit până pe 31 mai 2020.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi: https://www.canon-europe.com/pro/news/video-grant-short-film-documentary-2020/

Pentru descărcarea criteriilor de participare, accesaţi: https://www.visapourlimage.com/en/festival/awards-and-grants/bourse-canon-du-documentaire-video-court-metrage

Bursa Canon acordată unei femei fotojurnalist

Sunt 20 de ani de când Canon şi Images Evidence promovează cele mai diverse povestiri, iar acum declarăm deschisă cursa pentru câştigarea unei prestigioase Burse acordată unei femei fotojurnalist. Această bursă, în valoare de 8000 de euro, extrem de bine cotată va recunoaşte meritele deosebite ale unei femei fotograf şi contribuţia sa în domeniul fotojurnalismului. Câştigătoarea bursei va folosi banii pentru a lucra la un proiect personal cu durata de un an, iar rezultatul final va fi prezentat în cadrul ediţiei din 2021 a festivalului.

În cadrul ediţiei de anul acesta a festivalului, câştigătoarea bursei în 2019 – fotografa armeană Anush Babajanyan (VII Photo Agency) ne va prezenta proiectul ei care are ca subiect central familiile cu mulţi membri din regiunea Caucazului de Sud. Bursa obţinută a ajutat-o să poată fotografia subiecte noi în mai multe locuri, astfel dezvoltându-şi proiectul şi atingând mai multe teme. Termenul-limită pentru înscriere a fost prelungit până pe 31 mai 2020.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi: https://www.canon-europe.com/pro/stories/female-photojournalist-grant-recipients-stories/

Pentru descărcarea criteriilor de participare, accesaţi: https://www.visapourlimage.com/en/festival/awards-and-grants/bourse-canon-de-la-femme-photojournaliste-2020

Programul Canon de Dezvoltare pentru studenţi:

Aflat deja la a patra ediţie, Programul Canon de Dezvoltare pentru studenţi oferă studenţilor din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa ocazia să participe la un workshop educaţional cu durata de trei zile. Studenţii selecţionaţi vor avea şansa să lucreze cu lideri din industrie, să participe la tururi ghidate în cadrul expoziţiilor şi la proiecţii de filme, iar portofoliile lor vor fi evaluate de Ambasadorii Canon şi editorii de fotografie prezenţi la festival.

Studenţii înscrişi sunt invitaţi să depună un portofoliu de fotografie care să conţină maxim două povestiri. Fiecare înscriere trebuie să conţină până la 20 de imagini cu descriere completă, precum şi un rezumat al proiectului. Având în vedere cererea foarte mare şi succesul proiectului, am adăugat 48 de ţări din care fotografii se pot înscrie pentru obţinerea acestei burse. Printre acestea se numără: Slovenia, Croaţia, Bosnia, Serbia, Macedonia, Bulgaria şi Malta. Termenul-limită pentru înscriere a fost prelungit până pe 31 mai 2020.

Pentru descărcarea criteriilor de participare, accesaţi: www.canon-europe.com/student

Pentru mai multe informaţii despre programele Canon în cadrul festivalului Visa pour I’Image 2020, vizitaţi: https://www.canon-europe.com/pro/events/visa-pour-l-image/?a=b

Bucureşti, România – 14 aprilie 2020 – Canon

Hits: 0

%d blogeri au apreciat: