Terminalul Motorola Moto G6 la review

Am testat anterior Motorola G6 Play aici 

Si practic la inceput mi s-a parut a fi acelasi terminal fiind lansat impreuna si cu G6 Plus, toate trei in acelasi moment.

Cu toate acestea prin comparatie cu  predecesorul testat de mine mi s-a parut un pic mai performant si nu numai prin prisma camerei duale (12 MP, f/1.8, 1/2.55″, 1.4µm, PDAF, 5 MP, f/2.2) si a procesorului Spnapdragon 450 versus Spnapdragon 430 ceva mai evoluat. Dar este vorba despre un terminal mai usor: 167 g versus 175 g dar si alte dimensiuni: 153.8 x 72.3 x 8.3 mm versus 154.4 x 72.2 x 9 mm, desi pentru un acumulator mai slab  3000 mAh versus  4000 mAh dar si un pret mai mare pentru G6. Avand in vedere dimensiunea ecranului, Motorola spune ca este bun pentru o zi de utilizare si, cu un incarcator “TurboPower” furnizat in cutie, ar trebui sa poata castiga in jur de sase ore de utilizare de la 15 minute de incarcare. Vom vedea.

DSC_0191

Nu stiu daca aceasta lansare multipla poate fi considerata un avantaj pentru vreunul dintre produse, dar este o gama de midle care va satisface cei mai exigenti consumatori medii de tehnologie. Adica cei pentru care tehnologia reprezinta un ajutor real in munca de fiecare zi, si nu isi doresc neaparat sa aiba un produs cu care sa-si eticheteze pozitia sociala.

Motorola Moto G6 are toate acele atribute estetice pentru a te putea face remarcat, dar nu sa epatezi. Poate intra usor in vibe-ul tinerilor, dar si al celor care au nevoie de un insotitor bun la job, acolo unde este necesara, din ce in ce mai multa comunicare si informare.

Motorola a extins gama de ecrane de 5,7 inci, acoperit cu Corning Gorilla Glass 3, pentru un raport de aspect de 18: 9, cu o rezolutie imbunatatita Full HD +. Recunoasterea utilizatorului se conecteaza acum la senzorul de amprenta frontal al telefonului, referitor la deblocarea rapida a acestuia. Exista incarcare rapida prin conector USB-C, iar noile camere duble din spate sunt amplasate intr-un design proaspat, curbat si metalic. Si acele margini curbate din spate ii confera un aspect deosebit de clasic. Un cadru colorat cu finisaje cromate si o carcasa de camera circulara care straluceste ca un ceas scump cu un aspect deosebit.

Exista lucruri pozitive cu privire la designul Motorola Moto G6. Dispune de un slot microSD, care poate fi folosit pentru a extinde stocarea cu pana la 128 GB, si o mufa pentru casti de 3,5 mm, astfel incat sa nu deranjeze in jur adaptoarele de casti. Conectivitatea in mod rezonabil este buna cu Wi-Fi cu banda dubla (nu 11ac), Bluetooth 4.2 si GPS. Exista si NFC.

Urmand trendul actual al smartphone-urilor, Moto G6 are un raport de ecran de 18: 9, ceea ce inseamna ca ecranul este mai inalt si mai ingust decat inainte. Acest lucru este minunat pentru vizionarea filmelor sau a emisiunilor TV cu ecran lat, si are sens si din perspectiva de proiectare; un telefon lat este mai dificil de utilizat decat un dispozitiv mai inalt. Motorola a imbunatatit chiar si calitatea materialelor utilizate pentru dispozitiv. Moto G6 detine un cadru metalic, din aluminiu, curbat, rezistent la zgarieturi, dar si la pulberea de apa generata de ploaie. Dispozitivele anterioare Moto G au avut carcase care sunt in principal din plastic, dar Moto G6 se simte mult mai bine, in pielea acestuia. Cat despre display nu este cel mai stralucitor ecran din jur, si cu siguranta veti dori fie sa activati luminozitatea automata, fie sa o conectati manual in panoul de setari pentru a imbunatati vizibilitatea in aer liber. Unghiurile de vizualizare sunt totusi surprinzator de bune.

Unboxingul nu lipseste nici de aceasta data, dar nu se evidentiaza cu ceva deosebit, decat poate husa de silicon ce imbraca pentru siguranta impotriva lovitutilor mecanice, partea din spate a terminalului.

In rest regasim in mod asteptat: terminalul, incarcatorul de retea, cablul USC/USB – C, cheita pentru acces la compartimentul nano SIM, manualele de utilzare.

In interiorul Motorola Moto G6 este un Qualcomm Snapdragon 450 – un procesor octa-core de 14nm care ruleaza la 1.8GHz – cu memorie RAM de 3GB si o memorie de stocare cam micuta de 32GB. Este un chip modern, dar nu cel mai puternic dar merita remarcat. Cu siguranta nu este competitiv pe partea de gaming.

Pentru masuratorile realizate am ales cateva aplicatii uzuale de pe Google Play: Antutu, Aida 64, CPU-Z, Geekbench 4, 3D Mark si pozitiile prin clasamente.

Această prezentare necesită JavaScript.

Dispozitivul vine cu versiunea Android 8.0, astfel incat veti beneficia de functii precum multitasking imagine-in-imagine, suport fantastic pentru completarea automata a parolelor si notificari mai bune. Moto a avut un record in trecut la actualizari, iar faptul ca acesta este lansat cu versiunea 8.0 mai degraba decat cu cel mai nou 8.1 ofera increderea ca vom vedea o actualizare rapida cand Android 9 va ajunge.

Nou in acest an este adaugarea procesarii Dolby Audio, pe care o puteti activa si configura, atingand pictograma Dolby din meniul derulant al notificarilor. Acest lucru va permite sa optimizati EQ-ul, sa aplicati nivelarea volumului sau sa alegeti dintr-un numar de profiluri de sunet diferite, care includ muzica, joc si voce. Presetarile sunt un pic cam supralicitate pentru film si muzica, aplicand un bas prea intens, dar nivelarile volumului si presetarile de voce sunt utile pentru realizarea unor podcast-uri de calitate slaba.

Telefonul sustine, de asemenea, Moto Voice, care vine in completarea asistentei pentru Asistentul Google. Acest lucru functioneaza cu ecranul oprit si va permite sa controlati unele lucruri pe care nu le puteti folosi in sistemul de recunoastere a vocii Google. Telefonul este capabil de fotografii foarte bune, in conditii bune, oferind detalii excelente, expunere si culoare. Cu capacitatea adaugata de a va juca cu modurile. La fel ca cele mai ieftine telefoane, lucrurile merg in jos intr-o anumita masura la lumina scazuta, dar rezultatul nu este deloc rau.

In ceea ce priveste calitatea imaginilor pe care le produce camera foto Moto G6, este pozitiva. Camera a doua nu adauga zoom sau capabilitati cu unghi larg. Acesta este destinat in primul rand pentru a ajuta camera cu perceptia de adancime, astfel iîncat sa poata aplica mai eficient un efect de portret infundat in fundal sau sa taie fundalul.

Porniti camera in modul portret, fixati subiectul si apoi puteti intra in galerie si puteti aplica diverse efecte bazate pe aceste date de adancime. Puteti bloca fundalul in grade diferite, inlocuiti sau desaturati fundalul. Acest lucru functionează in mod rezonabil, dar marginile obiectelor in focalizare pot avea o margine zdrentuita.

Nu exista nimic special in ceea ce priveste specificatiile. Camera principala este o unitate de 12 megapixeli cu o deschidere de f / 1,8 si focalizare automata cu detectie de fază. Nu poate inregistra 4K video – doar 1080p la o viteza de pana la 60 fps. Camera de adancime secundara este de 5 megapixeli, iar camera autoie din fata este de 8 megapixeli si are un blitz frontal.

Fotografiile din galerie le puteti vizualiza mai jos.

Calitatea video este in mod rezonabil buna, stabilitatea digitala facand o treaba impresionanta de mentinere a lucrurilor constante, in ciuda eforturilor de mentinere cele mai bune. Conditiile au fost in vant, deci trebuie să scuzati calitatea sunetului.

Visits: 0