Sunt un fan AMD

Stiti ca primul meu PC in 1999 era construit cu un nume celebru, pe atunci, cu un procesor AMD K6 II. Si pentru ca rula sub Windows 95 era foarte stabil, pentru ca, nici nu consuma cine stie ce resurse, deoarece multimedia prin anii aceia era intr-o faza incipienta.

Mi-a placut inca de atunci sa atac un procesor performant la un pret rezonabil, chiar daca toata lumea fugea catre gama INTEL, pentru ca ei puteau sa isi permita unul. Insa, la acea vreme eram student la Inginerie de sistem organizat de catre CPI, iar, pentru proiectul pe care atunci il sustineam, numai un CPU AMD imi putea sustine configuratia de proiect, pentru ca pe langa acest chipset AMD puteam sa adaug si alte componente la fel de rezonabile ca pret incat, sa nu incarc pretul sistemului, dar, totusi sa pot rula in parametrii proiectati sistemul dorit.

De mai mult de 45 de ani, AMD a condus inovatiile in tehnologiile performante de calcul, grafica si vizualizare – blocurile pentru jocuri, platformele imersive si data center. Angajatii AMD din intreaga lume se concentreaza pe construirea de produse excelente care imping granitele.

Stiti ca pe blogul meu v-am scris mereu despre ultimele modele de AMD si anume Ryzen asa cum va scriam si aici care au aratat superioritatea acestuia contra unui produs similar, 8-nuclee, 16-thread Intel Core i7-6900K in Cinebench R15 multi-threaded si Handbrake test, dar si o performanta comparabila la rularea de jocuri la rezolutii 4K.

AMD A8-Series APU (WC)_l

Chiar sistemul de pe care acum va scriu este unul construit cu  AMD A8-Series APU A8-7650K with Radeon R7 Graphics and Near Silent Thermal Solution  de care, ma ajut foarte bine in editarea de fotografii, chiar si de la evenimente, iar, despre review-uri pot spune ca am castigat o jumatate din viata cu rapiditatea/productivitatea, cu care realizez in acest moment editarile.

Totusi pentru cei ca mine, care nu dispun de extra-buget pentru a-si achizitiona un Ryzen, in special in configuratiile pentru jocuri, o varianta care poate inlocui cu succes la un pret rezonabil este cea cu AMD FX, cum ar fi de exemplu Procesor AMD Vishera, FX-8300 3.3GHz box  iar de banutii economisiti poate ramane si de o memorie mai buna, sau poate de accesorii suplimentare.