Tableta de 10,1 inci Archos Oxygen 101 4G la review

Moda tabletelor cu diagonala mare, nu mai este la inceput. Dar iata ca se mai gasesc inca companii producatoare care satisfac o parte dintre clientii indragostiti de acest mod de operare, actualizand la fiecare versiune de Android. Avem de-a face cu un dispozitiv echipat cu un ecran de 10,1 inci, realizat in tehnologia IPS si afisand imaginea la o rezolutie relativ mica de 1200 × 800 pixeli. Unitatea este actionata de un procesor quad-core  MT8735 tactat la 1,09 GHz cu sistemul grafic Mali-T720. Tableta sa suporta 2 GB de memorie RAM, si avem pentru date memoria interna de 64 GB, suplimentar extinsa prin intermediul unui cititor de cartele microSD.

Producatorul francez Archos a fost infiintat in 1988. Desi initial au produs playere MP3, au inceput sa produca laptop-uri, smartphone-uri si tablete in 2009. Este greu cunoscut pentru tablete scumpe. De obicei, sunt constructii ieftine, dar la care producatorul francez adauga in mod regulat ceva suplimentar. Acest lucru este, fara indoiala, si cazul noului model Oxygen 101 4G.

In ceea ce priveste conectivitatea, avem de-a face nu numai cu modulul Wifi si Bluetooth (Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, 4.0, A2DP, LE), ci si asa cum sugereaza si numele cu un modem 4G LTE (LTE 800 / 1800 / 2600 MHz, HSDPA 42/11 Mbps LTE Cat 4 150/50 Mbps) , care, bineinteles, este o adaugire foarte importanta pentru intreaga tableta, oferind siguranta conectarea la o retea serioasa asa cum este cea a operatorului GSM. De asemenea avem si conexiuni 3G (UMTS 900 / 2100 MHz) si chiar si pe retelele care au mai ramas 2G (GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz).

Localizarea se realizeaza datorita sistemelor integrate A-GPS, GLONASS / BDS. Exista, de asemenea, doua camere: in spate de 5 MP dar si in fata cu o rezolutie de numai 2 MP, precum si difuzoare de cate 1W fiecare.

Intreaga operare este controlata de un sistem de operare actual inca Android 8.1 Oreo, iar bateria utilizata in acest model are o capacitate de 5000 mAh. Nu prea mult, deci incarcatorul va fi cu siguranta un gadget util. După cum puteti vedea, in ceea ce priveste specificatiile tehnice, acest model nu este nimic special, dar prezenta unui modul LTE incorporat ne face sa ne gandim la aceasta investitie. Pentru ca este pur si simplu un echipament care satisface la acest nivel de pret.

Asa cum puteti vedea mai jos puteti sa conspectati unboxingul care nu arata asa de spectaculos avand de a face cu un terminal de buget.

Incarcatorul de retea livreaza pe iesire  5V/1,5 A in curent continuu conectandu-se la cablul USB / microUSB pe care il regasim in pachetul de vanzare. Mai gasim manualul de utilizare si certificatul de garantie.

Privitor la aspectul exterior putem observa ca toate interactiunile utilizatorului se vor realiza pe o singura latura a tabletei. Acolo vom regasi conectorul microUSB cu dubla functionalitate: incarcare / transfer de date, connectorul pentru memoria microUSB, cel pentru micro SIM, pentru jackul audio de casti de 3,5 mm, precum si butoanele de Power on/off si Volum +/-. Ceva este totusi deosebit si anume butonul de RESET, pentru atunci cand softwareul va ingheta si trebuie deblocat.

Pe partea din spate se remarca cele doua site perforate din fata speakerelor ce asigura audibilitate STEREO a partiturilor muzicale. Pe langa inscriptionarea brandului ARCHOS regasim si camera principala de 5 MP. Pe partea frontala camera de 2 MP si displayul IPS de 10,1 inchi asa cum se simte necesar atunci cand vizualizam clipurile video sau filmele indragite de pe internet.

In ceea ce inseamna testele benchmark am atasat ca de fiecare data rezultatele: AnTuTu, Aida 64, CPU-Z, Geekbench4, 3DMark, mai mult pentru a putea verifica cele afirmate decat pentru performantele in gaming.

Dupa cele vazute mai sus este clar ca nu putem competitiona in gaming, dar cu siguranta vom avea un companion multimedia agreabil.

Visits: 0