ADATA USB Charging Station CU040QC la review
Am gasit un USB Charging Station CU040QC care nu se incalzeste in sarcina, la ADATA. Am testat cu toate iesirile conectate, adica 5. Dar in principal este singurul pe care l-am gasit cu iesire USB type C pentru IPhone 11 PRO care si acesta este in teste la GADGETARUL ROMAN. De asemenea, singurul gasit cu iesire Quick Charging 3.0 pentru incarcari rapide fara dureri de cap. E ceva mi-am zis. In trecut am mai testat astfel de dispozitive asemanatoare iar review-ul il puteti vedea aici.
Fata de acela testat nu numai forma paralelipipedica difera cat performantele mai bune la un pret rezonabil. Tinand cont ca este un charger universal, adica are iesiri pe mai multe standarde; 3 X USB la 2,4 V, uSB type C, si Qualcomm 3.0 putem linistit sa afirmam ca este mai dotat decat cel testat anterior.
Pentru cei interesati mai jos prezint parametri de catalog.
Caracteristici
● Suporta incarcarea rapida Qualcomm 3.0
● 5 porturi USB, inclusiv un port de tip C
● Management inteligent al puterii
● Baza de cauciuc antiderapant
● Protecție cu mai multe circuite: supraincălzire, scurtcircuitare, supratensiune de intrare / iesire, supracurent si supraincarcare
Specificatii
Intrare AC 100V-240V ~ 50 / 60Hz 1.5A
Iesire USB-A DC 5V = 2.4A max
Iesire Tip-C DC 5V = 3A max
Iesire QC 3.0 DC 3.6-6.5V = 3A / 6.5-9V = 2A / 9V-12V = 1.5A
Putere totala 48W
Dimensiuni 63,7 x 63,7 x 54,6 mm
Greutate 350g / 12.34oz
Temperatura de operare: 0 ° C pana la 40 ° C
Temperatura de pastrare: -10 ° C pana la 80 ° C
Umiditatea de functionare: 5 ~ 95%
La review ADATA USB Charging Station CU040QC a venit insotit in cutia paralelipipedica a pachetului de vanzare, de cablul de alimentare la reteaua electrica de curent alternativ in varianta europeana, de 220 V si de manualul de utilizare asa cum puteti observa mai jos.
Daca este sa ne referim la forma acesta practic cub cu colturi metalizate rotunjite in greutate de 350 g si dimensiuni 63,7 x 63,7 x 54,6 mm se sprijina pe o suprafata foarte stabila materializata printr-un inel de silicon si face cu siguranta sa nu avem surprize neplacute atunci cand acesta va fi atacat cu cablurile device-urilor ce vor urma a fi incarcate cu curent.
In principal cablurile au la dispozitie 3 porturi USB la 2,4 A asa cum este inscriptionat alaturi de fiecare priza marcata si cu cateun LED de culoare verde deasupra. Mai avem o priza USB type C extrem de utila pentru utilizatorii de terminale de la Apple si fireste priza speciala care pe langa simbolul specific apare in interior si cu un plastic de culoare verde si anume pentru Ultra Fast Charging in standardul Qualcomm 3.0, ce asigura incarcarea dispozitivelor de pana la patru ori mai rapid decat un incarcator de 5W normal. Dar atentie ca si deviceurile pe care trebuie sa le incarcam trebuie sa accepte standardul Qualcomm 3.0.
Incarcatorul devine portabil atat timp cat cablul de alimentare la retea este detasabil si datorita formei si dimensiunilor apropiate nu te vor deranja sa il arunci intr-un rucsac.
Nu este usor sa realizezi un astfel de incarcator cu iesiri de pana la 48 W si care sa faca treaba tinand cont ca pe piata se gasesc si multe NO NAME care nici nu sunt asa de ieftine dar pot sa iti produca si neplaceri atat circuitului de incarcare din deviceuri cat si acumulatorilor pe care te straduiesti in zadar sa ii incarci de fiecare data cu parametri nespecifici. CU0480QC poate detecta dispozitivele conectate si sa ajusteze curentul corespunzator de iesire pentru fiecare, oferind o incarcare optima, fiabila si sigura.
In schimb regasim niste parametri de protectie si control inteligent al incarcarii care cu siguranta nu este la indemana tuturor. La ce sunt acestia necesari/ De exemplu atunci cand avem un cablu intrerupt sau in scurt circuit ne va scuti de neplacerile stricarii electrice a deviceului sau al incarcatorului scutindu-ne in acest fel de cheltuieli neprevazute de reparatii sau in cel mai rau caz al inlocuirilor cu altele noi.
In decursul unei saptamani am pus la treaba acest USB Charging Station CU040QC de la ADATA si am fost multumit ca am reusit sa incarc intr-un singur loc toate deviceurile pe care le folosesc zilnic fara a mai utiliza mai multe incarcatoare sau mai multe prize de energie electrica. Unul dar bun.
Mai jos puteti vizualiza cum am incarcat treptat cu IPhone 11 PRO, mouseul meu de la ASUS, cele doua smartphone-uri, dar si casca de ureche de la Plantronics si ceasul smart cu incarcare USB. M-am declarat multumit si sigur ca nu imi va lua foc nimic si totul va fi sub control.
Views: 0
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.