Tableta internet de 10.1″ de la Vonino Druid L10 pentru streaming TV la review

De ceva vreme nu am mai testat o tableta de 10.1″, iar Vonino Druid L10 mi-a oferit acesta oportunitate in cadrul Concursului Proba de Foc in care bine stiti ca m-am angrenat.

De ce nu am mai testat astfel de tablete? Din simplul motiv ca producatorii de obicei nu prea s-au mai avantat sa fabrice astfel de tablete, de aceasta marime, din motive de mobilitate si fireste preturi. Pentru ca in general sunt preferate tablete de maxim 8″ fiind mai usor portabile.

Insa si tabletele de 10″ cu ecran IPS cu rezolutie de 1280x800px isi au rostul lor, pentru vizibilitatea mult mai buna a detaliilor, TV streaming, dar si viteza 4G cu care se realizeaza conexiunea, pentru care desigur le recomand in primul rand, ofera acea independenta necesara oricarui utilizator.

Am ales in preambul sa va aduc primele mele impresii prin clipul de unboxing pe care l-am lansat cateva zile mai inainte de acest review.

Sustin inca o data ca aceasta tableta m-a impresionat in primul rand prin detaliile de design. Pentru ca nu prea mai intalnesti producatori care sa fie atenti, cu ceea ce simte utilizatorul atunci, cand are un produs in mana. Practic toate produsele suferind de uniformizare sau, mai binezis, de lipsa de personalitate si respectul pentru cel ce il va utiliza.

Druid L10 nu este din aceasta categorie pentru ca materialele utilizate vor oferi confortul necesar prin aderenta, de a nu scapa din mana un produs, care nu pot spune ca este tocmai usurel la cele 530g, in special datorita faptului ca are in componenta un acumulator de 6000 mAh, ce ii asigura o autonomie de invidiat. Aici desigur ma refer la materialul despre care am mai discutat: plastic cauciucat cu perforatii, care asigura o tangibilitate buna, chiar si in situatiile in care ai mainile transpirate sau chiar si ude.

Precum observati aceasta tableta poate fi tinuta si cu o singura mana, pentru ca nu aluneca. Dar totusi recomand sa utilizati pentru o operare mai buna ambele maini.

Ca si la majoritatea tabletelor accesul direct la acumulator nu este asigurat. In schimb avem acces la slotul SIM-ului ce asigura conectarea la operatorul 4G si la cardul microSD de memorie pentru asigurarea de storage suplimentar de pana la 32 GB.

Testele facute cuprind cateva Benchmark-uri uzuale: Antutu, CPU Z, Geekbench, Vellamo, 3D Mark ce ne-au aratat ca device-ul nu este chiar de top insa, iti poti efectua activitatile comune cu eficienta scontata asa cum puteti vizualiza si voi mai jos prin click

Asa cum spuneam OS Android 5.1 Lollipop, nici nu exceleaza in calitati, dar nici nu gafaie, atunci cand este pus la treaba in configuratia tabletei: procesor 64 biti, Quad-Core Mediatek MT8735 Cortex A53 cu frecventa 1.3Ghz, GPU Mali TP-720, memorie RAM 1GB, si storage 16 GB + 32 GB extern. Exista cursivitatea necesara si nu se incalzeste atunci cand ruleaza aplicatii.

Aplicatiile intrebuintate în timpul țestelor nu au simulat ceva deosebit fata de ceea ce fac in mod normal intr-o zi, adică: navigare internet, Facebook, youtube, mail, convorbiri, foto, localizare.

Fiind o tableta dedicata pentru internet si TV streaming și mai putin la lucru printre jocuri mai performante, consumatoare de resurse, asta si datorita dimensiunilor si manevrabilitatii mai reduse.

Insa siguranta in functionare este asigurata in orice ipostaza, si practic pretul platit pentru aceasta este justificat.

Desigur testele au cuprins si apeluri de voce si video prin 4G la 100 Mbps, iar acestea au functionat ok prin Telekom. Pentru ca, se asigura conexiunea ok, insa camera frontala la cei 2 MPx nu aduce o calitate prea buna a imaginii, catre interlocutorul din celalalt capat, in sensul ca nu este supărător deloc însă s-ar fi putut si mai bine de atat. In schimb ecranul prin marimea sa, asigura o vizibilitate foarte buna a acestuia, deci utilizatorul este asigurat de calitatile video.

Am avut curiozitatea si cu localizarea GPS si nici aici nu am ce sa-i reprosez. M-am aflat chiar in locul indicat pe harta de fiecare data, dar nu ii vad o utilizare zilnica, pentru aceasta functie, fiindca dimensiunile nu sunt chiar apropiate pentru a cutreiera cu tableta in mana prin oras. Fiindca, nu ai cum sa devii chiar de neobservat cand o faci, si nici comod nu este.

Aplicatia care intr-adevar m-a impresionat a fost totusi TV streaming de la Telekom Tv, unde practic m-am bucurat de toate calitatile acestei tablete: marimea ecranului, nuantele de culoare si vizibilitatea in unghiuri a ecranului IPS, conexiunea 4G si autonomia acumulatorului. Practic mi-au asigurat toate resursele de a ma simti foarte bine in timpul vizionarii meciului de handbal Finala mica a CM Danemarca dintre Romania si Polonia, fara intreruperi, comod la mine in pat, pot spune si fara a utiliza ochelarii de corectie, si sa traiesc la maxim victoria si cucerirea medaliei de bronz.

Pentru ca am avut la dispozitie camera principala de 5 MPx a tabletei Druid L10 am folosit-o, insa per total, nu pot spune ca imi doresc sa folosesc aceasta camera pentru amintiri, cat pentru instantanee, pe care as putea sa le realizez, doar atunci cand nu am ce imi trebuie la mine. Nu este o camera calitativa, insa te ajuta atunci cand nu ai altceva in jur, știind ca sunt pasionat de fotografie, si de aceea nu este un subiect pe care sa imi doresc sa il dezvolt, decat orientativ prin galeria de mai jos.

In concluzie tableta Vonino Druid L10 a trecut bine testele in special cele de autonomie unde cei 6000mAh s-au dovedit foarte utili pentru trei zile, alteori patru de functionare in regim moderat. Faptul ca are o conexiune 4G spune foarte multe despre independenta utilizatorului. Chiar daca este o configuratie medie, acesta isi face in mod corect treaba, iar elementele de design te fac sa te simti important, oriunde te vei afisa cu aceasta tableta.

Visits: 0

0 comentarii la „Tableta internet de 10.1″ de la Vonino Druid L10 pentru streaming TV la review

Lasă un răspuns