Bratara XIAOMI Smart Band 7 – review
Moda poate deveni si o necesitate. Spun acest lucru pentru ca purtabilele la un moment dat faceau parte din categoria fashion deturnand intr-un fel destinatia initiala a bratarilor de fitness. Cred ca odata cu aparitia pandemiei aceste deviceuri au parcurs mai departe in combinatie cu smartphone-urile, distanta spre monitorizarea sanatatii care a inceput sa capete din ce in ce mai multa importanta in calitatea vietii. Si personal nici la mine nu a intarziat sa isi arate utilitatea in ultima perioada.
Cu o greutate mai mica de 14 grame, Smart Band 7 este foarte usoara si confortabila de purtat la incheietura mainii. Carcasa este protejata impotriva prafului si apei pana la 5 ATM, astfel incat utilizatorii pot folosi bratara de fitness la dus sau pentru inot fara ezitare – teoretic pana la o adancime de 50 de metri.
M-am confruntat cu pulsoximetrele din spitale. Acestea sunt date de la un pacient la altul pana isi parasesc toate proprietatile mecanice si electrice. Impreuna cu Xiaomi Mi Band 7 si aplicatia am surpriza placuta de a avea o masuratoare mai exacta. Si atunci le dau direct citirea asistentelor pentru inregistrare in foaia clinica. Cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa beneficieze de astfel de bratari din gama wearable. De altfel aceasta bratara mi-a produs confuzii facandu-ma sa cred ca am de-a face cu un smartwatch prin imbunatatirea numarului de functii cu care a venit.
Pentru sanatate idealul ar fi sa poți respecta programul zilnic de somn. Iar Band 7 si aplicatia ajuta sa poti tine o evidenta si un grafic. Desi va oferi toate valorile standard – timpul de trezire, REM, somn usor si profund, timpul total in pat si timpul de dormit – am descoperit ca nu este la fel de inteligent cand vine vorba de oprirea automata a monitorizarii somnului.
Xiaomi si-a facut un nume prin seria sa ultra-accesabila, plina de caracteristici Mi Band, iar cea mai recenta Xiaomi Mi Band 7 pare sa continue aceasta tendinta cu un afisaj mai mare, capabilitati imbunatatite de urmarire pe tot parcursul zilei si noi valori de masurare a exercitiilor. Xiaomi Smart Band 7 are un display AMOLED de 1.62 inci, cu rezolutie inalta, care este cu 25% mai mare in comparatie cu generatia anterioara este vizibil mai stralucitor, cu o luminozitate maxima de 500 de nit. Acest ecran asigura afisarea mai multor informatii si puncteaza la capitolele claritate si eficienta. Are peste 110 moduri sport, iar utilizatorii isi pot personaliza antrenamentele si individualiza indicii de sanatate, in functie de stilul lor de viata. Xiaomi Smart Band 7 aduce trei tipuri de monitorizare complet noi:
- Training load – cuprinde recomandari de exercitii bazate pe nivelul consumului de oxigen (EPOC) din ultimele 7 zile;
- Recovery duration – afiseaza intervalul recomandat de recuperare, pe baza intensitatii ultimului antrenament efectuat;
- Training effect – un rating general al exercitiilor aerobice si anaerobice.
Cu ajutorul acestora, pasionatii de sport isi pot evalua si ajusta programele de antrenament pentru a obtine performante din ce in ce mai bune. De asemenea, Xiaomi Smart Band 7 are si un program de analiza al antrenamentelor profesionale de tip VO2, care masoara volumul maxim de oxigen pe care utilizatorii il folosesc, dar afiseaza si informatii despre calitatea somnului, nivelul de oxigen din sange (SpO2), precum si ritmul cardiac. Xiaomi Smart Band 7 are o baterie care rezista pana la 14 zile in standby si rezistenta la apa pana la 5 ATM.
Xiaomi a reproiectat chiar si interfata de utilizare a trackerului de fitness pentru a corespunde cresterii dimensiunii, adaugand imagini si organizare noi. Pictogramele sunt clare si, cel mai important, se explica de la sine. Navigarea in interfata de utilizare este foarte simpla: o glisare in jos pe cadranul ceasului va aduce la notificari, tragerea in sus de jos va afiseaza toate aplicatiile, iar o derulare la stanga sau la dreapta va duce la widget-urile, pe care le puteti personaliza in companion. aplicatia. Ecranul tactil este, de asemenea, rapid si receptiv; Nu am experimentat nicio intarziere la testarea Mi Band 7.
Pe de alta parte, meniul de editare de pe fata ceasului Mi Band 7 este extrem de sensibil. In teorie, utilizatorii pot schimba sau personaliza afisajul printr-o apasare lunga pe fata ceasului. Cu toate acestea, fara a exagera, am accesat fara intentie acest meniu de mai multe ori pe zi. As prefera sa fac aceste modificari prin aplicatia insotitoare daca alternativa este o experienta atat de capricioasa.
Daca chiar vrei sa-ti editezi afisajul, exista o multime de fete de ceas disponibile pentru a schimba lucrurile. Acestea variaza de la destul de simple la unele care sunt pline cu o cantitate incredibila de date si acopera o gama larga de modele si culori. Majoritatea prezinta culori indraznete care valorifica noul afisaj, unele devenind extrem de dragute. In general, nu exista o multime pe care le-as descrie ca fiind deosebit de subtile si, din pacate, nu exista prea multe personalizari disponibile.
Smart Band 7 nu are microfon sau difuzor, asa ca apelurile primite sunt afisate doar, dar utilizatorul nu poate reactiona la ele. Daca soseste un apel pe smartphone, Smart Band 7 vibreaza daca nu este dezactivat in setari. Apelurile prin Skype sau WhatsApp nu sunt afisate. Trackerul de fitness afiseaza mesaje fara prea multa intarziere. Multe emoji-uri sunt acum acceptate, dar exista inca unele personalizate care sunt inlocuite cu simboluri bloc. O inovatie foarte buna, care a fost deja oferita printr-o actualizare pentru predecesor, este optiunea de raspuns. Pe langa textele predefinite, pot fi salvate si raspunsurile personalizate. Notificarile care au fost confirmate dispar doar atunci cand i s-a raspuns la un mesaj – in caz contrar, raman permanent in casuta de e-mail.
Singurul dezavantaj real al urmaririi exercitiilor pe Xiaomi Mi Band 7 este lipsa GPS-ului incorporat, ceea ce inseamna ca va trebui sa purtati telefonul ori de cate ori faceti exercitii. Este obisnuit de-a lungul dispozitivelor de urmarire axate pe buget, dar este totusi frustrant – mai ales daca ati folosit in trecut un dispozitiv portabil cu GPS încorporat.
Mi Band 7 foloseste un incarcator magnetic proprietar. Spre deosebire de unele modele Mi Band mai vechi, puteti scoate capsula din banda pentru a va incarca cu sau fara cureaua atasata, deoarece se conecteaza pe spate. Cand conectati, dureaza aproximativ doua ore pentru a incarca de la 0 la 100%.
Afirmatiile privind durata de viata a bateriei de 14 zile nu sunt chiar exacte. Sacrificiul mare pentru colectarea datelor pentru a imbunatati bateria, afisajul permanent scurteaza durata de viata a bateriei cu peste 50%. Bateria Xiaomi Mi Band 7 este mai mare decat predecesorul sau, la 180 mAh, comparativ cu 125 mAh, dar cu adaugarea unui afisaj mai mare, nu exista o diferenta mare in ceea ce priveste durata generala a bateriei. Compania sustine ca poate dura pana la 14 zile cu o utilizare usoara si noua zile cu o utilizare intensa. Cu urmarirea avansata – monitorizarea SP02, urmarirea constanta a ritmului cardiac si multe altele – activate, am descoperit ca Mi Band 7 va dura mai mult de 8 zile inainte de a avea nevoie de o incarcare. Atunci cand activati afisarea permanenta a benzii, vi se va solicita imediat un avertisment care va va reduce durata de viata a bateriei cu mai mult de jumatate. Activarea acestei functii si a tuturor celorlalte functii avansate va va aduce mai aproape de patru zile de utilizare inainte de a fi nevoie sa va incarcati bratara. Din fericire, Xiaomi ofera mai multe solutii daca ai nevoie de trackerul tau sa reziste. Nu numai ca poti dezactiva setarea mereu activata daca lucrurile devin disperate, dar poti si seta preventiv un program zilnic
Views: 45